Budite neopterećeni - nije baš uvijek cilj svršiti.
 Foto: iStock
Slatki užici

7 novogodišnjih odluka za bolji seks

Svakoj bi ženi 2019. trebala biti godina s više zabave u krevetu i - više orgazama!

Novogodišnjim odlukama uglavnom si obećajemo da ćemo nešto raditi manje - manje ćemo jesti slatkiša, manje ćemo igrati igrice, manje ćemo piti... No, što se tiče seksa, svaka bi si žena trebala obećati više. Razlika među spolovima u postizanju orgazama velika je: studija objavljena u Archives of Sexual Behavior pokazuje da 95 posto heteroseksualnih muškaraca gotovo uvijek do uvijek svrši tijekom spolnog čina, dok isto uspijeva 65 posto heteroseksualnih žena.

Osim što je užitak, orgazam je i dobar za zdravlje, pa je mnogo je razloga za češće dostizanje vrhunca, kaže Kait Scalisi, edukatorica seksa iz New Yorka. Predlaže odluke koje bi ženama trebale donijeti više putenog zadovoljstva.

MOGU I SAMA, ZAR NE?

Novo istraživanje Sveučilišta Indiana pokazuje da petina američkih žena nikada nije masturbirala. A samo 40,8 posto ispitanica masturbiralo je unatrag mjesec dana. Zato u novoj godini, predlaže Scalisi, pronađite više vremena za uživanje sa sobom, jer što ćete više znati o vlastitom tijelu bolji će vam biti seks s partnerom.

ISPROBAJTE VIBRATOR

Mnoge se žene i danas srame kupiti vibrator, no trendovi se mijenjaju pa spomenuto istraživanje otkriva da je polovica žena koristila seksualnu igračkicu. To je dobro, kaže Scalisi, jer vibratori pomažu ženama da bolje istraže vlastitu sposobnost da dožive orgazam.

POSVETITE SE PREDIGRI

Od klijentica često čujem da im se seks događa prebrzo - muškarci u trenutku prijeđu put od cmok-cmok do dum-dum, kaže Scalisi, a većini žena treba vremena da se prebaci u seksi raspoloženje. To omogućuje predigra. Ona može početi satima prije seksa - to može biti dugi poljubac kod jutarnjeg pozdrava, napaljiva poruka tijekom dana, erotsko štivo... A kad se nađete zajedno, dajte si vremena za poljupce i milovanje, time i za veće zadovoljstvo na kraju.

Foto. iStock
Zavodite jedno drugo, baš kao prvog dana.

NE GLUMITE ORGAZAM

Velika je mogućnost da ćete glumeći orgazam propustiti onaj pravi. Ako vas partner ne uspijeva stimulirati dovoljno dobro, razgovarajte s njim, predlaže Scalisi. Ne baš tog trenutka, nego malo kasnije, dok još osjećate povezanost.

PRIHVATITE SVOJE TIJELO

Kad previše razmišljamo o tome kako izgledamo tijekom seksa, manje smo posvećeni činu seksa pa kvaliteta seksa opada, kaže edukatorica seksa Kait Scalisi. Zato je važno naučiti prihvatiti svoje tijelo. Ne morate ga baš obožavati, ali prihvatite ga. Tako ćete biti neopterećeni u seksu i lakše se prepuštati užitku.

PROBAJTE NOVI POLOŽAJ

Već i pokušaj da isprobate nešto novo zajedno može vas jače povezati s partnerom, bez obzira na to kako na kraju ispadne, misli Scalisi. To može biti mala promjena "uhodane" poze ili potpuno nov položaj - sve je u redu dok je prihvatljivo i ugodno i vama i partneru.

OTKRIJTE NOVU EROGENU ZONU

Žensko tijelo puno je erogenih zona i nije ih tako teško naći (jeste li znali da je unutrašnjost podlaktice među najosjetljivijim područjima). Uzmite si vremena, savjetuje Scalisi, svucite se i istražujte partnerovo tijelo od tjemena do nožnog prsta. Zatim neka on to radi vama. Ovdje nije cilj orgazam (ali nećete se buniti ako do njega dođe), nego odgovor na pitanje: što nas doista pali?

Uživajte!

Linker
19. travanj 2024 09:18