Pa da vidimo, kakvo vam je znanje...
 Foto: Shutterstock
BRZI TEST

Mislili ste da znate baš sve o seksu? Pa provjerimo...

Koliko žena redovito svršava tijekom seksa, koliko je dugačak prosječni penis, tko više uživa u oralnom seksu...? Provjerite znanje i doznajte odgovore na važna seksualna pitanja.

Znanje je moć na svim područjima, pa tako i u seksu. Što bolje poznajete svoje tijelo, svoje žudnje i potrebe, lakše ćete se prepuštati putenim užicima. Kroz naših 13 pitanja provjerite koliko znate o orgazmima, spolnoj želji, penisu i vagini pa ako se pokaže da baš i niste zablistali, poradite na znanju, teorijskom i praktičnom.

Pa krenimo...

1. Na kojim se područjima ženski i muški odnos prema seksu razlikuje?

a) Žene će se vjerojatnije izjašnjavati kao biseksualne.

b) U odlukama o seksualnom životu na žene više utječe stav njihove društvene skupine.

c) Žene će spremnije s vremenom mijenjati svoje seksualne navike.

d) Sve navedeno.

2. Koji spol lakše doživi orgazam tijekom oralnog seksa?

a) Muškarci

b) Žene

3. Koliko je prosječno dugačak penis u erekciji?

a) 10 - 12 cm

b) 12 - 15 cm

c) 17 - 20 cm

d) 20 - 25 cm

4. Koliko vremena treba prosječnom muškarcu da tijekom spolnog odnosa postigne orgazam?

a) 5 minuta i 24 sekunde

b) 9 minuta i 10 sekundi

c) 18 minuta i 42 sekunde

d) 25 minuta i 36 sekundi

5. Od stresa se penis može stisnuti. Što mislite?

a) Točno.

b) Pogrešno.

6. Često se tvrdi da će žene zrelije i starije dobi lakše doći do orgazma kada imaju seksualni odnos s nekim s kim su u ljubavnoj vezi. Je li to točno?

a) Točno.

b) Pogrešno.

7. Masturbacija može:

a) Poboljšati seksualnu izvedbu.

b) Biti znak seksualne disfunkcije.

c) Izazvati ozljede.

d) Sve navedeno.

8. Većina žena mlađih od 60 godina misli na seks manje od jednom na dan!?

a) Istina.

b) Nije istina.

9. Koliki postotak žena izjavljuje da tijekom seksa s partnerom uvijek doživi orgazam?

a) 14 posto

b) 29 posto

c) 48 posto

d) 74 posto

10. Seksualna aktivnost može povećati rizik za srčani i moždani udar kod starijih.

a) Istina.

b) Nije istina.

11. Koliki postotak muškaraca izjavljuje da tijekom seksa s partnericom uvijek doživi orgazam?

a) 39 posto

b) 60 posto

c) 75 posto

d) 93 posto

12. Većina žena može doživjeti orgazam bez izravnog stimuliranja klitorisa.

a) Istina.

b) Nije istina.

13. G-točka je malo područje na prednjoj stijenki vagine posebno osjetljivo na podražaje.

a) Istina.

b) Nije istina.

Foto: Shutterstock
Zanimljivo je zapravo koliko smo uvjereni da poznajemo jedno drugo, a kad ono...

Ovo su točni odgovori

1. d: Stručnjaci kažu da su ženske seksualne sklonosti puno složenije od muških. Dok su muškarci vrlo isključivi u vezi s tim tko ili što ih seksualno privlači, žene nisu tako
ograničene. Znanstvenici kažu kako je vjerojatnije da će žene za sebe reći da su biseksualnih sklonosti nego muškarci te da su im seksualne sklonosti općenito fluidnije. Istodobno, više obraćaju pažnju na ono što bi "okolina mogla reći i misliti".

