FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
kako to promijeniti

Pa zar je moguće? Četiri razloga zašto uvijek padate na isti tip muškarca

"Zašto izlazim s istim tipom frajera kojeg ne želim, a nikad s tipom kojeg želim?"


Stvaranje kvalitetne veze može biti najzabavnije i najuzbudljivije iskustvo kroz koje možete proći, međutim, nije lako pronaći partnera za to. Nova veza može izvući puno stvari iz nas, primjerice nelagodu zbog toga što ne znamo hoće li veza uspjeti ili ne. To je iščekivanje sviđate li mu se ili ne, kao i privlači li on vas.

Često su nakon početne faze uzbuđenja brojne žene ponovno nesretne. Uočavaju da je novi frajer previše sličan bivšem. Ako ste vi jedna od njih, sigurno si ponovno postavljate pitanje "Zašto izlazim s istim tipom frajera kojeg ne želim, a nikad s tipom kojeg želim?". Ovo su četiri razloga zašto iznova izlazite s istim tipom muškarca.


Vjera u ljubav vam je splasnula

Usredotočenost na sve prepreke i ono što bi se moglo dogoditi apsolutno vas je oslabila. Razmišljate o tome kako vas partner može ostaviti, pronaći drugu ili jednostavno slomiti srce na neki drugi način. Vi ne razmišljate samo rizicima, vi mislite da samo postoje negativni ishodi. Dakle, kako se ne biste razočarali, možda mislite da je lakše odustati i uopće ne pokušati.


Propuštate ići za onim što želite

Ako mislite da je ljubav nemoguća ili se teško postiže, propuštate ići za onim što zaista želite. Bojite se! Baš zbog tog straha igrate na sigurno, pristajete biti s muškarcem kojem se vi sviđate. Kad izlazite s muškarcem kojem se sviđate, nema rizika, vi kontrolirate ishod. Ako idete za onim muškarcem kojeg vi želite, tu postoji rizik. Rizik od slomljenog srce i odbijanja.

Što zapravo možete učiniti? Ako vam se muškarac sviđa, pokažite mu to. Nemojte razmišljati predaleko. Napravite korak po korak i polako razbijajte svoja negativna uvjerenja.


Mislite da se sreća događa samo drugima

"Živjeli su do kraja života" se događa ljudima koji odluče ne odustati, bez obzira na to što im se dogodi usput. Osoba koja je spremna na rizik i ide za onim što želi, nju čeka sretan "kraj". Osoba koja će uvijek iznova ustati nakon odbijanja, prekida i boli i neće se zadovoljiti statusom quo. Svemir uvijek nagrađuje uporne i odlučne među nama.

Dakle, izađite, pronađite ono što (tko) vas čini sretnima i idite za tim.


Negativnost se pojavljuje kada smo sretni

Naši se problemi pojavljuje kada smo sretni i jedini način da to izbjegnemo je da budemo u vezi s nekim tko nas voli, brine o nama i tko nam je zapravo podrška. Osjećaj nesigurnosti, ljubomora ili izbjegavanja trauma iz djetinjstva pojavit će se kada smo sretni. Ono što radimo po pitanju toga utječe na ishod. Može nas definirati i negativno utjecati na našu sreću, a i ne mora.

Veza koju cijenimo s nekim koga volimo može biti put u nepoznato i potpuno novo iskustvo za nas. Da, to je zastrašujuće, ali vrijedi. Zato se suočite sa svojim problemima i pronađite muškarca kojeg želite, a ne koji samo želi vas.


Što možete napraviti?

Napravite nove navike

Ako sve radimo putem nekog obrazaca, jedini način da promijenimo svoje ponašanje je da napravimo nove obrasce. Ako ste ikada pokušali odustati od loše navike ili naučiti novu vještinu, tada već znate koliko teško može biti promijeniti uvriježeno ponašanje.

Ove promjene se ne događaju (i najvjerojatnije neće) preko noći, ali ovi savjeti vam mogu pomoći da postanete svjesniji svojih starih obrazaca i da usvojite neke nove.


Identificirajte obrazac koji dovodi do problema

Ovisnici kažu da je prvi korak da se "očistite" priznati da imate problem, isto vrijedi i ako se nađete u kronično lošim odnosima. Ali nemojte prešutjeti ono što se dogodilo, zaista odvojite vrijeme da analizirate što vas je privuklo svakom od tih partnera. Potražite sličnosti. Jesu li financijski nepouzdani, emocionalno hladni, nasilni, nevjerni? To je obrazac. A ako to ne možete vidjeti, onda vam dobar terapeut (ili dobar prijatelj) može pomoći da to shvatite.


Obratite pažnju na djela, a ne na riječi

- Barem na početku veze, usredotočite se na ono što vaš partner radi, a ne na ono što govori - savjetuje Christine Scott-Hudson, licencirana psihoterapeutkinja i vlasnica Create Your Life studija u Kalifornija.

Svatko može reći "Dušo, volim te, ti si cijeli moj svijet". Ali netko iskren će biti tu kada kaže da hoće i tretirati vas s poštovanjem.

Drugim riječima, nemojte biti pokolebani laskanjem, komplimentima i obećanjima.


Zapišite i koristite to kao podsjetnik

Možda smo već svjesni svojih negativnih obrazaca, ali često ljubavne naočale zamagljuju našu bolju prosudbu. Zato napravite popis svih znakova upozorenja prethodnih partnera koji pokazuju zašto nisu bili prava osoba za vas. Što je još važnije, povremeno pregledavajte ovaj popis, posebno kada izlazite s nekim novim.

Na kraju, uzmite si vremena i budite nježni prema sebi. Pokušavate napraviti značajne promjene koje su programirane u vašem mozgu. Svim uzorcima treba vremena da se stvore i unište. I zapamtite, kada jednom razvijete ovaj novi obrazac, on će vam s vremenom postati druga priroda.

Linker
25. travanj 2024 07:04