Što vam više odgovara?
 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
zaboravljena strast

Doza adrenalina koja će vas raspametiti! Samo trebate otkriti što vas čini pohotnim: žlica ili vilica?

Žlica i vilica su dva položaja u seksu koja su prilično poznata svima, no ne prakticiraju se baš često

Seks se često koristi kao način da se riješite dosade u vezi ili da se zabavite, a u tom procesu možete izgubiti elan i uzbuđenje zbog samog spolnog čina kao takvog. No, kako biste ponovo oživjeli ono što je nestalo te povratili izgubljenu strast morate razumjeti što najbolje odgovara vašem seksualnom apetitu te odgovara li ista stvar i vama i vašem partneru ili partnerici. Žlica i vilica su dva položaja u seksu koja su prilično poznata svima, no ne prakticiraju se baš često. Zašto? Zato što je uvijek lakše 'odraditi' dobri, stari misionarski položaj koji zahtijeva manje truda i vremena. Isprobavanje novih položaja u seksu može biti pun pogodak i dati vam toliko potrebnu injekciju adrenalina u krevetu.


Zašto baš žlica?

Ovaj položaj možete mijenjati ovisno o raspoloženju i željama partnera. Ako ste raspoloženi samo za maženje i osjećaj bliskosti i povezanosti s partnerom, položaj žlice je najbolji izbor. Vrlo jednostavno -u zagrljaju ste partneru koji leži iza vas i priljubljen je uz vas dok vi ležite na boku. Želite ovaj položaj učiniti još intimnijim? Ovaj položaj za maženje pretvorite u položaj za seks koji će biti dobitna kombinacija, naročito ako ste se zaželjeli opcije seksa na brzaka. Sve što trebate učiniti jest da se namjestite tako da penetracija bude lakša. Kad jednom prihvatite taj položaj i uđete u ritam u njemu, možete se potpuno prepustiti užitku.

Ima li položaj žlice nedostataka?

Može postati neudoban ako se nikako ne uspijete dobro namjestiti, a stalno namještanje i popravljanje može posve ubiti uzbuđenje i odvratiti vas od tog položaja. Isprobavate li položaj žlice prvi put, činite to polako i nastojte zauzeti pravilan položaj. U tom slučaju neće biti problema!


Zašto vilica?

Zamislite dvije vilice međusobno 'isprepletene'. To je upravo ono što ovaj položaj jest, ali naravno uz ljudski kontakt. Da bude jasnije, položaj vilice je kad partneri leže na boku, okrenuti licem jedan prema drugome i s isprepletenim nogama. Taj položaj može biti nezgodan i neudoban ako se ne postavite pravilno. Puno je erotičniji od položaja žlice jer možete osjetiti partnerove genitalije na bedrima, a to vas može uzbuditi i dobro pripremiti za sam seksualni čin. Naravno, i ovaj položaj možete iskoristiti za maženje, baš kao i položaj žlice, a možete otići i korak dalje pa iz maženja prijeći u spolni odnos.

Ima li položaj vilice nedostataka?

Ako se položaj ne zauzme pravilno, može se dogoditi da istegnete mišiće. Stoga je najbolje da ga isprobate polako, promatrajući pokrete vaših tijela i dajući si dovoljno vremena da se oboje naviknete na taj položaj.


Žlica ili vilica - što vas čini pohotnijim?

Seks je sam po sebi ispunjavajući čin fizičkog i psihičkog zbližavanja i povezivanja između partnera, no poznavanje većeg broja položaja koji tu povezanost mogu dodatno produbiti uvijek je dobrodošlo. Ako vas položaj žlice navodi da se više mazite i podiže vašu razinu oksitocina, vi ste prava osoba 'od žlice'. Ako želite dodati više adrenalina, onda je vilica pravi položaj za vas. U oba slučaja ćete htjeti još i postati jako napaljeni!

Linker
15. travanj 2024 20:41