SHUTTERSTOCK
dobro je znati

Brutalno iskreni: 10 muškaraca otkrilo što bi voljeli da su svojoj ženi češće govorili

Muškarci su priznali da postoji mnogo stvari koje su, nažalost, godinama ostavljali neizgovorenim


Za uspješan i zdrav brak komunikacija je neophodna. Riječi i misli treba izražavati, što je češće moguće. Pogotovo one pozitivne. Kao što je ovih 10 muškaraca priznalo, postoji mnogo stvari koje su, nažalost, godinama ostavljamo neizgovorenima. Dobra vijest je da uvijek možete početi bolje komunicirati, piše Fatherly. Možda vas upravo razmišljanja ovih muškaraca potaknu na to. Evo što su imali za reći.


Toliko si mi važna

Nakon sedam godina braka, moram priznati da ponekad poželim da sam odvojio vrijeme i rekao svojoj ženi koliko mi znači. Naučio sam koliko je to važno za odnos, reći partneru koliko ga cijeniš i voliš. Jednostavno "Hvala ti" ili "Volim te" može učiniti veliku razliku. Otkrio sam da izražavanje osjećaja zahtijeva trud i nije uvijek lako. Ali je jasan način da izbjegnete da se netko do koga vam je stalno osjeća kao da ga se uzima zdravo za gotovo. Ako ste u blizini nekoga svaki dan stvari mogu ostati neizrečene, zbog čega bih volio da sam svojoj ženi u prošlosti češće izražavao svoju ljubav i poštovanje.

  • Russel, 37 godina


Izventiliraj se

Računalni programer sam, naučen sustavno riješavati probleme svaki dan. Naravno, to se proteže i na moj odnos sa suprugom. Prije nego što završi rečenicu, imam plan od pet koraka i šokiran sam što ga nije spremna početi izvršavati. U stvarnosti, ona vjerojatno samo želi da ušutim dok ona ispriča što ju muči. Savršeno je sposobna sama riješiti svoje probleme. Ponekad bih samo trebao poslušati ju.

  • Jack, 46 godina



Divim ti se

To je jedan od najljepših komplimenata koji mi je itko ikada rekao, ljutim se na sebe što svojoj ženi nisam rekao koliko joj se doista divim. Jer zaista to osjećam. Ona je ratnica, njegovateljica, ljubavnica, prijateljica i osoba od povjerenja. I ona ispunjava sve te uloge bez napora, barem se tako čini. I zato joj se divim. Reći nekome da mu se divite je drugačije nego reći nekom da ga volite. Ljubav je neka vrsta stalne povezanosti, dok je divljenje poput nekog vrhunca radosti i čuđenja. To je nešto što sam rijetko govorio svojoj ženi, a ne bi trebalo biti tako.

  • Sean, 44 godine



Volim provoditi vrijeme s tobom

Mislim da nikad nisam pogledao ženu u oči i rekao joj to. Da zaista uživamo u njezinom društvu, većinu vremena. To je nešto što samo pretpostavljam da ona zna i možda je tako. Ali to ne znači da ne bih trebao igrati na sigurno i reći joj kad god mogu. To nije nešto što bih inače rekao, ali možda bi baš zato bilo posebno. Kao da je došlo niotkuda, kao iznenađenje. Provoditi vrijeme zajedno je blagoslov kada ste u braku s djecom, i volio bih da sam joj rekao koliko uživam u tome.

  • John, 40 godina



Kako ti danas mogu pomoći?

Moja se žena budi rano i provodi veći danu brinući se o djeci dok sam na poslu. I kad nisam na poslu, i dalje radim nešto. Ali naginjem zadacima i projektima koje želim raditi, a ne stvarima koje bi olakšale situaciju njoj ili ostatku obitelji. Ne mislim da sam sebičan, samo mislim da imam viziju tunela i sklon sam zaboraviti da sam dio tima. Ipak, žalim što nisam promišljeniji u svojim ponudama da pomognem. Moram je početi konkretno pitati što mogu učiniti svaki dan.

