FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
vječno pitanje

Ako ste se pitali... Sedam znakova da ste stvarno dobri u krevetu (ili da se morate više potruditi)

Loši ljubavnici obično su sebični (ne samo) u krevetu, a oni koji slušaju i čuju što je partneru ili partnerici potrebno drže u rukama ključ za odličan seks

Jeste li se ikada pitali kakvi ste doista u seksu? Možda ste uvjereni da sve radite savršeno i da je svaki vaš dodir siguran put prema vrhuncu, no unatoč takvom vlastitom dojmu moguće je da se vaš dragi ili vaša draga s time ne slaže. Srećom, postoje znakovi koji će vam otkriti jeste li ljubavnik ili ljubavnica iz snova ili kod vas još ima prostora za poboljšanja.


1. Osjećate povezanost s partnerom

Dobar seks nije samo tjelesno iskustvo, nego i osjećaj povezanosti između dvoje ljudi i upravo je to ono što podiže seks na višu razinu.

Prvi korak na tom putu je razumijevanje „dimenzije povezivanja s partnerom”. Mnogi za takvo zbližavanje koriste tantrički seks, jeste li među njima?


2. Sigurni ste u sebe

Ako ste sigurni u sebe, vjerojatno ste dobri u onome što radite, a to se odnosi i na seks. No, to ne znači da ste uvjereni samo u djelotvornost svojih pokreta, nego i da imate pozitivan odnos prema vlastitom tijelu i da se osjećate seksi.

Dobar ljubavnik nije onaj tko je bahat i uvjeren da ne mora više ništa naučiti, nego onaj tko se opušteno upušta u seksualno iskustvo s partnerom i spreman se u njemu izgubiti.


3. Spremni ste za promjene

Svi mi imamo aktivnosti koje volimo i one koje radije ne bismo iskušavali. No, dobar ljubavnik je otvoren za promjene i kreativnost među plahtama. Mozak je za dobar seks važan kao i tijelo, stoga ga upotrijebite kako biste otkrili nova putena zadovoljstva. Jer ako uvijek sve radite isto, bez promjene, seks bi mogao postati predvidljiv i dosadan.


4. Čujete što partner/ica govori

Loši ljubavnici obično su sebični (ne samo) u krevetu, a oni koji slušaju i čuju što je partneru/ici potrebno, drže u rukama ključ za raspamećujući seks. Na koncu konca, seks je zajedničko iskustvo, pa je normalno i važno obratiti pažnju na ono što druga osoba želi.

Bez dobre komunikacije vjerojatno nećete moći biti dobar ljubavnik. Stoga budite pažljivi i velikodušni i vaš dragi ili draga jedva će dočekati novi seks s vama.


5. Ne žurite

Imate li naviku sve obaviti u pet minuta (s tuširanjem)? To je jasan znak da je pred vama puno posla. Usporite i obratite pažnju na detalje – i u seksu je ključno biti temeljit i posvećen, samo tako će rezultat biti dobar za obje strane.

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK


6. Pozdravljate priliku za seks

Često inicirate seks, a kada ga inicira vaš dragi ili draga puno češće ga prihvatite nego što ga odbijete – to je kvaliteta na koju se često zaboravlja, a važna je za dobar seksualni život. Treba uspostaviti ravnotežu između spontanosti i 'obavljanja posla', pa ako češće govorite 'da' nego 'ne', čak i ako vam se u tom trenutku baš i ne da, bit ćete bolji seksualni partner.


7. Zaigrani ste

Ako želite biti dobri u krevetu igrajte se i uživajte u seksu, to je dobitna formula. Naposljetku, seks je vrijeme za igranje za odrasle, pa ako je opušten i zabavan svakako će vam biti ugodniji i češće ćete ga poželjeti.


ČITAJTE I:

Linker
26. travanj 2024 00:47