Prije nego krenete kukati nad svojom vezom, razmislite činite li i vi nešto krivo.
 Foto: iStock
Vrijeme za promjenu

Pet grešaka koje žene moraju prestati raditi u vezi

18. listopad 2016.
Iako su pripadnice nježnijeg spola često uvjerene da su u vezama gotovo savršene, ipak i one snose dio krivice za nezadovoljstvo. Jednostavno je, muškarci mrze prigovaranja, kvocanja i kukanje. Ako to ukinete, garantiramo da će vas obožavati.

'On me nikako ne razumije, a ja sam gotovo savršena', priča mi se friško udana prijateljica na kavi. Stvarno su dobar par. Ludo zaljubljeni i čini se da sve ide kako treba, ali svađe između njih su sve češće.

Njen muž je u našim ženskim razgovorima uvijek nekako glavni krivac za sve, a ruku na srce, i ljepši spol baš zna zatupiti.

Zato sam joj savjetovala da, iako je uvjerena da je superiorna, mora nekad stati na loptu i popustiti. To u vezama uvijek pali.

Evo nekoliko učestalih grešaka koje žene rade u vezama, a koje su zaslužne za većinu ljubavnih razmirica:

1. Previše kvocaju

On se vrati iz dućana punih vrećica i nije kupio sir s popisa nego neku drugu vrstu. Poludite. Počnete mu govoriti kako vam nije jasno da ne može barem pročitati ispravno što mu piše na popisu. Na kraju se, naravno, posvađate. Nemojte mu kvocati oko svake sitnice. Ne znam kako niste naučili svih ovih godina da grešku stvarno većina ljudi ne radi namjerno jer onda ne bi ni bila greška, jel tako? Prije nego krene nova bujica nezadovoljstva iz vaših usta, zaustavite se i promislite možete li to sve napraviti na ljubazniji način.

2. Vole pametovati

'Imam osjećaj da nešto nije u redu. Hajdemo razgovarati. Čudan si, u čemu je problem?', samo su neke od izjava od kojih muškarci protrnu. Jednostavno, oni ne vole kompliciranja i razglabanja nadugo i naširoko. Analiza njihovog ponašanja im je isto užasno naporna. Morate priznati da često imaju i pravo jer mi žene najčešće držimo predavanja o nebitnim sitnicama umjesto da se opustimo.

3. Stalno su dostupne

Vi uvijek imate vremena za njega. Ako on namigne vi bacate sve iz ruku i trčite mu u zagrljaj. Ako ste s prijateljicama, a on vas zove, odmah ste slobodne. Pretpostavljam da je on ipak ponekad zauzet za vas. I to je u redu. Nemojte baš uvijek biti dostupne. To može ponekad postati i dosadno, a postoji i šansa da vas počne uzimati zdravo za gotovo.

Foto: iStock
U vezi je najljepše bez puno suvišnih riječi i kompliciranja.

4. Ne prepoznaju sreću

Stalno čekate neke bolje dane umjesto da se fokusirate na ovo što imate. Zar nije lijepo ležati na kauču s voljenom osobom pa makar svatko surfao na svom mobitelu. Život nisu samo romantični izljevi ljubavi dok je jači spol na koljenima i večere uz svijeće. Budite sretni sa sitnicama koje već imate i ne žudite za nečim što je trenutno teško dostupno...

5. Ističu svoje fizičke nedostatke

Komentirate kako ste se udebljali i da morate na dijetu. I tako svaki dan. Ako i nije primjetio, a vjerojatno nije, sad ste mu stavili bubu u uho. Nezadovoljstvo samom sobom može ozbiljno utjecati na vaše raspoloženje i želje, a samim time i na odnos s partnerom. Kada ćete uživati u sebi i vaša veza će biti stabilnija i sretnija.

Teme
Linker
23. ožujak 2023 23:38