Zašto ne biste isprobali nešto novo
 FOTOGRAFIJE: DEAGREEZ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Novo na meniju

Ovo sigurno niste isprobali! Osam seksi proizvoda za igru s osjetilima koji će vas raspametiti

Puno je prostora za eksperimentiranje kad se zađe u područje osjetila, a to može biti vrlo uzbudljiv i kreativan način da unesete novine u svoj spolni život

Koristite li sva svoja osjetila u seksu? Vjerojatno ne, poput većine ljudi. Ipak, naša interakcija s okolinom i interpretacija svijeta oko nas uglavnom se temelji na našim osjetilima – dodiru, mirisu, zvuku, okusu i vidu – a oni imaju jednako veliku ulogu i u načinu na koji doživljavamo užitak. Igra s osjetilima je upravo to: stimulacija osjetila na razne načine kako biste povisili stupanj užitka ili kako biste iskusili neke nove oblike užitka. Naša osjetila imaju nevjerojatnu sposobnost da na površinu izvuku uspomene, potaknu maštu i erotičnost, ali i još mnogo toga drugog. Može se eksperimentirati s nekoliko osjetila odjednom ili onesposobiti sebi ili partneru jedno ili više osjetila kako bismo povećali užitak. Puno je prostora za eksperimentiranje kad se zađe u područje osjetila, a to može biti vrlo uzbudljiv i kreativan način da unesete novine u svoj spolni život. Uz to, osjetila nam mogu pomoći da orgazam i penetrativan seks skinemo s pijedestala na kojem se oduvijek nalaze te da pokušamo doživjeti užitak na neki nov, eksperimentalan način. To će seks učini slobodnijim, a time i boljim.


1. Svijeće

Igra s vrućim voskom sastoji se u ispuštanju kapljica vrućeg voska na razna područja tijela i poigravanje s održavanjem ravnoteže između boli i erotskog užitka. To može biti vrlo ugodno i uzbudljivo, a ponekad je dobro upotpuniti igru tako da se partnera istodobno liši jednog osjetila, primjerice da ima povez preko očiju. Naravno, kao kod svake intimne ili seksualne interakcije, nužna je dobra komunikacija, dogovaranje sigurne riječi ili znaka kad je nekome dosta, verbalni ili neverbalni pristanak i često provjeravanje s partnerom je li sve u redu i uživate li oboje.


2. Špatule i bičevi

Još jedan način poigravanja s osjetilima je stalno udaranje ili primanje udaraca bilo rukom ili nekim pomagalom. I ovdje se ponovo radi o poigravanju s napetošću i ravnotežom između boli i užitka. Najčešće su ti udarci usmjereni prema stražnjici, bedrima, leđima ili prsima. Zbog sigurnosnih razloga najbolje je koristiti seksualne igračke sačinjene upravo za tu svrhu, poput špatula i bičeva koji se mogu pronaći u različitim veličinama, stilovima i materijalima. Bičevi mogu biti naročito zabavni zato što omogućuju nježne dodire, kao i one malo grublje.


3. Wartenbergov kotač

To je jedna od najpopularnijih igračaka za igru s osjetilima. Taj bodljikavi kotačić možete koristiti po cijelom tijelu, možete koristiti različite stupnjeve pritiska, od blagog do dubljeg ili bolnijeg, ali još uvijek ugodnog. Bodlje su dovoljno oštre da ostave trag na koži, ali nedovoljno da oštete kožu, osim ako netko zaista prejako ne pritisne. I kod ove igre je vrlo poželjna kombinacija s povezom na očima kod jednog od partnera.


4. Igra s temperaturom

Ljudi najčešće koriste seksualne igračke izrađene od inoxa koje dobro zadržavaju temperaturu, poput vibratora i slično. Pokušajte ih zagrijati tako da ih ubacite u lonac s vrućom vodom nakratko ili ih ohladiti tako da ih na 5 ili 10 minuta ubacite u zamrzivač. Ako ste u žurbi, poslužit će vruća ili hladna voda iz slavine. Za svaku sigurnost uvijek na nadlanici provjerite temperaturu igračke, a zagrijane ili ohlađene igračke možete koristiti i na tijelu i u tijelu kako biste doživjeli nova iskustva.


5. Audio erotika

Volite li slušne stimulacije ili biste željeli malo više istražiti to područje, sada je pravi trenutak za to. Audio erotika i seksi audio priče popularnije su nego ikad prije. Neovisno o tome kojeg ste spola i seksualnog opredjeljenja, sigurno ćete pronaći nešto za sebe. Audio erotika vam može pomoći u tome da angažirate sva svoja osjetila jer vas, pričajući vam priču, poziva da u nju uronite svim osjetilima. Možete isprobati Dipseu, aplikaciju koja obiluje profesionalno snimljenim pričama ili web stranicu Quinn koja nudi obilje amaterski ispričanih erotskih priča.


6. ASMR

Privlači li vas ASMR (autonomous sensory meridian response) ili takozvani orgazam uma (fenomen okarakteriziran osjećajem ugode, trncima i uzbuđenjem uslijed nekih potpuno običnih ili neobičnih radnji ili zvukova), pokušajte ga uvesti u svoj spolni život. Erotski ASMR se razlikuje od erotskih priča jer počiva na senzualnim zvukovima, a ne na pričama i opisima. To mogu biti zvukovi poput šaptanja, šuškanja plahte pri dodiru s kožom, teškog disanja i slično. Pokušajte pustiti erotski ASMR kao zvučnu podlogu dok masturbirate ili vodite ljubav ili, ako vas uzbuđuje šapat, zamolite partnera da vam šapće proste riječi dok vodite ljubav.


7. Poigravanje s okusima

Usta i jezik su obično uključeni u seks, no svjesno igranje s okusima prilikom seksa je prilično podcijenjena senzualna metoda. Ima mnogo toga što možete učiniti da stimulirate svoje okusne pupoljke. Možete pripremiti neku senzualnu namirnicu kojom se vi i partner možete uzajamno hraniti ili možete jesti jedan drugome s tijela te tako u igru uključiti i dodir. U seks možete dodati okus i koristeći pribor s okusom, poput balzama za bradavice s raznim okusima, ulja za masažu s raznim okusima, kondoma ili prašaka s raznim okusima.


8. Povez na očima

Već smo spomenuli da povez na očima i igranje s osjetilom vida može biti uzbudljivo područje za istraživanje u seksu. Činjenica da ne znate što će se sljedeće dogoditi i potreba da se oslonite na vaša ostala osjetila mogu itekako povećati spolno uzbuđenje.

Linker
19. travanj 2024 10:02