FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Hladno, toplo, vruće

Ako ste se opet izgubili u njezinim bespućima... Najlakši put do G-točke i poze koje je stimuliraju

Da biste imali dobar seksualni život, važno je dobro poznavati osnove seksa, a jedna od njih je sasvim sigurno čuvena G-točka. To je mali dio našeg tijela o kojem često slušamo, ali kojem većina ljudi ne pridaje dovoljnu pažnju

Kao prvo treba srušiti mit o tome kako je imaju samo neke žene. Ne postoje žene bez te točke već samo žene koje ne vole biti stimulirane na tom mjestu ili one koje još nisu otkrile kako je stimulirati da bi postigle užitak. Radi se o skupu „elemenata“ koji uključuje unutrašnje korijene klitorisa, sačinjene od erektilnog tkiva, i uretru, a nalazi se na prednjoj stijenci vagine na nekoliko centimetara od otvora vagine. Kako je stimulirati? Ovisi od žene do žene: neke vole biti stimulirane pritiskom na taj dio, neke trljanjem... To morate otkriti sami, ali za lakše pronalaženje i upoznavanje svoje točke G pomoći će vam savjeti seksualne savjetnice Violete Benini.


Pa dobro, gdje se točno nalazi?

- Točka G se nalazi u gornjem dijelu vagine, odnosno na onoj strani vagine koja gleda prema takozvanom Venerinom brežuljku, a nalazi se na 2 do 3 centimetra od samog ulaza u vaginu ili ponekad i koji centimetar dublje. Nije riječ o jednoj specifičnoj točki, već više o malom području u kojem žena, kad je stimulirana, ima posebne senzacije i izrazito visok stupanj užitka. No, ta senzacija može u početku biti i pomalo neugodna ako netko na to nije naviknut. U početku vam se može činiti da vam se javlja nagon na mokrenje, no s vremenom se tijelo navikava i to se mijenja, ali to ovisi i o tome koliko je osoba u stanju opustiti se, a to se razlikuje od žene do žene - pojašnjava Benini.


Kako je pronaći

Dakle, nemojte zamišljati veliki znak X u svojoj vagini jer, kao što smo rekli, nije riječ o preciznoj točki već o jednoj vrlo osjetljivoj zoni. Riječima je teško objasniti kako pronaći tu zonu pa je najbolje da to isprobate:

- Kao prvo, morate se opustiti i zauzeti udoban položaj. Ako ste napeti, teško ćete se usredotočiti na ono što osjećate. Najbolje je zauzeti polusjedeći ili ležeći položaj s blago raširenim nogama. Potrebno je zatim napraviti ručnu stimulaciju, odnosno prstima (koji se najbolje prilagođavaju zavijenosti vagine) trebate početi istraživati i tražiti to posebno osjetljivo područje. Ne bi bilo loše da upotrijebite malo lubrikanta kako biste smanjili osjećaj trenja i igru istraživanja učinili ugodnijom - savjetuje Bellini.

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK


A kako je stimulirati?

- Možete prstima iskušavati razne vrste pritisaka, trljanja ili laganih lupkanja, no postoje i posebne stimulirajuće kreme namijenjene upravo za stimulaciju G-točke koje povećavaju dotok krvi u tu zonu te pojačavaju osjećaj užitka. No, osim prstiju i kreme, postoje i seks igračke također namijenjene posebno za stimulaciju G-točke, a ono što im je zajedničko jest da sve imaju nešto poput ispupčenog vrška ili nosića. Naravno, da biste koristeći takve igračke postigli željeni učinak, morate prvo otkriti gdje je vaša G-točka - kaže Bellini.


Najbolje seks poze za stimulaciju

Kako biste ovu posebnu zonu stimulirali tijekom spolnih odnosa i na taj još više pojačali užitak, usredotočite se na tri poze koje su za to dušu dale. Prva je, vjerovali ili ne, misionarski položaj, uz napomenu da raširene noge trebate privući prema prsima koliko možete a da vam je ugodno. Naime, na taj način dolazi do rotacije zdjelice pri čemu se olakšava pristup G-točki. Vaš partner, pak, ne bi trebao biti ispružen iznad vas, već imati uspravan trup.

Drugi dobar položaj je četveronoške, odnosno tako da ste oslonjeni na dlanove i na koljena. U ovom položaju penis i točka G se savršeno podudaraju. Naposljetku, još jedan odličan položaj je takozvana obrnuta kaubojka, odnosno kad sjednete na partnera, ali tako da ste leđima okrenuti prema njegovom licu. I još jedan savjet seksualne terapeutkinje Bellini: ništa vas ne sprečava da istražujete i da možda sami otkrijete neku novu seks pozu u kojoj će za vas stimulacija G-točke biti najbolja. Samo se opustite i uživajte!

Linker
19. travanj 2024 16:09