FOTOGRAFIJE: LUKATDB GETTY IMAGES
Bračni harakiri

Naučila sam na svojim greškama! Tri rečenice koje ne bismo baš trebale šaputati svojem najdražem na uho

Bez brige - i ja se još uhvatim u sličnim zavrzlamama. Ali sve manje. Godine donose i određenu dozu mudrosti


Piše: Melita Pavlek, novinarka, NLP leadership coach, autorica bloga www.7thsensecoaching.com


Postoje trenuci u vezi ili braku kada bi se žene mogle zakleti da ne razumiju svojeg muškarca. Svi dobro znamo da i muškarci često ne kuže žene. No kako iznimke potvrđuju pravila znamo da neke rečenice nikako nisu dobre da ih šapćete svojem najdražem na uho. Zato je dobro da se podsjetimo na tri opasne rečenice;


1. Gdje ti je kosa?

Svi gubimo kosu, samo je to kod žena možda lakše prikriti. Kod muškaraca gubitak kose snažno je povezan s njihovim osjećajem muškosti. Dakle, vjerojatno u glavama nakon tog pitanja nastaje totalni kao koji upućuje da su stari, nedovoljno potentni i prema tome apsolutno nepoželjni kao partneri. Zato je bolje čekati da oni progovore o tom problemu - ako uopće žele i ne forsirati temu. Zamislite kako bi vama bilo da vam nakon svakog čokoladnog bombona dobace - ' Već ti se vidi na bokovima.' Mislim da se ne bi dobro proveli. Zato pustite njegovu frizuru na miru i recite mu da vam je uvijek zgodan i seksi. To sigurno pomaže.


2. Nikad se nećeš se promijeniti

Muškarci teško mogu razumjeti kakve veze ima njegova promjena s problematikom o kojoj upravo razgovarate. Dakako - za njih, nikakve. Ipak vama to može lako postati krivi argument za nerazumijevanje. Nemojte se fokusirati na njegov karakter i osobine želite li nešto brzo riješiti. Predložite rješenje i budite operativni bez nepotrebnih introspekcija i analiza. Svi imamo kapacitet za promjenom jedino što se naš unutarnji sat često razlikuje od partnerovog. Želite li da se muškarac mijenja nabolje - morate prednjačiti u tom trendu i vlastitim primjerom pokazati da je to moguće. Ako to ne želite -odustanite od osuđivanja.


3. Kako ti izgleda?

Ako tražite mišljenje muškarca o drugim ženama budite spremni na sve. Želite li čuti da se njemu dopada baš totalno suprotni tip od vas? Možete li se na drugoj strani nositi s neistinitim odgovorom? U muškim glavama ovo je zaista (potvrđeno i znanstveno) okarakterizirano kao pitanje na kojeg nikada nema pravilnog odgovora. Ako kažu da je neka druga žena zgodna smatrat ćemo da voli 'šarati'. Ako se zakune da niti jedna osim vas ne izgleda odlično znat ćete da laže. Zato odustanite od ovakvih provjera. Koga zanima što njezin muškarac misli o drugim ženama dok je vama vjeran?

Bez brige - i ja se još uhvatim u sličnim zavrzlamama. Ali sve manje. Godine donose i određenu dozu mudrosti ;)

Linker
25. travanj 2024 02:43