Čak su i istraživanja pokazala da je dobar, stari misionarski položaj jedan od onih koji ženama nude najveću šansu za postizanje orgazma, a drag je i muškarcima.
 Foto: Istock
I to smo dočekali

Mislite da je misionarska poza dosadna? Kad čujete ove trikove, vratit ćete joj se odmah

14. listopad 2020.
Ako vam se čini da je postao monoton, ima načina da ga “začinite”

 

Iz nekog razloga misionarski položaj vođenja ljubavi na glasu je kao dosadan. Istina, možda nije egzotičan poput nekih drugih položaja, no cijeli je niz razloga zašto ga mnogi seksolozi smatraju jednim od najboljih položaja.


Trljanje tijela

Misionarski položaj omogućava maksimalni kontakt kože između partnera, što je izuzetno erotično.

To je ujedno položaj kod kojeg nije sve u shemi 'unutra-van', već su trljanje tijela i ljubljenje koje se u ovom položaju prirodno nameće faktori koji dodatno uzbuđuju.

Moguć je i kontakt očima, a pogled oči u oči jedan je od najzavodljivijih ljubavnih začina. Osim toga, vrlo je lako u tom položaju šaputati u uho slatke ili izazovne riječi. Mnogi seksolozi smatraju da je misionarski položaj jedan od najboljih za stimulaciju klitorisa jer je pubična zona partnera u savršenom položaju da direktno trljanjem podražuje klitoris, čime se značajno povećavaju izgledi da žena postigne orgazam.


Famozna G-točka

No, to nije sve, ako ispod stražnjice stavite jastučić, istodobno će doći i do stimulacije famozne G-točke, a to je, u kombinaciji sa stimulacijom klitorisa, jamstvo za orgazam. To je potvrdilo i istraživanje koje su provele Klinika Mayo i Indiana University School of Medicine, a čiji su rezultati objavljeni u stručnom časopisu Journal of Clinical Anatomy.

Pokazalo se da za postizanje ženskog orgazma položaji poput onog gdje žena kleči, a partner je iza, nisu idealni jer stimulacija erogenih zona nije značajna.

Misionarski položaj pokazao se kao najbolji za stimulaciju klitorisa i G-točke te za postizanje orgazma. Možda nije loše reći, za često krhko žensko samopouzdanje, i da je misionarski položaj jedan od onih koji najviše opraštaju sitne nesavršenosti tijela.


NE ZABORAVITE MICATI KUKOVE

Misionarski položaj, koliko god bio ugodan za ženu, ne znači da trebate samo ležati i prepustiti partneru sav 'posao'. Oslonite stopala o krevet ili pod, podignite stražnjicu i kružite zdjelicom: užitak će zajamčeno biti višestruko veći i za vas i za partnera.

Možete i podignuti noge na partnerova ramena, što će omogućiti još dublju penetraciju i intenzivniju stimulaciju, obuhvatiti ga nogama oko kukova ili privući koljena prema svojim prsima. Većina muškaraca voli kad je žena aktivna tijekom seksa. Uostalom, tako je zabavnije za oboje.

Foto: Istock
Misionarski položaj, koliko god bio ugodan za ženu, ne znači da trebate samo ležati i prepustiti partneru sav 'posao'.

ZAPOSLITE RUKE

Tijekom penetracije sami stimulirajte prstima klitoris. Ne morate se stidjeti: to će dodatno uzbuditi vašeg partnera, a i vama će povećati uzbuđenje.


I NAMJEŠTAJ MOŽE POMOĆI

Možete se jednostavno preseliti s kreveta na kauč, na pod ili na kuhinjski stol: sama promjena lokacije učinit će misionarski položaj uzbudljivijim. Pokušajte se, dok ležite na leđima, stopalima osloniti o zid ili pak ispružite ruke iznad glave i primite se za rub kreveta i zatim pomičite kukove. Kretanje će vam biti lakše, a stimulacija intenzivnija.

 

Teme
Linker
08. siječanj 2021 04:10