Vaš partner stalno želi seks, a vi ste više tip za jednom tjedno. Ništa neobično, ni nerješivo.
 Foto: Shutterstock
sve je to za ljude

Događa se i najboljima! Seksualni problemi koji rijetko koga zaobiđu

Ma koliko se parovi vole, nakon nekog vremena može doći do zatišja u spavaćoj sobi. Srećom, sve se da riješiti.

Navodimo neke seksualne probleme, koji najčešće nestaju sami i zbog kojih ne trebate razbijati glavu. Ma koliko se parovi vole, nakon nekog vremena može doći do zatišja u spavaćoj sobi. Ovo su najčešći problemi u seksu s kojima se susreće većina parova nakon određenog vremena...

Srećom, sve se da riješiti.

Partner nije uzbuđen kao prije

Vjerojatno ste iznenađeni što vaš partner nije obuzet strašću svaki put kad vidi golu. No, sve je to normalno. S vremenom se partneri naviknu jedan na drugog i strast zna malo splasnuti. I to nije razlog da se mučite i mislite da vas više ne voli ili ima drugu.

Ono što vi i vaš partner možete napraviti jest da malo promijenite ljubavni scenarij, uključite maštu i eksperimentirate. Izađite iz zone komfora, nemojte se seksati samo u spavaćoj sobi i uvijek u isto vrijeme…

Razlike u libidu

Vaš partner voli jutarnji seks, a u večernjim satima nije baš od volje. Kod vas je obrnuto. Pokušajte pronaći kompromis. Najbolja stvar koju par može učiniti je poštivanje činjenice da su im seksualni nagoni različiti. Trebate razgovarati te se dogovarati u skladu s tim kako biste oboje bili zadovoljni.

Imate različite seksualne preferencije

On voli oralni seks, a vi baš i ne. Možda želite da predigra traje duže, a on pokušava odmah krenuti u akciju. Takve razlike nisu neuobičajene. Trebali biste reći svom partneru što želite i ako želite uvesti nešto novo, ponudite u zamjenu nešto što druga strana voli i priželjkuje u seksu. I svi sretni :)

Nakon poroda vam nije do seksa

Bilo da ste rodile prirodnim putem ili carskim rezom, vaše tijelo treba vremena da se oporavi. Obično to traje 4 do 6 tjedana nakon poroda, a najbolje je da o svom stanju iskreno porazgovarate s liječnikom. I dok nekim ženama treba nekoliko tjedana, drugima pak treba i nekoliko mjeseci. Briga oko novorođene bebe je iscrpljujuća. Ako ste navečer preumorni za seks, slobodno to recite. To ne znači da je vašem seksualnom životu 'odzvonilo'.

Probajte voditi ljubav rano ujutro dok beba još spava ili ako je na kratko čuvaju baka i djed. Ako se ne osjećate seksi ili se bojite da će vas boljeti podijelite svoju zabrinutost s partnerom.

Dok ne budete spremni, održavajte intimnost na druge načine. Provedite zajedničko vrijeme bez djeteta, čak i ako je to nekoliko minuta ujutro i navečer kad beba zaspe. Tijekom dana pričajte na mobitel i šaljite si poruke.

On ima oslabljenu erekciju

Kada se dogodi prvi put, vjerojatno ste u panici: što da radimo!? U većini slučajeva, ovi strahovi su neosnovani. Da, kako godine idu erekcija je donekle smanjena, ali često je oslabljena uslijed umora i stresa.

ČITAJTE I: Koji su najčešći seksualni problemi u muškaraca (i kako ih riješiti)

Ne doživljavate orgazam

Možda ste uznemireni činjenicom da ne možete doživjeti orgazam i svaki put idete u krevet s razmišljanjem hoće li do njega doći ili ne. Znajte da što se više fokusirate i obraćate pažnju na orgazam, teže ćete se opustiti i uživati u seksu!

ČITAJTE I: Zašto je tako teško doći do orgazma?

Linker
20. travanj 2024 05:04