Kada ste gore, diktirate brzinu pokreta i kontrolirate pritisak, a tada možete postati i usklađeniji ako i kada on “krene dolje”.
 Getty Images/iStockphoto
nema labavo

Kad penis otkaže poslušnost: četiri poze koje će vam pomoći da ON zaista ostane tvrd

22. studeni 2019.
Postoji i nešto što zajedno možete učiniti i pomoći partneru da izbjegne za njega vrlo neugodnu situaciju.

Svi zaslužujemo zdrav i sretan seksualni život, a čak polovica muškaraca, procjenjuje se, nakon četrdesete ima neki oblik erektilne disfunkcije. Ako nemogućnost postizanja i održavanje erekcije do završetka seksualne aktivnosti potraje nekoliko mjeseci postavlja se dijagnoza erektilne disfunkcije i ona se danas može uspješno liječiti.

Međutim, radi se o poremećaju koji značajno zadire u sve sfere života muškarca, a užurbanost koja diktira naš tempo života pridonosi većoj učestalosti ovog problema. I neke bolesti utječu na erekciju. U prvom redu to su visoki krvni tlak, povišene razine šećera u krvi i dijabetes, povišene masnoće, srčane aritmije i druge bolesti srca, pušenje, zatim neurološke bolesti kao što su multipla skleroza, Parkinsonova bolest, demencije, moždani udar, psihičke bolesti poput depresije i anksioznosti te bolesti spolovila, na primjer Peyroniejeva bolest.

Najbolja je opcija potražiti stručnu pomoć, ali postoje i nešto što zajedno možete učiniti i pomoći partneru da izbjegne za njega vrlo neugodnu situaciju - to su poze. Evo četiri s kojima nećete pogriješiti.


1. Kaubojka

Kada ste gore, diktirate brzinu pokreta i kontrolirate pritisak, a tada možete postati i usklađeniji ako i kada on “krene dolje”. Ako je muškarac gore možda si neće moći pomoći. Uz to, muškarac će još više uživati u pogledu na vaše tijelo koje se kreće gore i dole.


2. Misionarski položaj

Nepravedno podcijenjena ova poza idealna je ako vašem muškarcu prijeti erektilna disfunkcija. Penis ulazi pod kutem od 90 stupnjeva. Žena leži na leđima, s nogama ili raširenim ili skupljenim prema grudima ili obavijenim oko muškarca, a što više ona podigne noge, to je penetracija dublja. Još je bolje ako se usklađeno oboje mičete jer će to pojačati stimulaciju klitorisa.


3. Žlica

Općenito je ovo jedna od najintimnijih poza u seksu. Priljubljeni ste jedno uz drugo, a ona je okrenuta leđima, ruke su slobodne za dodatnu međusobnu stimulaciju. Oboje se možete promatrati, na primjer u ogledalu. Muškarca će to dodatno motivirati i omogućiti mu da zadrži erekciju.


4. Oralno

Ponekad niti jedna poza neće biti izvediva, no to vas nikako ne treba spriječiti u održavanju seksualnog odnosa. A on ne podrazumijeva samo penis i vaginu. U slučajevima kada nikako ne postiže erekciju i poljupci mogu pružiti veliki užitak. Moć dodira je golema, a često zaboravljamo da su usnice erogena zona koje se stimulira pomoću dodira, mirisa i okusa, a to pridonosi ugodi koja može biti veća čak i od stimulacije genitalnih organa i grudi tijekom seksa.


Čitajte i:



Teme
Linker
27. srpanj 2022 23:03