2. b: U američkom je istraživanju samo deset posto muškaraca izjavilo da postiže orgazam tijekom oralnog seksa, istodobno tu sreću ima 18 posto ispitanih žena. Muškarci će puno vjerojatnije svršiti kad seksualni odnos uključuje vaginalnu penetraciju, dok će žene češće doći do orgazma i bez vaginalnog odnosa, odnosno tijekom oralnog seksa.

3. b: Od 12 do 15 centimetara, da, to je dužina prosječnog penisa u erekciji. U opuštenom stanju prosječan penis dugačak je 8,8 centimetara.

4. a: Od početka vaginalne penetracije do ejakulacije prosječno je muškarcima potrebno pet minuta i 24 sekunde, rezultati su studije objavljene u publikaciji Journal of Sexual Medicine.

5. a: Veličina penisa varira ovisno o različitim faktorima, vanjskim i unutrašnjim, i o njihovu utjecaju na simpatički živčani sustav. Hladna voda i hladan zrak vjerojatno su najpoznatiji uzroci fenomena "stiskanja", no može ga izazvati i psihički stres. Premda je to smanjivanje samo privremeno, dobar je razlog za muškarce da izbjegavaju stres.

6. b: Žene starije od 50 godina u istraživanjima su odgovarale da bi lakše doživjele orgazam tijekom seksa s nekim tko im nije stalni partner. Znanstvenici misle da su za takve rezultate zaslužne svježe razvedene žene ili udovice koje su odlučile osvježiti spolni život ili su se posvetile traženju novog partnera.

7. d: Većinom je masturbacija sigurna i zdrava, kažu stručnjaci. Može poboljšati seksualnu izvedbu te pomoći i muškarcima i ženama da bolje upoznaju svoje tijelo. No, ako je osoba toliko obuzeta masturbacijom da to počinje utjecati na njezinu vezu i spolni život općenito, potrebno je potražiti pomoć zbog opsesivnog ponašanja. Konačno, samozadovoljavanje može dovesti do ozljeđivanja; recimo, umetanje različitih predmeta ili prečesto i preenergično masturbiranje kojim se može nadražiti kožica penisa.

8. a: Dok većina odraslih muškaraca mlađih od 60 godina razmišlja o seksu najmanje jednom na dan, samo oko četvrtini odraslih žena misli bježe na vruće teme jednakom učestalošću. Kako godine prolaze, i muškarci i žene fantaziraju manje, ali muškarci i dalje barem dvostruko češće.

9. b: Među ženama koje su u stalnoj vezi s muškarcem 29 posto uvijek svrši tijekom seksa.

10. b: Ljudi koji su već imali srčani ili moždani udar trebali bi se konzultirati s liječnikom o seksualnoj aktivnosti, no općenito je seks zdrav oblik tjelovježbe za (starije) ljude. U jednom su istraživanju znanstvenici 20 godina pratili učestalost spolnih odnosa kod 914 muškaraca - oni koji su vodili ljubav dva i više puta tjedno imali su barem upola niži rizik od fatalnog infarkta u usporedbi s onima koji su imali spolni odnos jednom mjesečno i rjeđe. Povezanost učestalosti spolnih odnosa i moždanog udara nije dokazana.

11. c: Među muškarcima koji su u stalnoj vezi sa ženom čak 75 posto, dakle tri četvrtine, uvijek svrši tijekom seksa.

12. b: Većini žena potrebna je stimulacija klitorisa da bi došle do vrhunca. Za žene koje imaju problema s postizanjem orgazma već redovito uključivanje podražavanja klitorisa u seksualnu aktivnost može biti sve što im je nedostajalo.

13. b: Još se raspravlja o tome postoji li G-točka. Popularizirana je u stručnoj i popularnoj literaturi 1980-ih te su joj pripisane zasluge kao okidaču za vaginalni orgazam (različit od klitoralnog), čak i za žensku ejakulaciju. No, neki stručnjaci smatraju da ne postoji jedinstvena anatomska struktura na kojoj bi G-točka trebala biti smještena. Ako G-točka postoji, misle oni, bolje bi je bilo opisati kao erogenu zonu nego kao dio ženske anatomije.

Linker
11. travanj 2024 22:14