Ljubavna pisma su jedan od najvećih primjera prave romanse. Pismo čak nije ni romantični dio, već ideja da vaš partner misli na vas čak i kada nije fizički u vašoj prisutnosti

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
još stignete

Ne, ljubavno pismo nije stvar prošlosti, a postoji razlog zašto biste ga zaista trebali napisati

Imamo savjete kako napisati ljubavno pismo partneru

Neki bi rekli da je pisanje ljubavnog pisma mrtav oblik komunikacije, relikvija iz starih dana koja je nevažna u doba trenutnog zadovoljstva u kojem živimo. U vrijeme kada smo razdvojeni vidljivim i nevidljivim preprekama, prisiljeni na socijalno distanciranje i gotovo potpuno ovisni o bezličnijim oblicima komunikacije poput e-pošte, društvenih medija i videorazgovora, ljubavno pismo je posebno smislena i romantična gesta jer je spora, namjerna i duboko osobna.


Zašto je pisanje ljubavnog pisma tako romantično

Živimo u "mikrovalnom društvu" gdje ljudi žele stvari "brzo i u žurbi", kaže američka psihologinja dr. Laura Louis. Ali ono što čini pisanje pisama tako posebnim je potrebno vrijeme da se sastavi i trajno je svjedočanstvo vaše ljubavi koja ne nestaje u dugoj niti tekstualnih poruka.

Ljubavna pisma su jedan od najvećih primjera prave romanse. Pismo čak nije ni romantični dio, već ideja da vaš ljubavnik misli na vas čak i kada nije fizički u vašoj prisutnosti. Pisanje ljubavnog pisma daje im do znanja da su važni u vašem životu, bilježi ono što vašu vezu čini posebnom i pokazuje što osobu s kojom jeste čini nevjerojatnom za vas. Konačno, ljubavno pismo omogućuje vašem partneru da se vidi kroz vaše oči, što je samo po sebi dar.

image

A girl holding a stack of old letters.

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK

Evo detaljnog vodiča kako napisati ljubavno pismo svom partneru:


* Budite spremni postati ranjivi

Pisanje ljubavnog pisma dugogodišnjem partneru kao što su dečko, djevojka ili supružnik može biti sjajan način da potvrdite ili čak obnovite svoju ljubav jedno prema drugome. Savjetnica za mentalno zdravlje Chaute Thomson ističe da parovi često mogu zaboraviti nastaviti se međusobno povezivati dok ih ponese užurbanost svakodnevnog života. Dakle, ljubavno pismo može biti trenutak da se odmaknete, stupite u kontakt sa svojim emocijama i pokažete ozbiljnu naklonost svom partneru - osobito ako to nije nešto što često radite.

- Dopustite sebi da budete ranjivi i podijelite svoje srce. Mnogo puta se bojimo istinski otvoriti iz straha od odbijanja ili nerazumijevanja, ali pisanje ljubavnog pisma stvara istinsku priliku da se povežemo jedni s drugima - preporučuje Chaute Thomson za MindBodyGreen.


* Započnite pismo osobnim pozdravom

Pozdrav je važan jer će postaviti ton vašem pismu, pa započnite s nečim što će privući njihovu pažnju i zadržati ih da čitaju. Nemojte samo početi s "Dragi... " - umjesto toga, pozdravite ih nečim romantičnijim ili personaliziranijim. Primjerice, "Za mog najboljeg prijatelja", "Za moju dragu", "Za moju srodnu dušu", "Za moju vječnu ljubav", "Beba, dušo, ljubavi"...


* Recite zašto pišete pismo

Je li godišnjica ili još jedna posebna prigoda? Je li vaš partner učinio nešto za vas u velikom stilu i želite pokazati zahvalnost? Osjećate li upravo ispunjeni ljubavlju prema svom partneru i želite pokazati svoju naklonost? Ili želite izgladiti neki nesporazum? Što god da je, recite zašto pišete pismo kako biste svom pismu dali kontekst.


