Najbolje je da nastavite dalje svojim putem, a bivši, nek ostanu - bivši.
 Foto: Istock
Kao da imaju šesto čulo

Pravi razlog zašto se bivši vraćaju kad totalno zaboraviš da uopće postoje

14. studeni 2018.
Dogodilo mi se to svaki put kad bih bila naprosto odlično. Kad bi mi išlo u životu, poslu i kad bih se dobro zabavljala.

 

Kad znaju da si sretna i da si ih totalno preboljela - e onda ti se bivši vrate u život. Samo da ga sj..u. - rekla je moja  frendica i igrala se sa slamkom koja je stršala iz njenog smoothieja s kokosom.

Bivši jednostavno znaju. Ne znam kako, ali znaju! Kao da imaju šesto čulo ili nešto! - nastavila je.

Kimnula sam. Osjećaj mi je bio i predobro poznat. Dogodilo mi se to svaki put kad bih bila naprosto odlično. Kad bi mi išlo u životu, poslu i kad bih se dobro zabavljala. Kao da bi neki od mojih bivših osjetio da sam sretna i samo bi se pojavio, poput duha, naizgled od nigdje.

Dobila bih ili poruku na Fejsu ili Viberu, ili jednostavno kasnonoćni sms. Ko iz neba pa u rebra.

Znaš… - nastavila je. Jedan od takvih glupih trenutaka desio mi se na jednom koncertu prije nekoliko tjedana. Odlično sam se zabavljala, bez ijedne brige na svijetu. A tad sad dobila poruku u kojoj je pisalo: Sljedeća je pjesma za tebe.

Osvrnula sam se i ugledala ga u gomili. Iznad glave bilo mi je tristo upitnika, a onda je krenula pjesma koju je naručio - završila je priču a ja sam se vrteći slične scenarije po glavi, počela pitati:

Pobogu! Čemu? Zašto ali zašto se vraćaju?

 

Možda ne vole gubiti

Kao da ne podnose da netko bude sretan bez njih?

Ponekad pomislim da neki muškarci jednostavno ne vole gubiti. Svaka od nas je imala barem jednog takvog bivšeg.

Bivšeg kojem je mrsko i pomisliti da je tvoj život dobar bez njega i počne se osjećati kao da propušta nešto odlično, jer tebi tako dobro ide, a on je po cijele dane mrzovoljan. I umjesto da se usmjeri na sebe i pronađe vlastita životna veselja, sebično želi da tvoja sreća bude njegova. Da na njega prijeđe to nešto što imaš a što on sam ne zna pronaći.

Mrska mu postane ideja da nastavljaš život bez njega. Jednako kao što mu smeta toliki prostor koji si mu dala kad si odlučila otići i više nikada ne okrenuti njegov broj.

To osobito pogađa frajere čije bivše djevojke imaju jake karaktere i nemaju se potrebu miriti. Pa čak to ni pokušati. Djevojke su to koje poput mene, žive po motu - Da je valjalo onda bi trajalo.

Negdje sam pročitala da ti Bog s vremena na vrijeme pošalje bivšeg, samo da vidi jesi li još uvijek jednako glupa.

Moguće da i u tome ima nešto.

 

Gdje si, s kim si, što radiš

U vezama svi su pomalo 'needy', a to nastavljaju biti i nakon prekida. Poneki bivši koji u vezi i nije bio nešto odviše mazan i uvijek je imao neki svoj prostor, mogao bi se sad osjećati potpuno napušten, pogotovo ako si ga odrezala brzinom svjetlosti i jednostavno nastavila živjeti svoj život.

Ništa nije tako seksi kao samostalnost.

 

Muškarci obožavaju žene koje znaju svoju vrijednost i ne cvile za njima. Istovremeno to ih oduševljava ali i plaši, jer tvoj život bez njega i uživanje u njemu jasna je poruka da ti on više nije potreban ni na koji način.

 

Ako nisi od onih koje nakon prekida cmizdre na telefon, već se radije okrećeš sebi i grabiš kroz život hrabro, iako si povrijeđena - eto ti odgovora. Njega će jednostavno mučiti gdje si, s kim si, što radiš i kako si ga dovraga tako brzo prekrižila? Zar je bio tako lako zamjenjiva roba? To je poseban udarac u muški ego. Mnogi muškarci jednostavno ne vole biti zaboravljeni, a još manje - zamijenjeni.

U svemu tome može postojati još jedan bitan faktor, a on glasi: trenutno od nijedne druge njemu zanimljive žene, ne dobiva pažnju.

Neki bivši su navikli biti u centru pažnje, navikli da pričate s njima, o njima, da se na bilo koji način bavite njihovom personom. I to ih zabavlja. No kad toga nestane, kad nestane bilo kakav trag vašeg zanimanja spram njih, e to boli. Neki se i dalje sebično nadaju da noću barem razmišljaš o njima, da ih barem tračaš s prijateljicama.

Još je jedna caka u priči - poznavao te kao dragu i pristupačnu curu.

Uvijek si imala vremena saslušati ga, pomoći, biti tu kad treba. Bila si dostupna. I naravno da jesi, voljela si ga. Ali taj vlak je prošao i sad toga više nema, a navika je je...a stvar.

 

Rezerva na klupi

Znanstvenici kažu da muškarci najteže prebolijevaju djevojke koje su samostalne, ali su opet dovoljno pristupačne i dobro podnose mušku dramu. Mogli ste biti skupa i jako kratko, ali ako si ti bila ona kojoj je mogao doći s hrpom svojih problema i koja mu je uvijek bila ne samo podrška već i pomoć, onda je gubitak toga, neovisno kakav raskid bio, za njih nešto s čime se bore jako, jako dugo.

Viđaš se s nekim drugim.

To je ono - nijedan frajer ne voli vidjeti da je on vlak koji je prošao. Svaki bi htio da njegova bivša bude zauvijek njegova bivša i da je nitko drugi više nikad ne dotakne. Jer vole zonu komfora i vole da netko sjedi na njihovoj rezervnoj klupi. Ovo je jako bitno da shvate djevojke koje inzistiraju na ideji da ostanu prijateljice bivšem u kojeg su i dalje zaljubljene.

To jednostavno ne funkcionira! Ti ćeš i dalje patiti, a on će te držati kao rezervu na klupi, samo da ima nekog kome može dotrčati kad je sam, tužan, dosadno mu je ili kad mu je do seksa.

To je istina. Žalosna, ali svejedno istina. I nikad te više neće gledati kao onih dana kad ste bili ludo zaljubljeni, jer iskreno već u mislima ima neku drugu. Ako si od onih cura koje striktno odbiju ikakav vid komunikacije nakon raskida (izuzev vraćanja stvari i završavanja nekih zajedničkih poslova), e onda si mu i dalje meta.

Meta koja ima nekog novog. I to ga izluđuje.

Kad ti se neki bivši pojavi na vratima i počne pričati o tome kako je pogriješio i kako vam je bilo lijepo, najbolje je prisjetiti se razloga zašto ste se razišli. Isto tako važno je imati na umu da ne želiš biti osoba koja stalno proživljava iste drame, već ona koja zaslužuje biti sretna.

Da ste se međusobno zaista usrećivali, još uvijek bi bili skupa. Kad sve sumiramo bivši su jednostavno prekompleksni svemir koji sa sobom uvijek nosi previše emotivne prtljage, koju si već jednom negdje pospremila, zbog toga nastavi dalje svojim putem, a bivši, nek ostanu - bivši.

 

Teme
Linker
26. veljača 2021 17:21