Yoni jaja koriste se za vježbanje vaginalnih mišića, pomažu u postizanju orgazma te smanjuju menstrualne grčeve.
 Getty Images/iStockphoto
a dobro je i za zdravlje vagine

Nijedna koja ga je probala nije požalila - jača libido, dovodi do snažnijih orgazama i boljeg seksa

Nekoć su ovo jaje koristile carice i konkubine, a danas ga koriste i brojne holivudske zvijezde kako bi održale mišićni tonus vagine.

Yoni jaje, jaje od žada ili ljubavno jaje su sve imena za poludragi kamen od žada oblikovan u jaje koje je napravljeno da bi se nosilo u 'svetom hramu' (vagini) i donijelo ženi brojne benefite.

Nekoć su ovo jaje koristile carice i konkubine i to kako bi održale mišićni tonus vagine te kako bi se povezale sa seksualnom energijom i moći.


U čemu je fora?

Ovo jaje se naime stavlja u vaginu te se zatim stišću vaginalni mišići. Jaje je povezano vrpcom koju za vrijeme vježbe stiskanja (Kegelove vježbe) možete lagano vući van, što će ujedno zahtijevati veći napor vaših mišića.

Cilj vježbanja je taj da uronite u svoju intimu. Pet minuta dnevno svakodnevnog vježbanja će dati bolje rezultate nego da ih radite sat vremena jednom tjedno. Žene koje su vježbale s jajetom od žada tvrde da je to probudilo osjećaj u njihovoj vagini koji do tada nisu imale i da stiskanjem vaginalnih mišića za vrijeme seksa pružaju svom partneru više užitka.

Izaberite sami veličinu jajeta pri čemu trebate vjerovati vlastitoj intuiciji i procjeni. Savjetuje se da se počne s velikim jajetom te se s povećanjem kontrole i snage mišića koriste jaja manje veličine.

Prije nego ga počnete koristiti, pobrinite se da je čisto, a najbolje bi bilo da ga prokuhate u vodi. Prvo radite vježbe ležeći, posebno ako su vam mišići slabi i opušteni. Zamislite da vam jaje ispada dok stojite.

Woman holding vaginal (yoni) egg betweet her legs. Rose quartz crystal egg
Getty Images/iStockphoto
Jeste li ga već isprobali?

Benefiti ovih vježbi

  • jačaju vaginalne mišiće
  • smanjuju rizik od uroloških problema (inkontinencija)
  • jačaju oslabjele mišiće nakon trudnoće i poroda
  • jačaju mišiće dna zdjelice,
  • bolji seksualni užitak
  • snažniji orgazmi
  • jači libido



Savjet više!

Toplo preporučujemo da se prije posavjetujte s liječnikom.

Linker
13. travanj 2024 12:41