FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
to je to

Orgazam s godinama postaje sve bolji

Povjerenje i bliskost koje većina žena osjeća u dugim vezama također mogu poboljšati spolno samopouzdanje i olakšati postizanje orgazma

S godinama svi imamo sve više razloga da se žalimo jer sve nekako opada u kvaliteti. Ipak, seksualni život s godinama se može poboljšati, a naročito kvaliteta i učestalost orgazama. Naime, s godinama postaje sve lakše doživjeti orgazam.


Više samopouzdanja

Na primjer, jedno je istraživanje pokazalo da je samo 61 posto žena u dobi od 18 do 24 godine doživjelo orgazam tijekom posljednjeg seksualnog odnosa, dok je to isto uspjelo 65 posto žena u tridesetim godinama te čak 70 posto žena u 40-im i 50-im godinama. Iako to istraživanje nije objasnilo zašto s godinama postaje lakše doživjeti orgazam, možemo pretpostaviti da je razlog to što žene s godinama postaju iskusnije u seksu, imaju više samopouzdanja, opuštenije su i više uživaju. Osim toga, povjerenje i bliskost koje većina žena osjeća u dugim vezama također mogu poboljšati spolno samopouzdanje i olakšati postizanje orgazma.

Linker
14. travanj 2024 23:22