  • Jimmy, 38 godina
image
SHUTTERSTOCK


Izvrsna si majka

Smatram da zbog užurbanosti života, posla i roditeljstva, zaboravljam koliko moja žena radi i mora podnijeti kao majka male djece. Kad smo postali roditelji, ustajala bi usred noći da ih nahrani. Dok su bili mali, mijenjala bi im pelene dok sam ja bio na poslu. Sada im svaki dan sprema ručak, zatim ih odveze i pokupi iz škole. Vodi ih na satove plivanja, brine o odjeći. To je puno. Volio bih da sam odvajao više vremena da joj kažem ne samo da vidim i cijenim koliko toga ona radi za našu djecu, nego da i to sjajno radi. Biti mama može biti prilično nezahvalan i obeshrabrujući zadatak, ali njoj to nevjerojatno dobro ide. Volio bih da sam joj to češće govorio.

  • James, 41 godina



Tvoj sam najveći obožavatelj

Moja supruga nepokolebljivo podržava moje strasti, a neke od njih su čudne. Ali ona vidi koliko sam sretan i kako se osjećam osnaženo kad radim nešto što volim, i daje sve od sebe kako bi mi udovoljila. I ja radim isto za nju, brinem o djeci da bi ona mogla ići na satove umjetnosti, u teretanu i slične stvari, ali mislim da joj nikad nisam rekao da sam njezin pravi obožavatelj. Zaista navijam za nju. Svaki put kad mi pokaže nešto što je naslikala, kažem joj koliko sam impresioniran. Ali nikad joj nisam rekao da sam istinski obožavatelj onoga što je ona kao umjetnica, majka, supruga i osoba. Želim da zna da bih ja bio tip na tribinama s njezinim imenom ispisanim na trbuhu.

  • Dan, 42 godine



Izgledaš zanosno

Možda ne baš to, ali nešto drugom osim "Zgodna si" ili "Slatka si". Nešto više od jednog sloga da bi joj dao do znanja da me još uvijek fizički privlači nakon svih ovih godina. Pokušavam joj reći koliko god mogu, ali moram priznati, to su uobičajeni komplimenti. Mislim to cijelo vrijeme pa zašto sam gubio vrijeme koristeći iste, dosadne načine da to kažem? Oduzimaš dah. Očaravajuće izgledaš. Divna si. Trebao sam to izgovarati. Možda nisam Shakespeare, ali moja žena zaslužuje više kreativnosti.

  • Alan, 63 godine



Urnebesna si

Nikad nisam upoznao ženu koja me toliko nasmijava kao moja supruga. Čak naš smisao za humor nije potpuno isti. Ona je samo istinski duhovita osoba. Nije me lako nasmijati pa svaki put kad me nasmije shvatim koliki sam sretnik. Usred svog smijeha i "volim te", shvaćam koliko bi je usrećilo da zna da mislim da je apsolutno urnebesna.

  • Jarome, 39 godina



Ti si moja najbolja prijateljica

Ne znam jesam li to ikada rekao drugoj osobi otkako sam odrastao. Ali, kad bolje razmislim, moja supruga mi je uistinu najbolja prijateljica. Ona zna sve o meni. Ona me podržava i uvijek je tu za mene. Iznenađuje me i daje sve od sebe da me usreći. To radi najbolji prijatelj, zar ne? Mislim da je razlog zašto joj to nikad nisam izravno rekao taj što se čini da je to tako implicirano s brakom. Možete napisati "Oženio sam svoju najbolju prijateljicu" na Facebooku ili tako nešto, ali rijetko to kažete svom supružniku. Barem je to istina za mene. I žalim zbog toga jer imati najboljeg prijatelja je takav dar. To što ti je žena još je posebnije.

  • Jay, 50 godina
Linker
05. travanj 2024 04:05