Čak i neki ženski postupci muškarce bole kao pravi udarci!
 Foto: iStock
Zbog čega muškarci luduju

Ne želite da se ohladi? Onda nemojte činiti ovo...

22. listopad 2015.
Ne morate ga doslovce tući da bi ga zabolilo ono što nehotice činite! Otvoreni pozivi na seks i hodanje u polugolom izdanju možda izluđuje muškarce u filmovima i knjigama, ali u stvarnom životu nikada ih ne uzbuđuju žene koje se previše trude privući njihovu pažnju bilo pretjerano seksi odjećom bilo s previše šminke na licu.

Isto tako, ako mislite da su vaši ulošci na perilici za rublje u kupaonici znak intimnosti i bliskosti koju dijelite s partnerom, varate se. Maknite to iz njegova vidokruga, kao i svoje prljavo rublje, jer na muškarce takvi detalji djeluju poput hladnog tuša. Otkrit ćemo vam koje stvari ne biste trebali činiti želite li da vaš spolni život cvjeta umjesto da iz dana u dan vene.

Pretjerivanje sa šminkom

Muškarci vole žene koje izgledaju čisto, uredno i lijepo, ali previše šminke na licu ih odbija. Ako mislite da ćete ga privući krvavo crvenim ružem a la Marilyn Monroe na usnama, smokey eyes šminkom na očima te nekoliko debelih slojeva pudera na licu, varate se. Mogao bi se zapitati kako zapravo izgledate, a ono što otkrije kad skinete tu masku, možda mu se i neće svidjeti. Osim toga, nitko ne voli zaroniti usne u debele slojeve ruža, pudera ili rumenila. Puno je uzbudljivije i ugodnije ljubiti čistu kožu.

Programiranje vremena za seks

Sugestivne sms poruke mogu napaliti muškarca, ali ako one uključuju i točno vrijeme kad bi se on trebao iskazati, to mu samo stvara pritisak, čini ga nervoznim i ne djeluje nimalo uzbudljivo, već više kao jedan od sastanaka u rokovniku koje taj dan mora "odraditi". Poruke poput "Čekat ću te u krevetu kad dođeš s posla" ili "Tvoja sam večeras nakon joge" čine seks previše predvidljivim i ne raspiruju strasti. Osim toga, to vašem partneru stvara osjećaj obaveze (a sigurno ne želite da mu seks s vama bude obaveza) i nervozu jer se i njemu može dogoditi da ima loš dan i da je umoran te da mu nije do seksa. Dakle, kad pišete poruku kojom ga želite uzbuditi, pokušajte biti što manje precizni u pogledu vremena kad bi se seks trebao dogoditi.

Gašenje svjetla

Postoji razlog zašto muškarci vole gledati utakmice u visokoj rezoluciji: oni su izrazito vizualna bića i vole vidjeti uvijek što bolje, a to vrijedi naročito u seksu. Inzistiranjem na tome da "to" činite u mraku samo ćete ga ohladiti. Osim toga, mogao bi pomisliti da vas više zanima kako izgledate nego koliko ćete uživati s njim. I još nešto: nesigurnost i manjak samopouzdanja ne djeluju nimalo uzbudljivo. Ako baš nikako ne možete skupiti hrabrost za seks pri danjem svjetlu, onda barem nastojte da to učinite uz prigušena svjetla ili svjetlost svijeće, a ne u mrklom mraku.

Grebanje njegovih leđa noktima

Ono što u filmovima djeluje jako strastveno, u stvarnosti može biti bolno. Možda vas trenutak i atmosfera mogu navesti da mu zarijete nokte u leđa, ali pripazite barem da ga pri tom ne ogrebete i ne raskrvarite, naročito ako imate jako duge i oštre nokte. Radije ga jače pritisnite jagodicama prstiju i stisnite dlanovima.

Foto: iStock
Morate biti posebno oprezni ukoliko ste u tajnoj vezi. I sami znate da u tom slučaju ostavljate tragove koji mogu izazvati opasne posljedice...

Posebno oprezni morate biti ako ste u tajnoj vezi. I sami znate da u tom slučaju ostavljate tragove koji mogu izazvati opasne posljedice...

Lažiranje orgazma

Naravno, žene teže postižu orgazam nego muškarci i u prosjeku im treba oko dvadeset minuta da ga postignu. Nažalost, nemamo uvijek toliko vremena na raspolaganju, a to mnoge žene navodi da odglume vrhunac u strahu da njihov partner neće biti zadovoljan seksom ako se to ne dogodi. Osjeti li vaš partner da glumite, mogao bi pomisliti da vam nije bilo naročito lijepo i da vas on ne uzbuđuje, a to ga sigurno neće motivirati da to ponovo učini s vama.