* Recite im zašto ih volite i/ili ste s njima

Nakon uvoda, tijelo pisma je mjesto gdje ćete stvarno "izliti svoje srce". Za dugogodišnju ljubav želite razgovarati o uspomenama, zajedničkom prevladavanju prepreka, onome zbog čega ste se u početku zaljubili, zašto ih i danas volite i što vidite u budućnosti. Evo nekih primjera i ideja:

✔ Recite im zašto ih volite. U nekim slučajevima, ovo doslovno može biti popis stvari koje volite o njima i što je još važnije zašto volite te kvalitete ili atribute.

✔ Doslovno "prebrojite načine" na koje ih volite i navedite neke od razloga svoje ljubav.

✔ Razgovarajte o tome kako se vaš život promijenio otkako su postali dio njega i zašto ste zahvalni na tome.

✔ Razgovarajte o budućnosti, gdje će vaša veza ići dalje, kako ćete biti tu da se međusobno podržite i razgovarajte o tome zašto je zajednička budućnost uzbudljiva.

✔ Potvrdite svoju ljubav i predanost i kako ćete održati svoju stranu odnosa / partnerstva.

* Koristite pripovijedanje

Prisjetite se romantičnog događaja - prvog spoja, prvog puta kada ste ih vidjeli, dana vjenčanja, godišnjice, posebnog odmora, prvog zajedničkog smijeha ili plakanja itd. Primjerice: "Kad sam te prvi put vidio...", "Prvi put kada sam čuo tvoj glas...", "Kad smo se prvi put sreli, odmah sam znao da si posebna jer...", "Znala sam da si ti taj koji..."

* Toplo završite pismo

Zaključivanje pisma je važno jer tamo sažimate sve stvari koje ste upravo iznijeli u svom pismu i ovaj dio ne bi trebao biti dugačak. Primjerice možete napisati:

"Radujem se što ću te voljeti cijeli život", "Tako sam sretna što sam sa svojim najboljim prijateljem i srodnom dušom", "Ove godine s tobom su bile najsretnije u mom životu", "Moja ljubav prema tebi nikada neće prestati", "Dok nas smrt ne rastavi - rekao sam to tada i još uvijek to mislim sada".

Još neki opći savjeti

✔ Ako je moguće, idite na mjesto koje smatrate inspirativnim, kreativnim i romantičnim za pisanje pisma. Glazba može biti nevjerojatna za ulazak u taj kreativni prostor. Nemojte odbaciti aromaterapiju kako biste lakše ušli u raspoloženje pisanja ljubavnih pisama. Određeni mirisi mogu utjecati na vaše raspoloženje. Posebno lavanda i eukaliptus mogu snažno utjecati na vaše raspoloženje i nadahnjuju kreativnost. Možete koristiti miris koji volite i koji vas podsjeća na vašu voljenu osobu.

✔ Dobro ljubavno pismo učinit će da se primatelj osjeća voljeno, njegovano, prihvaćeno, željeno, posebno i važno. Dok pišete, razmislite ne samo o onome što želite reći, već i o tome kako želite da se osoba osjeća dok čita vaše riječi.

✔ Način na koji dostavljate pismo gotovo je jednako uzbudljiv kao i samo pismo. Možete postati stvarno kreativni. Na primjer: predajte pismo osobno, koristite dobru staru poštu i pošaljite pismo s omotnicom i markicom, podijelite ga na male komadiće i pošaljite svoju ljubav u potragu sljedeći tragove koji vode do mjesta na kojem može pronaći različite dijelove pisma dok ne dobiju čitavo pismo - što ih vodi natrag do vas, ostavite pismo na mjestu gdje će ga voljena osoba najmanje očekivati, kao naprimjer sjedalo automobila ili u posudu u koju su stavili ručak za posao pa će ih dočekati iznenađenje kada je otvore ili, ako se osjećate osobito ambiciozno, pokrijte cijeli zid post-it bilješkama svojim riječima ljubavi...

Linker
15. travanj 2024 10:59