SHUTTERSTOCK
gdje ćeš bolje

Najbolje poze za omamljujuće orgazme - i sve jamče miran san. A još kad vam kažemo što muškarac ‘mora‘ raditi

Kvalitetan noćni san je ključan za zdravlje, to svi znamo, no jeste li znali da više intimnosti (i seksa) također može biti odličan način za opuštanje i miran san

Svaku noć se roštiljate u krevetu i nikako da zaspete? Nije tajna da je dobar san važan za zdravlje, ali možda je za vas novost da je upravo dobar seks ključ za dobar san. Seksualna aktivnost potiče lučenje endorfina, smanjuje razinu stresa i jača emocionalnu povezanost, a sve to doprinosi mirnijem snu i lakšem uspavljivanju. Seksolozi su stoga otkrili koje su nabolje seks poze koje, osim što će osigurati postizanje čudesnih orgazama, jamče i miran i okrepljujući san.

image
SHUTTERSTOCK

Spooning poza

Partneri leže na boku, priljubljeni jedan uz drugoga. Ovo je poza koja donosi umirujuću i intimnu povezanost. Fizička blizina i sljubljenost u ovoj pozi potiču lučenje oksitocina, hormona ljubavi. Uz to, ritmički, ljuljajući pokreti mogu imati umirujući učinak, što je odlična priprema za miran san. Ova je poza idealna za parove koji vole osjećaj sigurnosti i topline. Također, muškarac bi slobodnom rukom trebao dodatno stimulirati klitoris, ali i dirati vas po bradavicama i ljubiti po vratu.

Noge uz zid

Legnite na krevet i podignite noge uz partnerov tup pritom podižući i kukove od kreveta, dok partner stojeći penetrira u vas. Ova inačica istoimene joga poze omogućava intimnu povezanost među partnerima. Odlična je za donji dio leđa i pospješuje cirkulaciju. Fizička blizina i uzajamno dodirivanje stvaraju osjećaj sigurnosti, što ovu pozu čini idealnim izborom za parove koji prije spavanja čeznu za fizičkom i emocionalnom utjehom i smirenjem.

Licem u lice

Ovo je zapravo klasična misionarska poza u kojoj su noge malo jače isprepletene. U ovoj pozi partneri mogu zadržati kontakt očima te tako produbiti međusobnu emocionalnu povezanost. Uz to, poza licem u lice povećava osjećaj intimnosti. Isprepletene noge pomažu u stvaranju fizičke povezanosti, dok blizina partnerovog tijela potiče lučenje hormona dobrog raspoloženja. Sve to doprinosi opuštanju i lakšem uspavljivanju.

image
SHUTTERSTOCK

Lotus poza

Partneri sjede jedan naspram drugog s omotanim nogama oko tijela partnera. Ova poza donosi intimnost licem u lice, što jača duboku emocionalnu povezanost. Produžen kontakt očima može povećati osjećaj bliskosti, a uzajamno grljenje doprinosi smanjenju stresa i pomaže u opuštanju. Za još veću opuštenost, pokušajte uskladiti disanje. To će vam nakon seksa olakšati da zajedno utonete u san.

Zagrljaj koji rastapa

Jednostavno stojite okrenuti jedan prema drugome i zagrljeni, lagano se ljuljajući dok partner penetrira u vas. Ova stojeća poza donosi malu promjenu u ritmu. Usporeno, lagano kretanje omogućava partnerima da usklade disanje i pokrete, što pospješuje osjećaj smirenosti i opuštanje. Fizička blizina i nježno kretanje mogu smanjiti napetost, a to ovu pozu čini posebnim, umirujućim izborom za zajedničko opuštanje na kraju dana.

Poza leptir

Ova je poza slična misionarskoj: Jedan partner leži na rubu kreveta i stavlja noge preko ramena ili preko ruku drugog partnera dok on odrađuje posao stojeći ili klečeći. Ova tehnika kombinira fizičku blizinu s nježnim stiskom bokova i bedara. Pospješuje osjećaj fizičkog opuštanja i naročito je dobrodošla za parove kojima je potrebno opuštanje prije spavanja. Zajednički zagrljaj i umirujući stisak doprinose osjećaju smirenosti, a to utire put mirnom noćnom počinku.

Povezanost seksa i sna je jedinstvena za svaku osobu, no uvođenje intimnosti u večernju rutinu sasvim sigurno može doprinijeti mirnijem i kvalitetnijem noćnom počinku.

Linker
27. travanj 2024 04:05