Što to rade parovi koji su zaista sretni i koji istinski uživaju u svojoj vezi, čak i nakon mnogo godina zajedničkog života
 FOTOGRAFIJE: shutterstock
tako malo je potrebno

Bračni terapeuti otkrivaju 10 svakodnevnih navika koje će vašu vezu učiniti jačom nego ikad

Mnogi terapeuti i psiholozi ističu koliko su ove male radnje zapravo važne za stvaranje bliskosti i povjerenja

Istraživanja pokazuju da jednostavne navike poput komunikacije tijekom radnog dana i odlaska u krevet u isto vrijeme mogu pomoći da vaša veza procvjeta. Iako se to može činiti očitim, mnogi terapeuti i psiholozi ističu koliko su ove male radnje zapravo važne za stvaranje bliskosti i povjerenja.

Donosimo zato 13 stvari koje mogu vašu vezu samo ojačati


1. Vježbajte slobodnu i otvorenu komunikaciju.

Dobra komunikacija središnji dio svake veze. Omogućuje vašem partneru da razumije sve vaše strahove, nade i uvjerenja i daje vam priliku da kažete jedan drugome kad se ne slažete (umjesto da stvari gurate pod tepih). Komunikacija se ne odnosi samo na govor, već i na aktivno slušanje partnera bez ikakvih smetnji (mobitel i slično).


2. Njegujte zajedničke interese

Čini se da je dijeljenje sličnih zabavnih aktivnosti ili pogleda na stvari recept za snažnu vezu. Zajedničko kuhanje, vožnja biciklom ili maraton crno-bijelih filmova dobar su početak.


3. Budite u kontaktu tijekom dana

Slanje partneru kompliment, smiješnu fotografiju koja vas je nasmijala ili samo pozitivan komentar može stvoriti osjećaj bliskosti. Jednostavnom poruka tijekom dana dajete do znanja drugoj osobi da mislite na nju i to samo može ojačati vašu vezu.


4. Obavljajte kućanske poslove zajedno

Danas se čini da kućanske poslove parovi dijele više nego prije nekoliko desetljeća. Nije iznenađujuće što je istraživanje pokazalo da su parovi sretniji kada dijele kućanske poslove, a posebno pranje posuđa.


5. Komplimentirajte jedan drugoga

Izražavanje zahvalnosti i uvažavanja jedan drugoga važan je temelj svake veze. To može biti bilo što, od toga da im kažete koliko su nevjerojatni, da pohvalite njihov izgled i odjeću, da im kažete koliko ih cijenite. Studije su otkrile da ovo može pomoći partnerima koji imaju nisko samopoštovanje.


6. Smijte se zajedno

Svi znamo da je smijeh nešto što nas čarobno zbližava. Zapravo je utvrđeno da zajedničko smijanje zbližava jer osjećate da svijet vidite na isti način. Čini se da vas smijeh zbližava više nego ikad s onim koga volite i jača vašu vezu.


7. Pokažite zahvalnost

Postoji mnogo načina da pokažete svoju zahvalnost prema partneru i svi su oni učinkoviti . Zahvalnost je također povezana s posvećenijim i dugotrajnijim vezama, što sugerira da je to velik dio sretne veze.


8. Nađite vremena za pozdrav

Svega nekoliko sekundi potrebno je da partneru pokažete koliko je važan. Iako se to može činiti kao sitan detalj, može uvelike ojačati vaš odnos. Pokažite da vam je nedostajao/la i da ste uzbuđeni što ga/ju ponovno vidite. I recite češće 'volim te'.


ČITAJTE I: Svaka uspješna veza je uspješna iz istih razloga


9. Organizirajte iznenađenja

Prema istraživanjima, parovi su najsretniji kada čine male ljubazne geste i međusobno iskazuju poštovanje i naklonost. Također, mala iznenađenja mogu pomoći kod održavanja braka ili veze živim i spontanim, umjesto da zaglavi u rutini. To može biti nešto zaista jednostavno poput kupnje omiljenih grickalica ili pripreme omiljenog obroka. Ova promišljena djela zaista vas mogu zbližiti.


10. Idite u krevet u isto vrijeme

Mnogi se parovi ne viđaju po cijele dane i imaju običaj odlaziti na spavanje u različito vrijeme. Prema psiholozima, sretni parovi istovremeno peru zube i odlaze u krevet. Pomaže im da održe toplinu i intimnost svoje veze.

Linker
16. travanj 2024 01:36