Seks pod gasom

U reklamama alkohol nekako uvijek ide u paru s lijepim ženama. Time proizvođači šalju poruku da je konzumiranje alkohola seksi. Istina je da vas alkohol može opustiti, no nemojte podcijeniti njegovu moć. Kad žena izgubi kontrolu nad sobom, kad počne govoriti nerazgovijetno ili teturati, to postaje neugodno i neprivlačno. Nema ništa seksepilno u tome da vas partner mora pridržavati da ne padnete na pod pa stoga pri svakom izlasku imajte na umu svoje granice kad je o alkoholu riječ i zaustavite se na vrijeme - dok ste još stabilni i prisebni.

Glumljenje bespomoćne dame u nevolji

Neke žene misle da će biti privlačnije muškarcima ako oni budu mislili da su im jako potrebni jer se same ni u čemu ne mogu snaći. No, budete li glumili bespomoćnost, on bi mogao pomisliti i da ste nesposobni i neinteligentni, a to nije nimalo privlačno. Ni jedan se muškarac ne želi osjećati kao babysitter svojoj partnerici, a većina ih smatra jako privlačnim žene koje su sposobne i inteligentne. Dakle, kad god možete riješiti nešto sami, učinite to.

Foto: iStock
Senzibilne žene i one kojima je nužna potvrda voljene osobe za sve što učine, mogle bi naići na zid jer u određenom trenutku muškarcima dojadi sva ta drama i privlačenje pažnje.

Senzibilne žene i one kojima je nužna potvrda voljene osobe za sve što učine, mogle bi naići na zid jer u određenom trenutku muškarcima dojadi sva ta drama i privlačenje pažnje.

Režiranje seksa

Velika je razlika između pristanka na seks i uživanja u njemu i preuzimanja u ruke cijelog tijeka događaja. Drugim riječima, zašto ne - dajte mu naslutiti gdje biste voljeli seks ili možda što da vam čini, ali nemojte ići tako daleko da se osjeća kao da vodi ljubav u strogo kontroliranim uvjetima dok mu vi neprekidno izdajete upute što i kako da čini. Dajte mu do znanja kad učini ono pravo ili mu nježno recite što vas jako uzbuđuje, ali ostavite mu dovoljno prostora da sam malo istražuje i otkrije što vas uzbuđuje.

Ostavljanje donjeg rublja na sve strane

Žene u reklamama i filmovima možda nose skupocjeno i vrhunski elegantno donje rublje svaki dan, no većina nas običnih smrtnica to ne čini. A obično platneno i pamučno donje rublje nije lijepo gledati kako leži naokolo po sobi ili kupaonici i čeka da bude oprano.

Sklonite svoje potrepštine za "one" dane

Možda mislite da ste već dovoljno bliski sa svojim partnerom da ne morate od njega sklanjati svoje uloške i tampone, no ipak to učinite. Neke je stvari ipak bolje držati što dalje od njihova pogleda, jer na njih ne djeluju nimalo poticajno. Nećete ništa izgubiti na bliskosti s njim ako svoje uloške budete držali u nekoj ladici, a to će biti puno zdravije za vaš seksualni život.

Foto: iStock
Baš kao i donje rublje koje leži negdje na podu, tako ni ulošci i tamponi nisu nešto što muškarci smatraju lijepim prizorom.

Baš kao i donje rublje koje leži negdje na podu, tako ni ulošci i tamponi nisu nešto što muškarci smatraju lijepim prizorom.

Prestanite biti pijavica

Za žene je prirodno da budu emocionalno snažno vezane uz partnera, ali nemojte u tome ići predaleko. Postanete li anksiozni i neurotični u svojoj potrebi da je on stalno uz vas, da vam stalno pokazuje koliko mu značite i govori koliko vas voli... ubit ćete u njemu svaku strast. Muškarci više vole progoniti nego biti progonjeni - nemojte to nikada zaboraviti.

Vaša kosa u odvodu? Ne, nije nimalo uzbudljivo

Pronalaženje vaše kose u umivaoniku, u kadi, u odvodu kade nije nimalo privlačno. Dapače, to djeluje zaista ružno i odbojno, a naročito kad se vaš partner sjeti da će on morati odčepljivati odvod kad se zbog vaše kose začepi. Nakon prizora busena vaše kose u kadi ili vađenja takvog busena iz odvoda sigurno mu neće biti do seksa s vama neko vrijeme.

Teme
Linker
29. listopad 2021 01:13