Fizičko nasilje nitko ne treba trpiti i nakon njega nikad neće biti bolje.
 Foto: iStock
Kad ljubav postane teret

Ako vam je partner napravio nešto od ovog bježite što dalje

06. rujan 2016.
Prevara, nasilje, posesivnost... Ako vam se u vezi dogodi bilo što od toga, ne vjerujte slatkim obećanjima o tome da se neće ponoviti i da će biti bolje jer najčešće - neće. Postoje situacije u ljubavi kad ipak ne treba dati drugu šansu.

Ljudi ponekad griješe i to je potpuno normalno. Isto tako je i u vezama. Nijedan partner nije savršen, to svi znamo. Do trzavica i neslaganja će neminovno doći. No, postoje neke stvari preko kojih ne trebate prijeći. Odnosno, ako ih odlučite oprostiti, najčešće će se vrlo brzo vratiti poput bumeranga i gotovo je izvjesno da ćete opet izaći povrijeđeni. Samo još duplo jače. Uvijek imajte na umu da kad ljubav postaje prebolna onda to više nije ljubav.

Evo nekoliko situacija nakon kojih partneru ipak ne trebalo dati drugu šansu:

  • Laž - Laž donosi dubok osjećaj razočaranja i nepovjerenja u partnera. Kad jednom osjetite neiskrenost ljubav postaje prilično teška. Laži se najčešće samo nadovezuju jedna na drugu, a lažljivci svakako nisu osobe kraj kojih bi trebali provesti život.

  • Prevara - Duboka bol koju osjeća prevarena osoba nešto je što ne bi poželjeli ni najgorem neprijatelju. A vaš partner vam je napravio baš to. Duboko vas je povrijedio, očito ne razmišljajući previše o vašim osjećajima. Zašto mislite da se slično neće opet desiti? Prevare su česte u vezama i to nije neka novost, no zašto bi vi bili baš ti koji patite? Koji god razlog bio, preljubnika se ne može nikada opravdati koliko god izgovora za sebe nalazio. Zbog toga, ukoliko vas partner prevari, najbolje je da izađete iz njegovog života.

  • Agresivnost - Nije samo fizička agresija strašna, i psihička ostavlja duboke posljedice na zlostavljanu osobu. Ako vas netko vrijeđa, govori vam ružne riječi, omalovaža vas - bježite glavom bez obzira. I, zapamtite, onaj tko digne ruku na vas nije vrijedan ni sekunde vašeg vremena.
  • Manipuliranje - Ucjene poput 'ja sam ti dobar, a ti mi ovako vraćaš' i slične su manipulacija. Partneri koji manipuliraju u vezi su, unatoč tome što djeluju samopouzdano, najčešće vrlo nesigurni. Nitko, a posebno ne osoba koju volite, vam ne smije naređivati, niti tražiti da radite, govorite ili mislite bilo što protiv svoje volje.

  • Posesivnost - Ljubomora i posesivnost idu ruku pod ruku. U početku se sve čini kao golem izraz ljubavi, a onda postaje teret. Neki je u početku spretno prikrivaju, dok je drugi čak ni tad ne skrivaju. Ako razgovor i normalna komunikacija ne pomažu, najbolje rješenje je prekid. Zar vam uistinu u životu treba netko tako nesiguran?

Teme
Linker
17. studeni 2022 09:08