Partneri trebaju privatnost

 SHUTTERSTOCK
Dobronamjerni savjeti

Neke stvari je bolje zadržati za sebe! Ljudi dijele tajne koje nikad ne biste trebali reći partneru

Biti potpuno iskren prema drugoj osobi može uzrokovati više štete nego koristi, stoga je neke stvari važno zadržati za sebe

Često nas uče da biste svom partneru trebali reći bilo što, kako biste imali zdravu vezu. Ali ponekad, biti potpuno iskren prema drugoj osobi može uzrokovati više štete nego koristi, stoga može biti korisno zadržati neke stvari za sebe. Ali kako znati što podijeliti, a što sakriti? Korisnici Reddita imaju odgovore.


Ne spominjite početak

Ako je vaša veza započela iz krivih motiva. Primjerice, partner je bio ludo zaljubljen, a vi ste samo htjeli preboljeti nekoga.

  • Yuo_cna_Raed_Tihs

Ne čitajte tuđe dnevnike

Dnevnici. Moja partnerica piše u njega svaku večer prije spavanja i ne znam što se u njemu nalazi. Ako to želi podijeliti sa mnom, može. No, to su njezine privatne misli i osjećaji dok ne odluči drugačije. Isto, očekujem od nje.

  • Sanguiniutron


Svatko ima pravo na privatnost

Moj tata je nekoliko puta spomenuo da u više 40 godina braka nikada nije pregledao mamine ladice ili torbicu.

  • mmmmmmmmmmmmmmfarts


Prošlost ostavite u prošlosti

Seksualne navike iz prijašnjih veza.

  • ANGYandDENA

Broj seksualnih partnera. Nikad ništa dobro ne proizlazi iz toga. Očito smo oboje je*ali ljude prije nego što smo se upoznali, ne trebam niti želim znati koliko.

  • darkjedidave


Nema provjeravanja mobitela

Ne mislim da treba biti u potpunosti zabranjeno, ali vjerujem da obje osobe imaju pravo na privatnost što se tiče mobitela. Moja partnerica ima sve moje šifre za mobitel i tablet, ali to joj ne daje za pravo da njuška za stvarima kojih nema. Može pogledati moj mobitel, da pretraži Google ili nečiji telefonski broj. Ali složili smo se da ako netko od nas njuška, bolje budi siguran da ćeš nešto pronaći, jer ako nema, onda ćeš imati probleme.

  • H16HP01N7


Nije vrijeme za neke razgovore

Stvari o kojima još niste spremni razgovarati. Imam dosta trauma i nisam uvijek spreman razgovarati ili objašnjavati. Međutim, imam sreću što moja partnerica to poštuje i dopušta mi da se otvorim svojim tempom.

  • upsidedowntoker


Podrška do kraja

Nemojte pokazivati sumnje u njihove sposobnosti, ako ih sami nemaju. Moj dečko ide za onim što želi, jako je entuzijastičan i optimističan. Ja sam analitičnija i opreznija, ali on ne treba da unesem element sumnje u ono što on radi. Da, učinit ću sve da ga zaštitim i bila sam tu za njega kad je imao padove u prošlosti. Ali ne, neću mu reći ako sumnjam da će uspjeti u nečemu što pokušava. Podržat ću ga do kraja, bilo dobro ili krivo.

  • Plumb789


Nemojte isticati fizičke mane

Ponekad, bez obzira na to koliko vam je vaš partner privlačan i bez obzira na to koliko ga volite, postoji njegov aspekt koji je nepromjenjiv, ali ga smatrate gadnim, dosadnim ili općenito manje privlačnim. Stvari kao što su začepljene pore na nosu, preglasan smijeh, veliki nokti na nogama koji izgledaju pomalo čudno ili ta jedina duga dlaka koja mu raste iz uha i koja se stalno vraća bez obzira na to što rade.

Ako će se zbog toga osjećati nesigurno ili nevoljeno, to trebate zadržati za sebe. U vezi, spoznajete međusobne slabe točke i ranjivosti, a korištenje njih protiv partnera je granica koja se ne prelazi. Jednom kada učinite da se netko osjeća kao da s vama ne može podijeliti svoju ranjivost, vaša je veza na zalasku.

  • baby_armadillo


Svatko ima svog psihologa

Vaše psihološke ili terapijske sesije. Imala sam bivšeg koji je zahtijevao da mu kažem o čemu sam pričala na svojim terapijama i bilo mi je jako neugodno. Sadašnji partner ide na terapije, a idem i ja. Ako netko ima telefonsku seansu, onaj drugi ide u drugu sobu. Ako želimo razgovarati o nečemu što smo rekli psihijatru ili o nečemu što ćemo reći našem psihijatru na sljedećoj sesiji, pričamo, ali ja nikad ne pitam, a ni on. Možemo pitati ‘Kako je prošlo?‘ Na što drugi može reći: ‘Bilo je dobro‘ ili ‘Bilo je emocionalno iscrpljujuće‘, ali to je uglavnom to. Ovo su privatne sesije, a ne terapije za parove.

  • Tattsand


Pošta nije zajednička

Njihova pošta i paketi. Nije važno radi li se o tajnoj pošti ili Amazonovoj pošiljci sapuna. Ako je naslovljeno na nju, ne otvarajte, osim ako ona izričito ne kaže drugčije. Nije važan sam paket koliko činjenica da time pokazujete da poštujete njezinu privatnost.

  • shmeggt


Nemoj izgovoriti sve što mislite dok ste ljuti

Ružne stvari koje pomislite kad ste ljuti i umorni. Apsolutno neće pomoći da bilo što od toga izgovorite naglas, pa čak i ako se ne posvađate ili ne prekinete zbog toga, svejedno ćete požaliti, a oni će se i dalje sjećati.

  • Amnesigenic
Linker
19. travanj 2024 02:35