Iskušajte s partnerom nove stvari u seksu da bi izbjegli monotoniju.
 Foto: iStock
Svijet seksa

Krenite prema vrhuncu novim putem

04. srpanj 2016.
Svaka žena u svom ljubavnom životu trebala bi upoznati četiri vrste orgazma...

Imate svoju rutinu - ujutro se istuširate, doručkujete, odete na posao. Navečer odete na trčanje, pod tuš pa gledate omiljenu seriju - i u toj rutini uživate. Odlično! Mnogo je gora rutina u krevetu, jer postoji mnoštvo puteva koji vas mogu odvesti do sretnog završetka. A što više tih puteva isprobate, seks će vam biti sve uzbudljiviji.

Višestruki orgazam

Da razjasnimo, višestruki orgazam čine orgazmi koji slijede odmah jedan poslije drugog, a ne u različito vrijeme tijekom jednog vođenja ljubavi (iako je i to odlično). Studije pokazuju da lančane orgazme mogu doživjeti neke žene koje mogu podnijeti neprekidnu stimulaciju nakon što su svršile prvi i drugi i treći... put.

Evo i tehnike...

Počnite s predigrom - neka vas partner dovede do prvog klitoralnog orgazma koristeći prste, usta, a može i vibrator. Odmah nakon toga trebao bi nastaviti dražiti vaš klitoris, ali sporijim pokretima otprilike 30 sekundi, a onda bi vas trebao nastaviti stimulirati u uobičajenom ritmu kako biste ponovo došli do vrhunca.

"Na ovaj način partner se igra razinom vašeg uzbuđenja od povišenog orgazmičkog stanja dajući vašim erogenim zonama malo odmora, jer odmah nakon orgazma mogu biti preosjetljive za stimulaciju, a zatim opet povećava vaše uzbuđenje", kaže Amy Levine, seksualna trenerica iz New Yorka i osnivačica portala IgniteYourPleasure.com. Tada treba početi spolni odnos koji može voditi do lančanog vaginalnog ili do kombiniranog orgazma, uz tehnike usporavanja i ubrzavanja, sve dok je razina uzbuđenja visoka.

Povećajte svoje šanse

Ako ste nakon prvog orgazma previše osjetljivi, recite partneru da vam nastavi milovati klitoris, ali preko zaštite, recimo preko nježnog donjeg rublja, ili da se fokusira na vaše bradavice. Kako kaže Sari Cooper, milovanje bradavica poslije seksualnog vrhunca može dovesti žene do novog orgazma.

Foto: iStock
Za vruće igre pod plahtama najvažnije je da imate povjerenja u partnera.

Vaginalni orgazam

Još se vode rasprave o tome postoji li doista G-točka ili ne, no 30 posto žena tvrdi da mogu doživjeti seksualni vrhunac stimulacijom te famozne erogene zone samo penetracijom.

Evo i tehnike...

Prvo, locirajte svoju vruću zonu. Priuštite si solo večer i istražujte prednji zid vagine prstom sve dok ne naiđete na područje koje je namreška - no i spužvaste teksture. Dodirujete li tu točku izravno, trebali biste osjećati ugodu i uzbuđenje.
Kasnije, tijekom spolnog odnosa navedite partnera da se usmjeri na vašu G-točku. Ležite na boku licem prema licu, a noge neka vam budu udobno isprepletene - zamislite dva para križanih škara. Kad partner penetrira, neka penisom trlja prednju stijenku vaše vagine.
"Ova poza dopušta dublje prodiranje penisa, a time i jaču stimulaciju G-točke”, kaže Sari Cooper.

Povećajte svoje šanse

Postizanje vaginalnog orgazma vjerojatnije je što spolni odnos dulje traje, barem prema studiji objavljenoj u publikaciji The Journal of Sexual Medicine. Cilj bi bio postići seksualni odnos od 15 minuta, što nije uvijek lako. Kako biste održali uzbuđenje na željenom nivou, često mijenjajte seksualnu pozu. "To će smanjiti vjerojatnost da vaš partner 'bude gotov' prebrzo, a i pomoći će da vaše tijelo iskusi nov osjećaj", kaže Michael Alvear, autor knjige Not Tonight Dear, I Feel Fat (Ne večeras, dragi, osjećam se debelo). Trajanju odnosa može pripomoći i lubrikant - iskušajte neki na vodenoj bazi, koji ne sadrži glicerin.

Foto: iStock
Preduvjet za orgazam je da se uzbudite, a da bi došlo do toga, bilo bi dobro da ne preskačete predigru.

Mješoviti orgazam

Stručnjaci kažu da je kombinirani klitoralno-vaginalni orgazam najmoćnije veliko finale koje može biti dvostruko jače i intenzivnije od svakog od njih posebno.

"Na takvom vrhuncu dobivate najbolje od oba svijeta", objašnjava seksualna terapeutkinja iz Columbusa Cynthia Lief Ruberg.

Evo i tehnike...

Poza u kojoj je žena gore popularna je s razlogom - savršena je upravo za dvostruki vrhunac. Ali isto tako možete pokušati sjediti u partnerovom krilu, no okrenite mu leđa (on vam tada može stimulirati klitoris, dok vi kontrolirate penetraciju). Ili, neka vaš partner bude gore, ali tako da su vam kukovi poravnati. Malo podignite zdjelicu ukoso tako da baza njegova penisa trlja vaš klitoris, a ostali dio uda je u vama.

"U tom položaju on zapravo ne radi pokrete gore-dolje, nego trlja vašu zdjeličnu kost", tumači Ruberg.

Povećajte svoje šanse

"Kombinirani orgazam je lakše doživjeti ako je žena jako uzbuđena prije spolnog odnosa", kaže Ruberg. Stoga, posvetite se predigri - puno ljubljenja, diranja, lizanja i masiranja po cijelom tijelu - vašem i njegovom - a ako osjetite da vam volja slabi tijekom penetracije, vratite se petingu.

Klitoralni orgazam

Znate da je vaša vanjska točka ugode visoko osjetljiva zahvaljujući završecima čak 8000 živaca. I ako ste poput većine žena, upravo to je područje čija vas stimulacija može raspametiti. No, prema Sari Cooper, seksualnoj terapeutkinji iz New Yorka i kolumnistici u Psychology Today, koncentriranje ravno na klitoris pružit će vam manje intenzivan orgazam nego što bi bio kad bi vaš partner dirao, cjelivao ili blago masirao i druge vaše intimne zone prije nego što se usredotoči na najtopliju točku.

Evo i tehnike...

Neka partner prstima radi velike krugove po vašoj intimnoj zoni koji uključuju velike i male usne i područje iznad klitorisa, savjetuje Cooper. On to može činiti u predigri, ali i tijekom odnosa u 'psećoj' ili sličnoj pozi odozada.

Povećajte svoje šanse

Što jasnije izražavate svoje želje što se tiče brzine, intenziteta i načina pritiskanja klitorisa i okolnog područja, to će i rezultati biti bolji. Ako vam je do dodatnog igranja i više doze sladostrasti, neka vas partner stimulira vibratorom koji se stavlja na prst.

Teme
Linker
03. prosinac 2021 03:37