Mnogim ženama potrebna je stimulacija klitorisa da bi postigle orgazam, no to je složenije nego što muškarci misle
 FOTOGRAFIJE: ND3000 GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Živim.hr
Živim.hr
VRIJEME JE ZA POPRAVNI

Greške koje muškarci rade u seksu i zbog kojih sigurno neće doći na glas kao dobri ljubavnici

25. siječanj 2021.
Muškarci se mogu ‘zapaliti‘ u trenu, gotovo da je dovoljan jedan klik i spremni su na seks, no kod žena do seksualnog uzbuđenja ne dolazi tako brzo

Radite li ove pogreške, a radi ih više muškaraca nego što mislite, među ženama sigurno nećete biti na glasu kao veliki ljubavnik. A vjerojatno ni vaša partnerica nije oduševljena, ali vas ne želi povrijediti pa više glumi nego što zaista uživa. Srećom, većina tih pogrešaka može se izbjeći jednostavnom promjenom načina na koji razmišljate o seksu, a seks tada vrlo lako može postati puno bolji. I to ne samo za nju jer, kad ona počne stvarno uživati, vi ćete uživati još deset puta više. 


Mislite da seks počinje u spavaćoj sobi, dvije minute prije penetracije

- Muškarci se mogu 'zapaliti' u trenu, gotovo da je dovoljan jedan klik i spremni su na seks, no kod žena do seksualnog uzbuđenja ne dolazi tako brzo - kaže seksualni terapeut dr. Ian Kerner te savjetuje da tijekom dana usmjerite stvari prema seksu mnoštvom poljubaca, zagrljaja i nježnih dodira. Smijte se zajedno i pokažite joj da vam je stalo do nje, savjetuje dr. Kerner dodajući da je ženama potrebno da se osjećaju sigurno i ugodno u vezi da bi se zaista mogle posve opustiti i uživati u seksu. Dugačak, nježan zagrljaj znači mnogo više nego što mislite. Istraživanja su pokazala da zagrljaj u trajanju od samo 30 sekundi potiče lučenje oksitocina, hormona koji kod žena stvara osjećaj povezanosti i povjerenja.


Uvjereni ste da znate što ona voli i što je uzbuđuje

Jednako velik postotak žena glumi orgazam danas kao što su to činile i prije 20 ili 30 godina. Dakle, ako ona ne uživa u seksu, u većini slučajeva vi to nećete znati jer će se pretvarati da ste nenadmašni i da je sva ustreptala od uzbuđenja dok u glavi odbrojava pitajući se kad ćete svršiti pa da to gnjavljenje prestane. Nemojte se ustručavati postavljati pitanja poput „Sviđa li ti se ovo?”, „Želiš li da činim nešto drugo?”, „Što bi voljela da radim?” i slično. Drugim riječima, tražite upute: to ne znači da niste dobar ljubavnik već upravo suprotno. Samo pravi znalci su svjesni činjenice da ne vrijede kod svih žena iste „cake” i spremni su činiti ono što njihovu partnericu uzbuđuje, a ne ono što uzbuđuje samo njih ili misle da uzbuđuje sve žene jer su tako čuli među svojim muškim društvom. 


To što je rekla jednom ne mora vrijediti svaki put

Nemojte misliti da, ako je nešto upalilo jednom ili tri puta, i uzbudilo je da će jednako djelovati i sljedećih tri, pet ili deset puta kad budete vodili ljubav. Seksualna terapeutkinja dr. Sari Cooper objašnjava da to što će uzbuditi ženu ovisi o njezinom raspoloženju, kao i o fazi menstrualnog ciklusa u kojoj se nalazi. O ovom posljednjem, na primjer, može ovisiti hoće li tog dana njezine bradavice biti možda osjetljivije, a genitalije manje osjetljive ili obratno. Isprobajte razne stvari i pratite njezinu reakciju i pitajte, pitajte, pitajte ako niste sigurni. Ona će biti više nego sretna da vam kaže da prestanete nešto činiti jer joj nije ugodno ili da nastavite s onim što je jako uzbuđuje, a da je pritom sigurna da vas neće povrijediti s obzirom na to da ste sami pitali što želi. Kad otkrijete što joj tog dana odgovara, držite se toga neko vrijeme. Naime, dr. Cooper kaže da je jedna od čestih pritužbi žena da muškarci vrlo brzo prelaze s jedne na drugu radnju pa tako, tek što počnu uživati, on prekine to što je radio i prijeđe na nešto drugo. 


