SHUTTERSTOCK
Zaboravite Viagru

Muškarci je najčešće izbjegavaju, ali ova vježba može produljiti vrijeme erekcije i do tri puta

Kako produljiti trajanje seksa? Lako

Namaste u krevetu - doslovno!

Muškarci koji žele dulje izdržati u krevetu možda bi trebali prakticirati jogu, sugerira novi znanstveni pregled istraživanja vezenih uz različite tehnike koje bi mogle pomoći muškarcima da održe dulju erekciju bez upotrebe lijekova za erektilnu disfunkciju poput Viagre.

Kako je objavljeno u časopisu Trends in Urology & Men‘s Health, istraživači su analizirali 54 različite studije kojima je obuhvaćeno 3485 muškaraca.

Možda najviše iznenađenja izazvala je studija u koju je bilo uključeno 26 muškaraca od kojih se tražilo da 12 tjedana prakticiraju jogu. Vrijeme koje su imali za seks prije nego što ejakuliraju više se nego utrostručilo - od prosječno nešto manje od 26 sekundi do gotovo minute i pol.

image
SHUTTERSTOCK

Pauza-stiskanje tehnika

U drugoj studiji je od muškaraca u dobi od 18 do 45 zatraženo da trče najmanje 30 minuta dnevno pet dana u tjednu ili da hodaju 30 minuta dnevno. Ta je studija pokazala da se erekcija može znatno produljiti ako je osoba svakodnevno fizički aktivna.

Jedna je studija s 31 muškarcem pokazala i da učinkovita može biti tehnika "pauza-stiskanje" - gdje muškarci zastanu tijekom seksa i stisnu glavu penisa kako bi se spriječila i odgodila ejakulacija. Kako piše New York Post, ta tehnika produljuje odnos s jedne minute na tri minute. Istraživanja su također sugerirala da bi vježbe dna zdjelice potencijalno mogle pomoći muškarcima da odgode ejakulaciju, međutim, bilo im je teško procijeniti učinak tih vježbi u odnosu na električnu stimulaciju, koja je također korištena u studijama.

Autori su zaključili da bi definitivno tjelesna aktivnost mogla biti potencijalna terapija koja pomaže u poboljšanju seksualne izvedbe. Sustavni pregled istraživanja na ovom području također je otkrio da ekstrakt ginsenga može poboljšati seksualne performanse, ali dokazi su bili slabi i potrebna su daljnja istraživanja kako bi se potvrdili nalazi.

- Ovi dokazi temelje se na studijama koje uključuju mali broj muškaraca i trebamo više istraživanja u ovom području, ali možemo reći da tjelesna aktivnost pomaže svim muškarcima. Većina muškaraca možda u nekom trenutku nije imala izvedbu u krevetu tako dobru kako su priželjkivali, ali redovitom fizičkom aktivnošću i savladavanjem tehnika koje pomažu mogli bi imati dulji seks - kaže Lee Smith, profesor javnog zdravstva na Sveučilištu Anglia Ruskin i viši autor pregleda studija.

- Preuranjena ejakulacija nije razlog za zabrinutost ako se ne događa često. Otprilike jedna od tri osobe kaže da ju je doživjela u nekom trenutku života. No, ako netko uvijek ili gotovo uvijek ejakulira u roku od jedne do tri minute od penetracije, nije u stanju odgoditi ejakulaciju cijelo ili gotovo cijelo vrijeme ili ako se zbog toga osjeća uznemireno i frustrirano te izbjegava seksualnu intimnost, postavlja se dijagnoza preuranjene ejakulacije. To stanje može biti povezano i s drugom zdravstvenim stanjima poput anksioznosti, slabog samopoštovanja, smanjenog libida i loših međuljudskih odnosa i loših odnosa s partnericom - kaže Smith.

Linker
11. travanj 2024 12:46