Malim znakovima pažnje voljenu osobu uvijek možete razveseliti, ne samo za Valentinovo.
 Foto: Istock
bliži se 'taj' dan

Koga još briga za Valentinovo i kako 'preživjeti' taj dan

13. veljača 2019.
Je li i vama najromantičniji dan u godini postao užasno naporan i dosadan.

Piše: Iva Matić

Već i vrapci znaju da je utjecaj amerikanizacije na nas iz godine u godinu sve veći i veći. Tako smo preuzeli obaveznu kupnju cvijeća i čokoladnih bombonijeri, ljutnju ako nam partner nije poklonio iako sitnicu, povećani broj odlazaka na izlete upravo na Dan zaljubljenih, prekomjeran unos kalorija zbog toga što smo solo na tako 'bitan dan', pisanje ljubavnih pisama u školama i tako dalje.

Zašto se to mora događati samo na taj dan te zašto još uvijek nismo imuni na obilježavanje Valentinova!?

Antivalentinovo

Napravite ga sami ili s partnerom, svejedno. Provedite dan kao da je najobičniji na svijetu. Uz svoju svakodnevnu rutinu odradite dobar trening, poslušajte kvalitetnu glazbu, pogledajte epizodu omiljene serije... Čim se budete ponašali kao da se ništa specijalno ne događa, zaboravit ćete na obilježavanje ovog 'bitnog' datuma.

Dan zdrave prehrane

Tko je rekao da svi na Dan zaljubljenih trebaju jesti čokolade, kolače i sladolede? Vi preokrenite priču.

U kalendar si zabilježite da je vama 14. veljače Dan zdrave prehrane. Počnite sa zelenim ili voćnim smoothiejima, ručajte vegetarijanski obrok sa sezonskim povrćem, a za večeru si napravite bogatu salatu.

Osjećat ćete se laganije, poletnije i zadovoljnije, za razliku od onih koji će od jutra slaviti Valentinovo u društvu slastica i fast fooda.

10 razloga zašto se volite

Na komad papira napišite deset razloga zašto se volite. Razmislite o vašim kvalitetama, vrlinama i postignućima. Osjetite ponos i shvatite da ste puno više od onog primitivnog mišljenja da su solo osobe manje vrijedne. Vaš se ljubavni status može promijeniti, no ono koliko se volite uvijek nosite sa sobom.

Provedite dio dana s bitnom osobom u vašem životu

Ako ipak želite 'proslaviti' Valentinovo, ne mora to biti isključivo i samo s boljom polovicom. Zasigurno u vašem životu postoji osoba koju neizmjerno volite - roditelj, brat ili sestra, prijatelji.

Dogovorite kvalitetan izlazak, ručak na omiljenom mjestu, odlazak u kino ili kazalište, možda opušteno druženje uz društvene igre te čašicu razgovora i smijeha.

I zapamtite, uvijek postoje ljudi koji vas vole. Na Dan zaljubljenih i preostalih 364 dana!

Teme
Linker
18. siječanj 2023 05:08