Što je broj različitih položaja tijekom seksa veći, žene imaju više šanse doživjeti orgazam
 Getty Images/iStockphoto
žedna orgazma

Nikada to neće priznati, no ja sam uvjerena da je on kriv što ne doživljavam orgazam...

Često se događa da je uzrok problema muškarčeva seksualna izvedba

Ako vam se ikada dogodilo da teško postižete orgazam, bit će vam lakše ako znate da u tome niste sami. Prema statistikama čak jedna od tri žene teško postiže orgazam prilikom seksualnog odnosa. A čak 80 posto žena teško postiže orgazam samo uz vaginalnu penetraciju. Stimulacija klitorisa tijekom vođenja ljubavi može biti od pomoći.


On je kriv

Često se događa da je uzrok problema muškarčeva seksualna izvedba. No, to se rijetko kada povjerava liječniku, među ostalim i zato što su žene sklone sebi pripisivati krivnju. Osim preuranjene ejakulacije, 20 posto muškaraca starijih od 40 godina pati od impotencije ili problema s erekcijom: penis gubi čvrstoću tijekom spolnog odnosa, što smanjuje mogućnost da žena doživi orgazam.

Također, mnogi muškarci zanemaraju moć predigre te vole ‘preskočiti’ sve ono između prvog dodira i penetracije, ali time se zanemaruju ženske potrebe. Predigra će povećati želju i potaknuti lubrikaciju te tako učiniti odnos ugodnijim i uzbudljivijim

Većina žena treba više vremena za postizanje orgazma nego njihovim partnerima. Prema statistikama, većini žena treba najmanje 20 minuta seksualne aktivnosti da bi doživjele orgazam. Ako vaš partner često doživljava orgazam prije vas, postoje načini da ga usporite. Ponekad mogu pomoći mentalne vježbe, ali može i čvrst pritisak oko baze penisa.

back view of sexy young woman in underwear kneeling and stretching arms on bed
Getty Images/iStockphoto


Što se događa u tijelu dok svršavamo?

Možda znate što se događa tamo dolje, ali u ostatku tijela? Čak 30 zona mozga sudjeluje u orgazmu, kad nastupi seksualno uzbuđenje, zjenice se šire i ostaju raširene dok ne doživimo vrhunac, otkucaji srca i metabolizam se ubrzavaju kad smo spolno uzbuđeni, a to je dijelom i objašnjenje zašto trošimo više kalorija u takvoj situaciji. Mišići cijelog tijela postaju napeti uoči orgazma, a zatim se naglo opuštaju nakon orgazma. No, princip djeluje i obrnuto: napinjući mišiće možete mozgu poslati poruke koje će vam pomoći da postignete orgazam.


ČITAJTE I:

Linker
19. travanj 2024 10:06