SHUTTERSTOCK
uhvaćeni u laži

Obratite pažnju: 10 znakova da vas partner možda vara

Koliko god netko bio dobar u skrivanju ljubavne afere, postoje neki mali znakovi koji mogu ukazati na nevjeru

Biti vjeran u vezi je odluka koje se oba partnera trebaju držati svakodnevno. Ipak, ponekad jedna ili obje strane upadnu u afere koje dovode u pitanje opstanak njihove veze. Koliko god netko bio dobar u skrivanju ljubavne afere, postoje neki mali znakovi koji mogu ukazati na nevjeru. Razlog je to što svatko može relativno lako skrivati svoje poteze i ono što čini, ali emocije nije tako lako skrivati niti ih glumiti.


Intimnost je izblijedjela

I fizička i emocionalna bliskost s godinama polako slabi i partneri se navikavaju na prisustvo onog drugog. No, kad bliskost u oba područja izblijedi naglo i na neočekivan način, to bi mogao biti razlog za zabrinutost. Ako je vaš partner inače bio nježan prema vama, a sada vam ne da ni poljubac na odlasku, postoji mogućnost da poljupce čuva za nekog drugog. S emocionalne strane, moguće je da više nije tako pričljiv kao prije te da je prestao dijeliti s vama svoje intimne misli.


Ima novu prijateljicu s kojim provodi vrijeme

Ova vrsta afere može biti fizička i li emocionalna, a počinje tako da partner otkazuje dogovore s vama kako bi se našao s novim prijateljem. Očito je da ima potrebu biti s novom prijateljicom umjesto s vama i da mu nije važno što će vas razočarati i povrijediti. Sada svoje najdublje misli i probleme dijeli s tom drugom osobom i ne otvara se više vama kao što je to činio prije. Što je još gore, moguće je da vas nikada neće upoznati s tom „prijateljicom” ili hoće, ali će ju predstaviti kao „kolegicu".


Odjednom počinje ostajati na poslu dokasno

Više od deset godina radno vrijeme vašeg partnera bilo je isto, a onda je odjednom počeo ostajati dokasno na poslu najmanje tri puta tjedno. Možda to čini kako bi bio unaprijeđen na poslu, mogli biste pomisliti, ali nikada s vama nije razgovarao o takvoj mogućnosti. Sljedeće logično objašnjenje je da možda ima aferu. Naravno, to nije uvijek odgovor na stvari koje ne možemo objasniti. No, ako ostajanje na poslu dokasno traje dugo vremena, njegova plaća ostaje ista i nije došlo ni do kakvog unaprjeđenja, onda je to opravdan razlog za zabrinutost. Takva situacija, u kombinaciji s nekim drugim detaljima u vašoj vezi koji su se promijenili i „pokvarili”, trebala bi vas navesti da razmislite o tome ima li vaš partner tajnu vezu.


Njegovi prijatelji su postali čudni kad su u vašem društvu

U takvim situacijama najbolji prijatelji vašeg partnera obično će znati za njegovu nevjeru mnogo prije vas. Ili možda vaši prijatelji znaju ili sumnjaju nešto, ali još uvijek vam ništa ne govore. Ako je to slučaj, moguće je da se njihovo ponašanje promijenilo kad su u vašem društvu i da im je teško gledati vas u oči. Možda se ponašaju čudno i neprirodno prema vama iako su prije bili opušteni i zabavni. Možete ih direktno pitati u čemu je stvar i velika je vjerojatnost da će im tada biti teško i dalje skrivati tajnu od vas.


Troši novac bez objašnjenja

Počnete li primjećivati da vaš partner uzima mnogo više gotovine nego inače, prirodno je da se zapitate zašto to čini. Možete ga pitati, ali vjerojatno ćete dobiti ljutiti odgovor ili vrlo neodređeno ili lažno objašnjenje. Mogli biste primijetiti i da češće odlazi na „poslovna” putovanja te da se vraća kući s novom odjećom i drugim stvarima. Ako vas zaista vara, vjerojatno će izbjegavati upotrebu kreditne kartice jer biste u tom slučaju puno lakše otkrili što je zapravo kupovao.


Više vam se ne povjerava kao prije

Dobra veza znači da oba partnera jedan drugome povjeravaju svakodnevne brige i probleme i da ih zanima sve što muči onog drugog. Ako je tako bilo i među vama dugo vremena, a onda vam je vaš partner odjednom prestao govoriti o svojim problemima, to bi mogao biti znak nevjere. Moguće je da je našao nekog drugog s kim može razgovarati o tome i da vi više niste njegova sigurna luka niti mjesto na kojem će pronaći utjehu. Čak i ako vas ne vara, emocionalna nevjera je i dalje moguća, a ona može također biti vrlo bolna.


Naveo vas je da počnete sumnjati u sebe

Neke osobe koje su nevjerne pokušavaju kod partnera stvoriti osjećaj da više nije dovoljan. Partner vas možda često kritizira i čini da se osjećate ludom zbog toga što sumnjate da vam je nevjeran. To je oblik psihološkog nasilja, pri čemu on zna da je u krivu no pokušava sve svaliti na vas kako biste vi posumnjali u sebe i svoj zdravi razum. Možda je to neki njegov trik kojim priprema teren za onda kad njegova nevjera izađe na vidjelo. Tako, on je već sve pripremio da izgleda kako ste vi krivi što vas je prevario jer jednostavno nije imao drugog izbora.


Ne možete stupiti u kontakt s njim

To da s partnerom možete stupiti u kontakt tijekom dana vrlo je važna stavka za svaku vezu. Naravno, uvijek je moguća situacija da je toliko zaposlen da se ne može javiti na telefon ili vas nazvati. Ipak, kad takve situacije postanu češće, trebali biste postati sumnjičavi, naročito ako je, uz to, odjednom počeo dokasno ostajati na poslu, ako je uvijek na sastanku ili mu je telefon često isključen.


Naglo mijenja svoj izgled ili previše brine o njemu

Kad vaš partner ima aferu ili se želi nekome svidjeti, moguće je da počne više brinuti o svom izgledu nego što je to činio prije. Može početi odlaziti u teretanu i zdravije se hraniti ili se dotjerivati dok je prije stalno hodao u trenirci ili trapericama. Moguće je i da počne koristiti novi, skupi parfem ili da odjednom promijeni frizuru nakon što je 20 godina imao istu. Naravno, ljudi se mijenjaju i to ne mora nužno značiti da netko ima aferu, ali u kombinaciji sa svim ostalim znakovima ili nekim od njih, to bi mogao biti još jedan znak preljuba. Naročito ako se te promjene u izgledu događaju samo onda kad ide na posao ili u nekim društvenim situacijama, a nikada kad je sam s vama.


Više ga ne smetaju stvari koje su ga prije izluđivale

Kad se partneri svađaju ili raspravljaju čak i oko najmanjih sitnica to je obično zbog toga što im je stalo jednom do drugoga. Žele razgovarati o tim neslaganjima kako bi ih riješili ili pronašli neki kompromis. No, kad takvo nastojanje nestane i vaš partner jednostavno više ne reagira na ono što ga je do jučer jako smetalo, to može biti znak da je emocionalno distanciran te da vas možda vara. Na primjer, ako mu je prije smetalo što ste ujutro bučni, a sada na to više uopće ne obraća pažnju, možda se već „odjavio” iz veze. Više mu nije stalo da nađete kompromis ili da promijeni nešto kod vas, već te male iritacije doživljava kao mogući izlaz iz veze.

Linker
03. travanj 2024 19:34