DAMIR SKOMRLJ
‘Ljubavna agentica‘

Ita već 20 godina uspješno spaja parove iz cijele Hrvatske: Svi zapravo žele samo jednu stvar

U agenciju nam se najčešće osobe obraćaju krajem tjedna, vikendom, predvečer, kada ostaju sami u svoja četiri zida

Da ljubav sve pozlati kao što kaže Grašina pjesma, smatra i Ita Štefanek, 48-godišnja posrednica za spajanje parova. Ova žena impresivnog niza zanimanja od ekonomistice, dizajnerice interijera, Feng shui savjetnice, Theta healing praktičarke do mentalne trenerice najviše se pronašla u području ljubavi i to ne samo prema sebi nego prema ljudima. Zbog toga ova je Riječanka 2003. odlučila otvoriti agenciju za upoznavanje So Sweet.

- Našem društvu kronično nedostaje ljubavi. Pomalo kontradiktorno, no što se više kao narod krećemo, radimo, djelujemo, kompjuterski smo i tehnološki opremljeni, idemo na razne aktivnosti i izlete, imamo prijatelje, osoba kao individua nikad nije bila usamljenija. Danas je velika potreba spajati osobe u ljubavi, ne interesnoj vezi i ulogama već odnosu kreiranom iz slobode da pronađu ljubav, kompatibilnost i nadopunu s partnerom. Da uživaju u životu. Zadovoljstvo emotivnog odnosa podiže razinu energije u svim sferama života - objašnjava nam Ita čijem su se radu u agenciji pridružili partner i kćer, a poslovne prilike se šire i dalje.

U agenciju nam se najčešće osobe obraćaju krajem tjedna, vikendom, predvečer, kada ostaju sami u svoja četiri zida. Svatko tko je sam, nije nužno usamljen, ali duboko u srcu i podsvijesti želi blisku osobu pored sebe. Svi žele imati topli emocionalni odnos. Pripadati i u konačnici imati svoje toplo gnijezdo s partnerom.

U bogatom dvadesetogodišnjem iskustvu Ita je spojila više od stotine parova, no kako kaže, ne vodi detaljne analize o tome već se raduje svakoj pozitivnoj priči u kojoj je svojim posredstvom djelovala.

- Drago mi je kada parovi jave da su ostvariti vezu preko nas, navrate do ureda posjetiti nas i zahvaliti. Njihova sreća za mene između ostalog znači i uspjeh moje misije, a ona je ljubav. Stoga, ne moram znati sve informacije. Jedino što mi je važno je da su zadovoljni, da smo ih usrećili i pružili im mogućnost za lijepim životnim iskustvom - kaže nam.

Iskrena kava vrijedi više od lažne maske skrivene iza online aplikacije

Unatoč trendovima raznih online aplikacija za upoznavanje naša je sugovornica vjeruje u tradiciju za koju iskustveno potvrđuje da daje autentičnu vrijednost u pronalaženju partnera.

- U agenciji omogućujemo kvalitetu i individualan pristup, a to je ono što naši korisnici vole. Ponekad imaju potrebu doći na razgovor, po savjet, tretman ili samo popiti kavu, čaj i odabrati nove prijedloge osoba. Aplikacije su sasvim u redu i kome se kroz taj alat posrećilo, drago mi je, no činjenica je da je takvo upoznavanje danas dosta rizično. Osobe se znaju lažno predstavljati i tražiti površne avanture - upozorava Ita i otkriva nam kako su iskrenost i otvorenost u komunikaciji s partnerom, međusobno poštovanje te svakodnevne male geste ljubavi ključne karakteristike za uspješan i dugotrajan odnos između parova.

image
DAMIR SKOMRLJ

Slavlje ljubavi

Rad na sebi, a kada je to potrebno i terapeutska intervencija rezultira ispunjenim životom u sretnoj vezi. A da je imala izazova tijekom spajanja parova, potvrđuje jedna od gesta danas sretnog para koji ju je pozvao na takozvani ručak slavlja ljubavi. Naime, ovaj je par namjeravao odustati od nastavka upoznavanja jer si na prvu nisu sasvim odgovarali, međutim, uz Itinu sugestiju, odlučili su si dati priliku i bolje se upoznati, odagnati sumnje te s vremenom vidjeti koliko si doista odgovaraju i uživaju u zajedničkom druženju. Spomenuta sugestija bila je ključ zbog kojeg danas shvaćaju da su doista stvoreni jedno za drugo. Osim ovog Ita je podijelila još nekoliko pozitivnih i negativnih izazova s kojima se susretala.

