Kako god - budite s njima strpljivi
 FOTOGRAFIJE: SIMONAPILOLLA GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
što se to događa

Prolazi li i vaš muškarac kroz andropauzu? Možda to dobro skriva, ali jedan znak će ga ipak odati

Dokazano je da andropauza - muška menopauza nije nikakav urbani mit već realnost modernog doba

Piše: Melita Pavlek, novinarka, NLP leadership coach, vlasnica bloga www.7thsensecoaching.com


Prije nekoliko godina držala sam predavanja o tome kako bi bilo krajnje vrijeme da i same malo UPgrejdamo naš odnos prema klasičnim ulogama u društvu. U svemu što nas dotiče svaki dan. Predložila sam da razmislite zapravo koliko si možete dozvoliti da kao ŽENA zavolite i ono ŽENSKO u vašem muškarcu. Ne moram pojašnjavati da nisam dobila ovacije i trostruki aplauz, ali to me nije omelo da istražujem dalje taj šašavi koncept. I danas znam da ga trebam ispričati drugačije. I to ženama koje mogu prihvatiti da se njihov MUŠKARAC MIJENJA. Znate one dane kad vam on više izgleda kao da ima PMS od vas samih.


Stoički šute

Ne, niste šašave, ali ako je on prošao četrdesetu i nema nikakvih drugih životnih turbulencija - MOŽDA MU NIJE NIŠTA OSIM MUŠKO-PAUZE. Dokazano je da andropauza - muška menopauza nije nikakav urbani mit već realnost modernog doba. Zato, nemojte ga odmah napadati već ga pratite. Ne treba vam nikakva velika medicinska analitika da počnete primjećivati kako je emotivniji nego inače u određenim situacijama. To je prvi znak. Mijenja se i libido poput ženskog raspoloženja. Dok će u jednom trenutku biti spremni za svakakve seksualne vratolomije, u drugom trenutku će radije gledati dramu stisnuti ispod dekice, nadajući se da ih nećete napasti s nekom brutalnom S/M idejom koju ste pročitale na portalu. Povremeno će zbog želje da sumiraju što su sve u životu napravili ili propustili biti melankolični ili pak krajnje reaktivni na svaku vašu primjedbu, ali to već i same dobro možemo prepoznati. Jer žene o svemu tome PRIČAJU, KOMENTIRAJU, ISTRAŽUJU.

MUŽEVI - stoički šute i trpe dok ne poplave ili ne prolupaju ili ne kupe novi auto daleko iznad svojih materijalnih mogućnosti. Sve je to već odavno viđeni scenarij. Kako god se ova kriza manifestirala dobro je da ju uočite na vrijeme i samo budete prisutne. Oni racionalniji riješit će to ponovnim preispitivanjem prioriteta, novim hobijima i interesima, promjenama u svojoj rutini. Vi mu možete u svemu tome pomoći, ako odlučite ojačati svoju vezu. Ako odlučite da su njegove vratolomije previše čak i za vas - nemojte se previše gristi. Kad netko iz bilo kojeg razloga odluči da odlazi iz veze koja ga ne zadovoljava, druga strana ne može baš puno učiniti.

Kako god - budite s njima strpljivi u to vrijeme jer i njima nije lako. Očekujemo da budu stabilni, uspješni, mudri i još k tome da stare dostojanstveno i bez previše bora. Takvu znanstvenu fantastiku teško bi bilo zamisliti čak i da ih možemo nagovoriti na vitaminske injekcije i tu i tamo koji botoks. Kad počnu biti mušičavi poput nas žena - izdržite hrabro! Budite im rame, stup, snaga i zaštita čak i kada misle da im to uopće nije potrebno. To je trenutak kad ono muško u vama treba prigrliti žensko u njima. UPgrade koji oslobađa.

Linker
18. travanj 2024 16:16