Zavođenje je uistinu umijeće i treba ga učiti... Ako vam je stalo, naravno.
 Foto: iStock
5 jednostavnih točaka

Opet 'u lovu': Savjeti za zavođenje koje primjenjuju pravi frajeri

Bez obzira jeste li zreli samac ili svježe razvedeni, uvijek možete poboljšati izvedbu. Evo kako.

Zaboravite na pravila koja su vrijedila dok ste bili mladi, igra zavođenja danas je sasvim drugačija od one o kojoj ste učili, slušali, pa i koju ste upijali u filmovima. I može se sažeti u pet jednostavnih točaka, barem za heteroseksualne muškarce. Nije važno jeste li ju sreli na nekom od portala za upoznavanje ili na zabavi kod prijatelja. Bez obzira jeste li zreli samac ili svježe razvedeni, uvijek možete poboljšati izvedbu.

Uz pomoć ovih savjeta, nakon prvoga, trebao bi uslijediti i drugi spoj. A onda vam je samo nebo granica...

1. Pratite tempo konverzacije

Kada vam postavi pitanje, ne pretjerujte u dužini odgovora. Ali ni odgovori od jedne do dvije riječi nisu poželjni. Budete li previše pričali, ostavit ćete dojam da ste zaokupljeni sobom i dosadni. S prekratkim odgovorima ćete sugovornicu uvjeriti da ste hladni poput ličke time i zabavni poput večeri uz televizor koji nema tona. Uglavnom, kada ona kaže nekoliko rečenica, vi kažite nekoliko rečenica. Ako ona ispriča priču, predahnite pa vi ispričajte priču. Ne morate brojati slogove, ali održavanje ravnoteže čini čuda.

2. Ne budite ljigavi i predvidljivi s komplimentima

Odredite koje su dvije najatraktivnije stvari na njoj i odmah iz zaboravite. Zašto? Zato što je cijeli život slušala komplimente na račun te dvije stvari. Budite drugačiji od drugih macana koji kruže oko nje i otkrijte koje su njene kvalitete, a koje se ne vide na prvu.

3. Kažite joj tri stvari koje stvarno volite kod nje

Jedna od te tri stvari bi trebale biti njen način razmišljanja. Možda ima sjajan rječnik ili je odlična s brojevima. Ili zna kako objasniti stvari. Možda brzo razmišlja? Druga bi stvar trebala hvaliti njenu osobnost. To može biti bilo što; od njenog ukusa u glazbi preko neobičnog smisla za humor do načina na koji se odijeva. Svatko se želi osjećati privlačnim pa nema ništa loše u tome da joj na neki način to i kažete. Ali nemojte biti sirovina. Možda izgleda profinjeno. Ili ima osmijeh koji obara. I procijenite trenutak u kojem ćete reći što vam se sviđa na njoj. Izbjegnite onu "što na umu, to na drumu" i ne prekidajte ju s komplimentima dok govori. Tako ćete joj pokazati da ju slušate.

Foto: iStock
Jednom kad usvojite ove trikove, sve će biti lakše, a i vi ćete biti opušteniji i samouvjereniji.

4. Prije spoja, smislite jako dobra pitanja

Na taj ćete joj način pokazati da vas intrigira kao osoba. Dakle, ne ispitujte ju o glupostima kao što su vrijeme ili za koga navija u nogometu. Jedno pitanje bi trebalo pokazati da ste pogledali njen Facebook profil. Nešto kao: "Dakle, jesi li uvijek radila kao računovođa?" Ili: "Imaš li drugi interesa, osim uzgoja egipatskih mačaka?" Ipak, ne pretjerujte da ne bi pomislila kako ste ju dali uhoditi. To bi bilo pomalo jezivo. Drugo pitanje neka bude smiješno, ako treba i na vaš račun. S njim ćete malo olabaviti atmosferu. Može to biti referenca na popularnu kulturu, reklamu ili film za koji znate da je nedavno pogledala.

5. Pripremite nekoliko zanimljivih priča o sebi

Dakle, ponavljamo, neka to budu stvarno dobre priče. Recimo, ako ste upravo shvatili da ne pije ni kapi alkohola, ispričajte joj kako vas je boca šljivovice spasila dok ste se za vrijeme oluje 1968. izgubili na najvišem vrhu Velebita. Priče trebaju biti zabavne, većim dijelom istinite i pozivati na daljnju konverzaciju. U njima nema mjesta za bivše djevojke, supruge, nepristojno ponašanje ili javno pijanstvo. Želite kod nje postići osjećaj kao da je pogledala dobar četverominutni film, a ne snimku zabave u kvartovskoj birtiji s puno alkohola, psovki i mladalačke golotinje. Jasno?

Linker
19. travanj 2024 22:40