Stalno ste u njegovom kvartu? To je alarm za uzbunu...
 Foto: iStock
A mislili ste da je prekid iza vas

7 očitih znakova koji govore da ga niste preboljeli

Iskustvo nas je naučilo da slomljeno srce zacjeljuje pod svojim uvjetima, a to je nerijetko mnogo sporije nego što bismo mi to željeli.

Bez obzira na brojne savjete stručnjaka, prijatelja ili potpunih stranaca, prekidi su i dalje komplicirani i gotovo nikad ne prođu bez gorčine. Svatko tko ga je doživio zna koliko on zna biti bolan, a isto tako zna kako vrijeme igra ključnu ulogu.

No, iako ste možda u glavi svjesni da je to kraj, ipak radite stvari koje govore da niste na dobrom putu da ga konačno prebolite. Nažalost, iskustvo nas je naučilo da slomljeno srce zacjeljuje pod svojim uvjetima, a to je nerijetko mnogo sporije nego što bismo mi to željeli. Srce želi što srce želi, iako je taj izbor možda pogrešan.

Vjerujete da ste ga preboljeli? Ako radite ovih 7 stvari to baš i nije slučaj

1. Stalno ga pratite na društvenim mrežama

Iako ste ga vidjeli s drugom, to vas nije spriječilo da i dalje konstantno gledate njegov profil. Pratite svaku njegovu objavu, tražite značenje u pjesmama koje objavljuje… One ništa ne znače.

Ako ga zaista želite preboljeti, ili ga maknite ili se suzdržite od 'stalkanja'. Jedino što vam ovo donosi je živciranje i suze. Ne treba vam to.

2. Često ste u njegovom susjedstvu

Osim ako ne živite u istom kvartu, zaista nema smisla da kupujete kruh u 'njegovoj' pekari. Čemu se nadate? Sudbonosnom susretu nakon kojeg će on shvatiti da ne može bez vas.

Takve scene su, nažalost, ipak rezervirane za velika platna. Daleko od očiju, daleko od srca. I to nije samo fraza!

3. Čitanje starih poruka (iznova i iznova)

Kako smo samo bili sretni. Možda i jeste… No, to više nije slučaj. Stare fotografije, poruke, govorne pošte… Nema smisla čitati ih prije spavanja, dešifrirati njihovo značenje. Fotografije spremite duboko u ladicu, poruke izbrišite. Bit će vam lakše.

4. Emocionalni ste kad čujete 'tu' pjesmu

Kad 'tu' pjesmu gotovo i da ne doživite, e onda možete reći da je prekid konačno iza vas.

5. Plačete na 'pjesme za prekide'

Još uvijek? Nakon prekida je sasvim normalno da imate svoju playlistu za plakanje, ali ako i nakon nekoliko mjeseci, na Adeline hitove, plačete kao i prvog dana, to vam mora govoriti nešto. Da, govori vam da ga niste preboljeli.

Foto: iStock
Ponekad nas jačim čini puštanje, prihvaćanje da je gotovo i da nema povratka.

6. Odbijate spojeve u slučaju da se on želi pomiriti

Iako vas je već nekoliko frajera zvalo na spoj, vi ste ih sve redom odbili. Ma nije moguće da vam nitko nije privukao pažnju. Razlog zašto i nakon nekoliko mjeseci ne želite popiti barem kavu, jest taj da se potajno nadate da će vas bivši nazvati. Zar ne? Živite svoj život.

Nemojte ga provesti čekajući. Pogotovo čekajući pogrešne osobe.

7. Zovete ga nakon dvije čaše vine

Svi smo ovo prošli... No, nemojte to više raditi :)

Linker
18. travanj 2024 22:08