Novi položaji mogu seks učiniti puno uzbudljivijim.
 Foto: iStock
S, S, S... SEKS

Ako ni ove godine ne mislite vježbati, tada se barem češće oznojite s partnerom

Počnite godinu tako što ćete seks staviti na vrh svoje liste prioriteta i primijenite neke od ovih savjeta kako biste okrenuli novu stranicu u svom seksualnom životu.

Možda vam je godina na izmaku bila teška, možda ste bili pretrpani obavezama i stalno umorni. Libido vam nije bio na visini, upali ste u rutinu i seks je odjednom postao dosadan. Jeste li se prepoznali u ovom opisu? Ako jeste, vrijeme je da počnete iznova Nova godina je vrijeme za nove početke.

Stara godina i sve čime u njoj nismo bili zadovoljni je iza nas i prava je prilika da se pozabavite i svojim seksualnim životom. Učinite ga puno zabavnijim i ugodnijim. Počnite godinu tako što ćete seks staviti na vrh svoje liste prioriteta i primijenite neke od ovih savjeta kako biste okrenuli novu stranicu u svom seksualnom životu.

1. Isprobajte novi položaj

Često nam se događa da upadamo u rutinu i da se bojimo probati nešto novo. Ali novi položaji mogu seks učiniti puno uzbudljivijim. Žene se obično drže određenog položaja zato što u njemu najlakše dožive orgazam. No, to vas ne sprečava da isprobate drugi položaj, barem kao predigru. Što više kretanja tijekom seksa, mijenjanja položaja i mjesta ima više pozitivnih učinaka: pomaže vašem partneru da dulje izdrži prije nego što doživi orgazam te tako i vama ostavi dovoljno vremena za to, povećava uzbuđenje i pomaže da vam misli ostanu usredotočene na seks (poznato je da ženama misli tijekom seksa lako odlutaju na obaveze). Dakle, poduzmite nešto već u novogodišnjoj noći.

Ako ste dosad uvijek bili u misionarskom položaju, promijenite uloge i zauzmite položaj na partneru ili bilo koji drugi koji vam padne na pamet. I obećajte si da ćete u idućoj godini svaki treći put kad vodite ljubav isprobati najmanje tri položaja da malo začinite situaciju.

2. Pomaknite zdjelicu

Da bi žena postigla orgazam, klitoris mora biti stimuliran na odgovarajući način, a to se ne događa pri uobičajenom misionarskom položaju. Ipak, postoji jednostavan trik koji može poboljšati stvar i olakšati postizanje orgazma čak i u tom položaju. Samo kratko trznite zdjelicom prema gore (zapravo stegnite mišiće stražnjice i zdjelica će vam se automatski pomaknuti naprijed). Kad to učinite, kut će biti bolji pa će partner, kad uđe u vas, dotaknuti i vaš klitoris. Ali i sami se na neki način stimulirate, jer dok stežete mišiće stražnjice, stežete i klitoris. Pokušajte to učiniti sada: osjećate li razliku? U svakom slučaju, primijenite ovaj trik u bilo kojem položaju za seks, samo imajte na umu da prvo morate zauzeti s partnerom neki položaj, pa tek onda to učiniti, jer će, u suprotnom, partneru biti teško uopće ući u vaginu.

3. Masaža za početak

Ovo je nešto što će se svima svidjeti. Uvijek držite pri ruci u spavaćoj sobi malo ulja za masažu i počnite predigru tako što ćete jedno drugome izmasirati leđa i noge. Što time dobivate? Kao prvo, masaža pomaže da se opustite i riješite briga i misli koje vas ometaju u užitku. Osim toga, masaža golog tijela je vrlo senzualna i može jako potaknuti libido. Ustvari, ona je idealna uvertira i zagrijavanje za seks. Pruža vam osjećaj da je partneru stalo do vas, smiruje vas i opušta, a u isto vrijeme nadražuje.

