Snađi se
 Getty Images/iStockphoto
Iako hladi, uvijek pali

Omiljene kućne igračke za više seksualnog uzbuđenja - jedna 'stvarčica' frajerima je poseban hit

Glava tuša, električna četkica za zube, vodica za usta... mnoštvo svakodnevnih predmeta može dati dodatni začin seksualnom životu

Seksualnu zabavu uvijek možete dodatno začiniti igračkicama koje će uzbuđenje podići na novu razinu, bez obzira jeste li sami ili u dvoje (dvije, dva). Ako niste stigli do seks shopa, zazirete od takvih mjesta ili jednostavno ne želite plaćati za takve proizvode, dobrodošla su kućna rješenja. Znamo da nužda stvara genija, ali nemojte posegnuti za prvim predmetom koji vam se učini prikladnim - sljedećih nekoliko pomagala, koja su uobičajena u svakom kućanstvu, seksualni stručnjaci smatraju i prikladnima za uzbuđivanje i sigurnima za upotrebu.


Krastavac

Ako vam žmarci već lagano idu po najintimnijem mjestu lako ćete uočiti da krastavac jednostavno može zamijeniti dildo. Samo ga prije upotrebe umotajte u mekanu plastičnu foliju, kako biste se zaštitili od bakterijske infekcije, kaže seksualna edukatorica LauraMcGuire. Možete, naravno, upotrijebiti i kondom, ali krastavac bi mogao navući njegov miris, što može biti problem ako kasnije namjeravate taj krastavac pojesti.


Ogrlica od perlica

Oralni seks pružen muškarcu može postati zanimljivija igrica upotrijebite li ogrlicu od perlica, predlaže seksologinja Debra Laino. Polako omotajte ogrlicu oko penisa i zatim ga ručno stimulirajte, ljubite i sišite. Tekstura perlica pružit će muškarcu drugačiji i jedinstven doživljaj, a ni vama neće biti svejedno kad vidite kako uživa. Naravno, to ne moraju biti bakini biseri, i obična imitacija će odlično poslužiti, dodaje Laino.


Jastuk

Postoji li žena koja se nije dosjetila dograbiti jastuk ne bi li joj masturbiranje bilo uspješnije i uzbudljivije? Trljanje o jastuk može lijepo stimulirati dražicu, kaže psihologinja i seksualna terapeutkinja Rachel Needle. Kod seksualnog zadovoljstva treba razmišljati izvan okvira penetracije, ljudi često zaboravljaju koliko užitka može pružiti samo trenje, dodaje Laura McGuire.


Glava tuša

Želite li malo „zaprljati” pranje, to ćete jednostavno učiniti pomoću glave tuša. Pritisnite glavu tuša kao vibrator na vanjski spolni organ ili usmjerite vodu na klitoris. Eksperimentirajte s različitim pritiscima i mlazovima vode, da vidite koji vas najviše pali, predlaže Rachel Needle.


Vodice za usta

Kako bi dodatno stimulirali partnericu ili partnera, neki prije pružanja oralnog seksa usta isperu hladnom vodom ili u usta stave kockicu leda. No, problem je s ledom to što se topi. Sličan nadražujući efekt možete postići ako isperete usta vodicom za usta koja sadrži mentu. To će izazvati trnce kod osobe koja prima oralni seks, a većina to jako, jako voli, kaže L. McGuire.


Kokosovo ulje

Kokosovo ulje možete primijeniti na stotinu načina, a jedan je i podmazivanje kod spolnog odnosa. Kao prirodni lubrikant odlično će poslužiti organsko kokosovo ulje bez konzervansa i drugih kemikalija, kaže seksualna edukatorica Jane Fleishman. Samo zapamtite, dodaje, da ne koristite nikakav lubrikant na bazi ulja istodobno s kondomom od lateksa, jer ulje dezintegrira lateks. Pripazite i da je ulje do tada neotvarano, u suprotnom moguće je da su se na njemu namnožile bakterije koje ne želite u svojim tjelesnim otvorima.


Najlonke

Seksi najlonke mogu odigrati važnu ulogu u predigri, ali i nakon što ih skinete. Njima možete vezati partnerove ruke ili noge ili mu ih staviti kao povez za oči (naravno, ako se partner slaže) dok mu obrađujete druge dijelove tijela. Ovo posljednje može biti posebno uzbudljivo, jer sva se ostala osjetila izoštravaju kad ne možemo vidjeti, kaže R. Needle.


Kockice leda

Stara igrica koja, iako hladi, uvijek pali. Polako kockicom leda prelazite po partnerovom ili partneričinom tijelu, posebice po osjetljivim zonama. Malo je podignite i pustite da kaplje iz visine. Sve to će ih izludjeti, a ni vi nećete ostati hladni.


Četka za kosu

Jedna je strana glatka i može poslužiti za pljeskanje po stražnjici, a druga je bodljikava i može poslužiti za lagano nadraživanje donjeg dijela leđa, stegna, trbuha... Naravno, prilagodite pritisak i brzinu onome što odgovara vašem partneru ili partnerici, kaže seksualna edukatorica Luna Matatas.


Električna četkica za zube

Nemate li pri ruci vibrator, a željni ste vibracija, možete se snaći s električnom četkicom za zube, predlaže seksualni savjetnik Eric Garrison. Prije upotrebe umotajte je u nježnu plastičnu foliju kako biste zaštitili i sebe i četkicu (inače ćete morati kupovati novu). Četkica vam može pomoći i kad se igrate sami i kad ste u društvu, primjerice, zašto ne biste njome malo poškakljali partnerove testise?


Rashlađeni nož za maslac

U hladnjaku ohladite nekoliko neoštrih noževa, najbolje onih za mazanje, pa ih nježno polažite na partnerovu kožu. „To pruža intenzivan doživljaj, bez opasnosti od ozljeđivanja”, kaže Matatas.


Mali masažeri

Vjerojatno u kući imate neki mali masažer, mehanički ili električni. Možete ih upotrijebiti za nježno masiranje dijelova tijela koji obično nisu u prvom planu, kao što su područje ispod prsa, stražnja strana nogu, stopala. A električni masažer uvijek može poslužiti i kao vibrator, dodaje Luna Matatas.


Kravata

Ako vas zanima vezanje, ne morate kupovati lisičine, lance, posebnu užad i slično. Improvizirajte, može i s kravatom, sugerira Eric Garrison. Možda će vas posebno uzbuditi ako ste upravo skinuli tu kravatu svom muškarcu, a potom mu njome sputali ruke.

Linker
05. ožujak 2024 19:32