Ako mislite da možete gledati u partnerove oči satima, znajte da je riječ o 'pravoj stvari'.
 Foto: Istock
Srodne duše

Jeste li stvoreni jedno za drugo? Ovih 11 suptilnih znakova će vam to reći

Postoji li neka fiksna formula za dugotrajnu ljubav? Kako znamo da smo pronašli 'onog pravog'. Malo smo 'kopali' i pronašli brojne znakove koji vam mogu pomoći razlikovati pravu ljubav od one površne.

1. Priča o poljupcu

Prema znanstvenicima način na koji se parove ljube pokazuje njihovu ljubav. Sigurno ste čuli o značenjima različitih poljubaca na različitim dijelovima tijela. No, ako bolje pogledate, poljubac govori puno toga.

- Polagan i dulji poljubac zatvorenih očiju jasan je pokazatelj da je vaš partner duboko zaljubljen u vas, čak i ako to nije savršen poljubac. Ovdje govorimo o poljupcu kad idete na posao, dolazite doma, kad ste se našli u gradu na večeri -govore stručnjaci.

Potpuna odsutnost poljubaca može biti upozoravajući znak dosade i zasićenosti.

2. Poruka vs poziv

Par koji je zaljubljen, ozbiljnije će stvari radije obaviti telefonski ili licem u lice. A kad je riječ o porukama ne razmjenjuje samo rutinska pitanja, već nerijetko iznenade jedan drugoga spontanom, nježnom ili seksi porukom.

3. Imate slične interese

Kažu da se suprotnosti privlače. No, još uvijek je vrlo važno imati slične interese, slične hobije i voljeti iste stvari kako bi taj odnos dugo potrajao.

4. S njim želite podijeliti dobre i loše vijesti

Kad primite dobru vijest, je li vaš partner prva osoba s kojom to želite podijeliti? Isto vrijedi i za loše vijesti… Ako je to slučaj, možete biti sigurni da je on osoba za vas. Osim što vas podržava, on je i odlično rame za plakanje. Kada ste dovoljno kompatibilni, naći ćete utjehu u razgovoru s partnerom i u sretnim i tužnim vremenima.

5. Ponekad se svađate

Studije pokazuju da se parovi koji se svađaju itekako vole. Svađa označava da ne držite stvari u sebi, ne 'trpate' ih pod tepih i da niste ogorčeni.

- Ako ste u romantičnom mjehuriću i još niste imali svađu ili neslaganja, vjerojatno se i dalje držite svog najboljeg ponašanju. Ovo nije loše, ali istina je da niste doista testirali vaš odnos te ste i dalje povezani na površnoj razini – kažu stručnjaci.

Svađe ne mislimo fizički, naravno, ali i određena neslaganja uvijek su prisutna u bilo kojoj vezi. Istraživanje je pokazalo da ako se u tri godine veze niste posvađali, da je riječ o nezdravoj vezi. Tada su se parovi već opustili i ako se ne svađate, to je čest znak povlačenja. Prepirke i jadikovanja u intimnoj vezi znači da vam je stalo.

Naravno, nitko ne bi trebao biti nesretan u vezi, ali emocionalno inteligentne svađe su znak da ste uložili u vezu i da ste spremni na komunikaciju i na to da se vaš odnos još više učvrsti. Držati stvari u sebi, rijetko je kome, na duge staze, pomoglo.

Kako se ne treba svađati:

• napad na njegov karakter (postoji razlika između 'glup si' i 'to što si učinio je glupo'),
• zauzimanje obrambenog stava,
• izbjegavajte prezir i ponižavanje,
• probajte izbjeći vrijeđanje i pogrdna imena (znamo, teško je),
• ne spominjite stare svađe u novoj svađi,
• niste uvijek u pravu.

Foto: Istock
Bilo da ste sretni, tužni, ljuti ili se samo osjećate frustriranima, nikad ne morate maskirati svoje osjećaje ispred voljene osobe.

6. Podržavate jedan drugog

Kompatibilni partneri uvijek se međusobno podržavaju. Bilo da učite peći kolače ili ste odlučili naučiti svirati gitaru, ljubavni partner uvijek će paziti da dobijete palac gore na svaki mali korak koji ste poduzeli. Dobar partner uvijek će vas podržavati.

7. Gledate se u oči

Ako mislite da možete gledati u partnerove oči satima, znajte da ga duboko volite. Psiholog Zick Rubin ovaj je fenomen dokazao 1970. kada je proveo studiju s parovima u zaključanoj sobi. Parovi koji su bili više zaljubljeni gledali su se dulje u oči. U usporedbi s normalnim parovima koji su u kontakt očima imali 30 - 60 posto vremena, parovi koji su bili više zaljubljeni imali su ga čak 75 posto vremena. To ukazuje na povjerenje i vašu razinu opuštenosti koju osjećate kada ste s njim.

8. Ne možete zamisliti svoju budućnost bez njega

Kada se ne možete zamisliti s bilo kim drugim, ili kada jednostavno ne možete zamisliti svoj život bez vašeg partnera (kad ste stariji), to znači, kažu stručnjaci, da ste pronašli pravu osobu. Kada razmišljate o zajedničko budućnosti, osmijeh vam ne silazi s lica. I nije lako pronaći osobu bez koje se osjećate izgubljeno.

- Osoba s kojom ste se vjenčali neće biti ista osoba za godinu, 5 ili 10 godina. Najsretniji parovi su oni koji su doživjeli osobni rast, kao i oni koji su rasli kao par - kažu stručnjaci.

9. Pored te osobe možete biti svoji

Bilo da ste sretni, tužni, ljuti ili se samo osjećate frustriranima, nikad ne morate maskirati svoje osjećaje ispred onih koje volite. Kad ispred partnera uistinu možete biti ono što jeste, to je znak da ste kompatibilni. Ako vas partner voli, oni će vas uvijek razumjeti ili barem probati razumjeti.

10. Smijete se istim forama

Ako vi i vaš partner dijeliti sličan smisao za humor i smijete se istim forama, e onda ste vi na duge staze. Smisao za humor je suština života. Prema studiji objavljenoj u The Western Journal of Communication, 75 posto sretnih parova se barem jednom dnevno zajedno smije.

Razmjenjivanje internih šala koje samo vi razumijete i kojima ćete se zajedno smijati povećava osjećaj bliskosti i nerijetko natjera druge ljude da se zapitaju koja je tajna za vašu sreću u vezi. Uglavnom, parovi koji se smiju zajedno ostaju zajedno.

11. Imate dobru kemiju

Dobra kemija je neophodna. Nakon završetka faze medenog mjeseca, mnogi parovi prekidaju. I to je jasan pokazatelj da tu nije bila riječ o pravoj ljubavi. Ne radi se samo o seksu, već i o sitnicama poput držanja za ruku, maženja, gledanja u oči, poigravanja s kosom…

Linker
18. travanj 2024 20:57