Uz zatvorene oči snažnije ćete doživjeti ljubljenje, a možda ponovno osjetite i leptiriće u trbuhu.
 Foto: iStock
12 koraka za savršen poljubac

Ljubili biste se? Tada pripazite na ovo...

17. travanj 2016.
Koliko god se željeli i voljeli ljubiti, ponekad nam to baš i ne ide. Razloga za to je više - od lošeg zadaha, do nevještog upravljanja jezikom... Međutim, i ljubljenje je tehnika koju se da naučiti, a uz ove jednostavne savjete možda vam se već danas ostvari želja. Samo hrabro!

U poljupcu možemo osjetiti sve

Glavna je uloga poljupca pomoći utvrditi privlači li vas doista neka osoba. On može biti početak veze, njezin 'učvršćivač' ili 'egzekutor'. Može se raspravljati o tome je li poljubac jednako intiman kao i vođenje ljubavi i može li imati jednako jak učinak, ali sigurno postoje poljupci koje pamtite i koji su vam važniji u životu od nekih intimnih susreta.

Svjež dah

Zdrav vam razum govori da je preduvjet za ljubljenje svjež dah, ali mnogi ljudi i prečesto imaju zadah iz usta. A to se može dogoditi i vama. Osvijestite to pitanje, redovito četkajte zube i budite sigurni da vam je dah svjež. Možete biti vrhunski 'tehničar' u ljubljenju, ali ako vam smrdi iz usta, sve je propalo.

Pravi trenutak

Bez obzira na to je li to završetak prvog spoja ili se viđate već nekoliko tjedana, iščekivanje stvara napetost, a nju ćete probiti poljupcem. Spajanje usnica tu je poput vrhunca napetosti u nekoj uzbudljivoj priči. No, nemojte čekati predugo - druga osoba može pomisliti da niste zagrijani za nju.

Foto: iStock
Uvertira u poljubac uvijek je zabavna pa je nemojte preskakati. Gledajte se, dodirujte, grlite, a tek potom i strastveno poljubite...

Govor očiju

Dok plovite prema poljupcu, ne možete govoriti, ali sigurno možete puno toga reći očima. No, kad se usne spoje, valja zatvoriti oči (i većina nas to čini, kao da nam je urođeno), jer može biti uznemirujuće ako jedno od dvoje ima otvorene oči. To djeluje nekako špijunski i narušava intimnost čina. Osim toga, uz zatvorene oči snažnije ćemo doživjeti ljubljenje, intenzivnije ćemo čuti partnerovo disanje i bit ćemo osjetljiviji na njegov dodir.

Bez kontrole
Dobar poljubac je moćan, stoga biste trebali pustiti da vas obuzme i prepustiti mu se. Sve ćete pokvariti ako ga pokušate kontrolirati.

Sačuvajte poljupce

Svima se vjerojatno, u trenutku slabosti, dogodilo da poljube nekoga koga u normalnim okolnostima ne bi poljubili; možda u žaru na plesnom podiju ili u sitni sat u nekom klubu. Imajte na umu da je puno bolje ljubiti samo osobe koje doista želite poljubiti. Izmjenjujete li poljupce na svakom koraku, možete postati indiferentni prema ljubljenju. S druge strane, vježba stvara majstora. Ipak, znatno je bolje vježbati s dragom osobom nego s neznancem.

Opustite se

Ljubljenje je zajednički posao. Ne pokušavajte nadjačati partnera previše ofenzivnim nastupom. Krenite postupno, osjetite što partner želi i pustite da on osjeti vas, pa krenite dalje s te točke.

Foto: iStock
Nemojte forsirati poljubac, dozvolite da se dogodi, a onda mu se prepustite svim osjetilima...

Što radi jezik

'Baratanje' jezikom može biti fantastično, ali i užasno. Ako mislite da je fora polizati partneru pola lica, promislite - to je ljubljenje, a ne umivanje. Nitko ne želi biti napadnut jezikom niti želi da mu usta začepi partnerov jezik. U svemu postoji mjera, a dobro upotrijebljen jezik koji mazi, istražuje, gladi... svakako će učiniti poljubac odličnim.

Budite spontani
Neočekivani poljubac voljene osobe predivan je doživljaj. Dajte partneru takav mali dar kad ga najmanje očekuje.

Važna je atmosfera

Bez obzira na to je li to svjetlo svijeća, šator pod zvijezdama, plivanje u moru ili iznenadni pljusak - posebno ili novo okruženje čini doživljaj poljupca zanimljivijim. Zato što su vam oči zatvorene, čut ćete i osjetiti zbivanja oko sebe jasnije nego inače.

Pripazite na slinu
Kao i jezik, kontrolirajte i slinu. Nemojte stvarati rijeke sline koja vam curi niz lice (i partnerovo lice).

Foto: iStock
Jednom kada vam se usne spoje potrudite se uživati. Ne razmišljajte previše, neka vaša osjetila preuzmu glavnu ulogu.

Upotrijebite ruke

Nemojte se koncentrirati samo na partnerovo lice. Dodirivanje njegova vrata, kose, ruku ili samo držanje blizu sebe učinit će poljubac još boljim.

Bez pića je bolje
Ponekad uz bocu vina i poljupci isprva djeluju sočnijima, no alkohol nikako nije dobra podloga za ljubljenje. Najbolje poljupce razmjenjujemo kada smo trijezni, opijeni samo strašću.

Teme
Linker
06. ožujak 2022 06:26