Posrednica potencijalnih partnerskih odnosa

- Znala bih nagovoriti osobe da izađu na spoj samo da se upoznaju. Muškarci bi se pritom znali nećkati jer druga strana nije dovoljno atraktivna, da nisu kompatibilni i slično. Ipak, dali su priliku i nakon nekoliko ugodnih, neobaveznih izlazaka, šetnji, ručkova, izleta, postali su prijatelji i tek tada su shvatili koliko uživaju u društvu jedno drugoga - govori iskreno Ita ističući i onu drugu stranu izazova u kojem bi prognozirala paru koji traži samo partnersku vezu, da ni po kojim parametrima nisu kompatibilni jedno za drugo, za zajednički suživot, a još manje za osnivanje obitelji. Ako bi parovi zanemarili te sugestije, u trenutku kada bi došlo do potpune realizacije njihovog odnosa, razišli su se. Tužno, bučno, zahtjevno i stresno te u konačnici bolan kraj odnosa. Nisu sve osobe za klasičan partnerski odnos i suživot. I to je u redu, smatra naša sugovornica i dodaje kako svatko treba osvijestiti svoja trenutna ograničenja.

Ovakve scenarije Ita posebno primjećuje kada klijenti budu uporni u želji za ostvarivanjem veze kroz unaprijed zacrtane obrasce. Primjerice, kada onaj koji želi pronaći srodnu dušu, inzistira na određenom tipu osobnosti, materijalnom statusu potencijalnog partnera ili provođenju zajedničkog života u baš određenoj regiji. Srećom, kada klijenti sami uvide da bi nešto trebali mijenjati, poslušaju savjete agencije i većina ostvari uspješnu vezu.

image
JOSIP CEKADA CROPIX

Spanjanje idealnog

Zanimalo nas je i na koji način Ita spaja potencijalne parove.

- Uspoređujem niz detalja iz karaktera, načina života, stava osobe kao i preferencija kriterija kod budućeg partnera. Niz podataka koji su vrlo individualni kao i njihovo dosadašnje partnersko iskustvo. Spajam ih i po intuiciji, osjetim mogućnost uklapanja, dugotrajnosti, zajedničke energetske crte u prirodi kod oboje. Osjeti se ono nešto... mogućnost. Osobe znaju držati naglasak na kompatibilnosti obrazovanja, fizičkoj formi, visini, nacionalnosti, vjeri, načinu prehrane, naravi, svjetonazorima općenito. Uglavnom ponekad to sve zanemarim i tražim komponentu održivosti zajedničkih interesa za budućnost, ako kemija ili trenutni primarni interesi splasnu s vremenom - otkriva naša posrednica u čiju se agenciju podjednako javljaju muškarci i žene između 30 i 75 godina iz svih krajeva Hrvatske.

Valentinovo

Pred nama je obilježavanje Valentinova, blagdana ljubavi koji nažalost sve više osim negativne emocije poprima komercijalni prizvuk. Stoga, kako bi ona iskrena ljubav doista zauzela pravo mjesto, vrijedi biti strpljiv i otvoren.

- Ako ste sami, nasmiješite se, pogledajte nebo, razvedrite se... duboko u sebi znate da i Vas Vaša ljubav čeka. Kada ste emotivno spremni i otvoreni, ona dolazi. Mogućnosti ima pregršt - zaključuje naša uvijek spremna za pomoć ‘ljubavna agentica‘ Ita.

Linker
27. travanj 2024 01:10