4. Igrajte se učiteljice

To što ste u braku ne znači da se savršeno dobro razumijete kad je u pitanju seks. Ono što jednoj osobi pruža užitak, ne mora i drugoj. Muškarci obično vole drugačiju vrstu dodira nego žene. Budimo iskreni, oni to vole grublje i slobodnije, dok su žene sklonije nježnosti. Također, samo zato što se određeno mjesto naziva erogenom zonom, ne znači da je ugodno i poželjno stalno ga dodirivati. Na primjer, mnoge žene uopće ne vole da im se grudi grublje diraju, no druge to uzbuđuje. Zato osluškujte svoje tijelo i povremeno se s partnerom poigrajte učiteljice i recite mu točno što da čini, a on neka vas sluša poput dobrog učenika. I neka to zatim i napravi. Idući put neka on bude vaš učitelj. Tako možete puno naučiti jedno o drugome.

Foto: iStock
Osluškujte svoje tijelo i povremeno se s partnerom poigrajte učiteljice i recite mu točno što da čini, a on neka vas sluša poput dobrog učenika.

5. Pritisak, a ne trljanje

Muškarce najčešće uzbuđuje trenje i trljanje tijela. To može biti ugodno i ženama, ali ono što ženama najviše pomaže da se uzbude, pa i da svrše, pritisak je na klitoris, ali i pritisak koji je rezultat osjećaja ispunjenosti kad je partnerov penis u vagini. Poželjno je da uđe što dublje kako bi pritisak cijelo vrijeme bio što intenzivniji. To ćete lakše postići ako obavijete noge oko partnera ili ako on kleči dok vi ležite jer tako može dublje prodrijeti.

Napomena: za većinu žena potreba za ovakvim pritiskom izraženija je nakon poroda. Prije poroda pritisak ne predstavlja tako veliko uzbuđenje, ali nakon poroda predstavlja, zato što je sve u zdjelici opuštenije, da ne kažemo labavije.

6. Stezanje, stezanje i opet stezanje

Učinak sličan onome kod pritiska možete postići i stezanjem penisa dok je u vama. To nije tako teško kao što zvuči - upotrijebite mišiće stijenke vagine, a to su isti oni koje koristite kako biste prekinuli mokrenje. Isprobajte to dok vodite ljubav jer ćete time dodatno potencirati osjećaj ugode za sebe, ali i za partnera.

7. Lubrikant je važna pomoć

Ako koristite lubrikante, to ne govori ništa loše o vama niti vas čini “lošom” partnericom. Lubrikanti često trenutačno povećavaju užitak i to je jedino važno. Možda vam i nije potreban uvijek, jer se sposobnost da se brzo spolno uzbude kod većine žena tijekom mjeseca mijenja ovisno o hormonalnom statusu i životnim okolnostima. Menopauza i dojenje također mogu biti uzrok nedovoljne ovlaženosti, a nema razloga da vas te situacije sprečavaju u uživanju u seksu. Zato postoje lubrikanti koji će vam omogućiti da budete spremni - odmah.

8. Predigre nikad dosta

Predigra nije samo ono što vam muškarac čini prije penetracije, nego nešto u čemu oboje sudjelujete. Budite aktivni prije vođenja ljubavi jer ćete se tako puno više uzbuditi i više uživati u seksu. Protrljajte se uz partnera, sjednite na njega, uzmite njegovu ruku i stavite je gdje god želite. Kružite kukovima i uzvra-ćajte njegove dodire i poticaje. Budete li samo ležali kao krpa dok on vas dira, možete početi osjećati dosadu, nervozu ili nelagodu. Isto vrijedi i za njega. Oboje ćete biti uzbuđeniji ako oboje sudjelujete u predigri.

9. Ostanite dulje u krevetu

Čak i ako ste imali brzinski seks, nemojte odmah nakon njega ustati i odjuriti svojim poslom. Parovi koji provode više vremena u maženju nakon seksa zadovoljniji su svojim spolnim životom, pokazala su istraživanja. Postali smo tako usredotočeni na orgazme, koji su pretvoreni u glavni i jedini cilj seksa, da često zaboravljamo sve ostale elemente koji seks čine ispu-njujućim i zadovoljavajućim. Dakle, zacrtajte si da ćete iduće godine svaki put nakon orgazma barem nekoliko minuta provesti u maženju, ljubljenju i tepanju.

Linker
26. travanj 2024 07:05