Mislite da je predigra isključivo fizička stvar

Proširite svoje viđenje predigre. Naime, muškarci se vrlo često usredotočuju isključivo na fizičku stimulaciju te posve zanemaruju mentalnu, smatra dr. Kerner. Dok je muškarcima često dovoljno ono što vide da bi se uzbudili, žene tijekom seksa jako puno maštaju, što je dio procesa postizanja seksualnog uzbuđenja. Dakle, pridružite se partnerici u tome i podijelite s njom neku svoju seksualnu maštariju.


Očekuju da samo snošaj dovede ženu do orgazma

Za čak 80 posto žena samo snošaj nije dovoljan da bi doživjele orgazam. Zašto? Iz jednostavnog razloga što mnoge seksualne poze ne stimuliraju direktno klitoris. No, postoje razni načini na koje joj možete pružiti zadovoljstvo.

- Žene puno lakše i češće doživljavaju orgazam uslijed oralnog seksa nego uslijed snošaja. Isprobajte položaje u kojima je žena gore ili isprobajte vibrator namijenjen za parove. I nemojte se plašiti seksualnih igračaka, one su tu da vam oboma pruže veći užitak - savjetuje dr. Kerner. I još jedan savjet: kako biste joj pomogli da doživi orgazam tijekom snošaja, potrudite se da je uzbudite prije nego što penetrirate. Što je žena bliže vrhuncu kad započne snošaj, to je izglednije da će uspjeti doživjeti orgazam. 


Preskačete igru zavođenja

Žene vole biti zavedene. Zavođenje je ponekad jednako važno, a ponekad čak i važnije od same tehnike vođenja ljubavi. Uz to, pomaže vam i u tome da otkrijete  što najviše pali vašu partnericu, jesu li to oralni, vizualni ili mentalni podražaji. Voli li možda vaša partnerica „prljave” riječi u porukama ili telefonskom razgovoru? Ili možda voli da joj nježno prelazite prstom oko grudi ili da zavučete ruku između njezinih nogu kad nitko ne gleda? I ne zaboravite reći svojoj partnerici koliko je lijepa i poželjna: to je nevjerojatan upaljač (ovo vrijedi jednako i za muškarce).


Usredotočeni ste samo na klitoris

Mnogim ženama potrebna je stimulacija klitorisa da bi postigle orgazam, no to je složenije nego što muškarci misle.

- U stvari, većina muškaraca uopće ne razumije anatomiju klitorisa. Nije tu riječ samo o tom malom djeliću koji se vidi. Živčani završeci se pružaju kroz cijelu vulvu i unutar vagine, a sve su to potencijalne točke za postizanje užitka i trebali biste ih istražiti želite li zaista steći reputaciju dobrog ljubavnika - kaže dr. Cooper dodajući da je za većinu žena najugodnije da se stimulira cijelo to područje. Posvećujete li previše pažnje samoj žlijezdi na vrhu vulve, nekim ženama ćete uskratiti vrhunac. I imajte na umu da je to područje toliko osjetljivo da pretjerana stimulacija može biti bolna. 


ČITAJTE I: KRALJEVI ORALNOG SEKSA Kivin metodom do vaginalnog orgazma u samo tri minute, jasnije upute od ovih nigdje nećete pronaći

Teme
Linker
01. veljača 2021 17:45