Ponavljajte u sebi: opuštenost, opuštenost, opuštenost, opuštenost, opuštenost, opuštenost i sve će biti OK!
 Foto: iStock
Igra čvenkova

Držite se ovih pet pravila i izbjegnite loše spojeve

14. lipanj 2016.
Prvi spojevi izazivaju nervozu ma kako opušteni bili. Stalo vam je do toga da se svidite zgodnom strancu kojeg još ne poznajete previše, a baš onda kad želite pokazati sve svoje vrline nešto krene po zlu.

Uvijek imajte na umu da je drugoj strani jednako teško kao i vama. Nemojte glumiti nešto što niste jer će vam, kako vrijeme odmiče, biti sve teže održati umjetnu sliku. Evo nekoliko savjeta kako uživati i zabavljati se još u prvom izlasku:

1. Prihvatite tišinu

Na prvom spoju najteže je pronaći prave riječi. Nervoza čini svoje i najčešće izgovarate baš ono što nikako ne želite. Prije susreta recite sami sebi da je tišina dobra. Veselite se malim pauzama u razgovoru i shvatite ih kao vrijeme kad možete opušteno srediti misli i razmisliti o temama koje bi mogle biti zanimljive drugoj strani. Ne dozvolite tišini da vas izbezumi nego je prihvatite kao pomoć. Što ste opušteniji i vaš partner će biti opušteniji i otvoreniji. Vaša međusobna energija stvorit će odličan izlazak.

2. Razmislite o svom govoru tijela

Pazite da ostavite intiman prostor drugoj strani. Koliko god vam partner bio privlačan nemojte mu se stalno unositi u lice i dodirivati ga. Sjednite jedan blizu drugoga, ali ipak ostavite malo prostora. Tako ćete se oboje opustiti i lakše uživati u razgovoru.

3. Nemate što dokazivati

Takvi ste kakvi jeste i ne pokušavajte dokazati i uvjeravati drugu osobu u to koliko ste idealni. Ako se osobi s kojom ste izašli ne sviđate ili komentira neko vaše ponašanje najbolje je odmah mu reći da očito niste jedno za drugo. Nekad nema smisla odgađati neminovno. Ne gubite vrijeme s osobama koje ne vide vaše kvalitete.

4. Ne morate sve odmah otkriti

Ne otkrivajte odmah baš sve detalje iz svog života. Koliko god opušteni bili razgovore o bivšima ipak propustite na prvom sastanku. Neka razgovor bude lagan i opušten. Pokažite svoju osobnost, svoj smisao za humor, spomenite stvari koje volite. Polagano gradite povjerenje. Ako će doći do drugog, trećeg i idućih sastanaka već ćete stići ispričati svoje intimne detalje, a ako do njih ne dođe i bolje da ste šutjeli.

5. Bitno je opustiti se

Prvi spoj služi da bi se zabavili i zbližili s osobom koja vam se sviđa. Dobra hrana i odlična glazba u ugodnom društvu je ono što trebate očekivati od izlaska. Ako ste 'kliknuli' s drugom stranom to će se odmah vidjeti. Bitno je da se osjećate opušteno i da uživate. Ako je već prvi spoj mučan, očekujte da idući neće biti puno bolji. Prestanite drugima tražiti opravdanja i budite svjesni svoje vrijednosti. Tako ćete sigurnije doći do osobe koja stvarno zaslužuje vaše vrijeme.

Teme
Linker
03. listopad 2022 11:58