Riješite se otrovnih stereotipa i prihvatiti svoje genitalije baš takve kakve jesu - jedinstvene i lijepe.
 MAX LIBERTINE/Unsplash
DAJ LIZ!

MNOGE ŽENE MISLE KAKO JE 'REZERVIRAN' SAMO ZA MUŠKARCE Kako se opustiti i napokon uživati u ovoj vrsti seksa

Oralni seks je jedan od najsigurnijih načina za postizanje orgazma, ali nisu sve žene spremne pustiti partnera tako blizu. Ipak, postoje načini kako se opustiti i uživati i u ovom obliku seksualnog užitka.

U sljedećim paragrafima detaljnije ćemo objasniti kako se riješiti otrovnih stereotipa i prihvatiti svoje genitalije baš takve kakve jesu - jedinstvene i lijepe. A ne zaboravimo kako pored toga mogu pružiti nemjerljiv užitak i vama i osobi kojoj dopustite da im priđe.


1. Pronađite uzrok vaše tjeskobe

'Rastavite' svoje uzbuđenje u detalje - o čemu se zapravo brinete? Bojite li se nelagode na tako osjetljivom mjestu? Mislite da je oralni seks prljav ili pogrešan? Ne razumijete kako bi netko TO mogao voljeti?

Ograničenje je najčešći uzrok. Mnoge žene svoje genitalije smatraju anestetičnim (da ne kažemo ružnim), pa je pomisao da će ih partneri vidjeti tako blizu - zastrašujuć.

Znajte, ni kod muškaraca među nogama nije ružičasti pupoljak, ali ljudi oba spola osjećaju se ugodnije pri pogledu na penis: jer je češće i realnije zastupljen u kulturi. Od djetinjstva, svatko od nas je vidio mnogo različitih slika muškosti - od škrabotina na ogradi, do slika i skulptura u muzejima. U većini slučajeva ženski spolni organ prikazan je kao tri minimalističke linije, iako je u živo mnogo zanimljiviji.

"Važno je shvatiti da nismo rođeni kako bismo osjećali sram zbog svog tijela, socijalizirani (odnosno odgojeni) smo kako bismo osjetili sram" - kaže seksualna patologinja Vanessa Marin.

"Živimo u vremenu kad se ženska tijela intenzivno proučavaju. Uče nas da se stidimo svakog dijela svog tijela, uključujući i naše genitalije." Dakle, to nije samo vaš problem, to je dio većeg društvenog problema. Zapamtite da vaša negativna uvjerenja o tijelu nisu objektivne istine, već rezultat života u našem društvu.


2. Shvatite da vaš partner to želi

Ako se vaš partner bez vaših prijetnji i suznog uvjeravanja spusti licem u vaše međunožje - to je već dobar razlog za opuštanje. Partner vam želi pružiti zadovoljstvo, a ne smijati se izgledu vaše vulve ili cijeniti njezinu ljepotu. Mnogi muškarci zaista imaju pozitivan stav prema kunilingusu* i smatraju ga načinom da se još više zbližite i osjetite puno povjerenje svog partnera.

* Kunilingus ili kunilinktus (lat. cunnus - vulva, stidnica; lingere - lizati) oralna je stimulacija vanjskog dijela ženskog spolnog organa radi postizanja orgazma.


ČITAJTE I:


3. Naučite paziti na partnera i izvan kreveta

Uzrok nelagode tijekom oralnog seksa nije nužno sramota. Neke žene jednostavno nisu naviknute na to da postanu središte pozornosti svojih muškaraca, jer je za njih smisao intimnosti pružiti zadovoljstvo partneru.

U ovom slučaju, seksologinja Jess O'Reilly ističe kako kvalitetan odnos dvaju osoba ne kreće od kreveta, već se uči svakodnevno kroz brigu o partneru. Zahvalite za pohvale koje vam partner izgovori i ne povlačite se od njih. Također, nemojte odbiti pomoć. Uživajte u izrazima ljubavi koje dobijete od svog partnera. S vremenom će se navika zahvalnosti za prihvaćanje pohvala i komplimenata pretočiti i na intimni život.


4. Trikovi mogu pomoći

Pokušajte smanjiti popis "alarmantnih okidača" za seks.

Zabrinuti ste za okus i miris stidnice - istuširajte se neposredno prije intime.

Straši vas pomisao na njegov pogled na vaše nago tijelo i intimno područje - radite to u mraku.

Brinete o sigurnosti - koristite ženske kondome ili inzistirajte da ga on "navuče".

Umjesto ignoriranja tjeskobe i uvjeravanja sebe da je sve u redu, stvorite najudobniju atmosferu. Tada će se vaša unutarnja panika jednostavno stišati, a možda napokon i umuknuti.


5. Proučite svoje genitalije

Što više i bolje proučavate svoje tijelo, to ćete se osjećati ugodnije u njemu i zbog njega i bit će vam manje neugodno razgolititi se pred osobom s kojom dijelite intimu.

Mnoge žene radije ignoriraju svoje genitalije, ograničavaju se na higijenu i ne znaju kako izgleda njihova vlastita vulva ili kako se nazivaju njihove genitalije.

Pokušajte pogledati ovaj dio tijela ogledalom. Možete osjetiti nelagodu, želju da se sakrijete iza sebe ili se okrenete. Što češće proučavate sami sebe, to će vam biti "normalnije" vidjeti svoje tijelo i svaki njegov dio.

ČITAJTE I:

Linker
15. travanj 2024 20:44