Prvo što se trebate zapitati jest zašto vam je postalo dosadno!
 Foto: iStock
Dosada u krevetu

10 znakova zbog kojih se trebate zabrinuti nad svojim seksualnim životom

Rutina može biti odlična, naročito na poslu ili u fitness centru, ali za nju ne bi smjelo biti mjesta u seksualnom životu...

Problem je u tome što većina nas često i ne primjećuje da polako, ali sigurno, klizi u rutinu seksa sve dok ne upadne u nju do brade. A onda postaje teže iskoprcati se iz nje. Zato pripazite na rane znakove koji jasno pokazuju da vaš spolni život treba malo začiniti. I ukradite savjete kako da to učinite.

Ma koje sexy rublje?!

Ne pada vam na pamet odjenuti zavodljivo donje rublje. Mislite da ste dobili poneku kilicu viška pa vam ne bi pristajalo, a i čemu trud kad ćete ga u ključnom trenutku skinuti.

Rješenje: Ludo seksi donje rublje možete pronaći u svim mogućim veličinama i ono zaista može učiniti atmosferu uzbudljivijom. I vama i njemu.

Jedna monotona godina

Posljednji put ste vodili ljubav izvan svoje spavaće sobe prošle godine na ljetovanju. A to je zaista zabrinjavajuće.

Rješenje: Budite malo kreativni i opustite se. Ne morate otići daleko, dovoljno je da to za promjenu učinite pod tušem ili na kuhinjskom stolu.

Hrana ne smije u spavaću sobu

Nekoć ste se znali lijepo zabaviti uz jagode, šampanjac... ali to je stvar prošlosti.

Rješenje: Vrijeme je da prekinete post. Za početak, ponesite bočicu sa šlagom.... i uživajte!

Zaglavljeni u istom položaju

Kad je riječ o položajima za vođenje ljubavi, moglo bi se reći da ste u posljednje dvije godine češće promijenili boju kose nego položaj za seks.

Rješenje: Trebamo li vas podsjećati da to možete učiniti na sto raznih načina: sjedeći, stojeći, da ste vi na njemu, on iza vas... Eksperimentirajte, istražujte, nađite položaj koji vas najviše pali i onda... ne zaustavljajte se nego tražite dalje!

6 ujutro je i vama se ne da

Prošli put kad je vaš partner posegnuo za vama ujutro, okrenuli ste se na drugu stranu i pretvarali se da čvrsto spavate. Nije bio previše razočaran, i on se okrenuo i nastavio spavati.

Rješenje: Ako se bojite da ćete zakasniti na posao, navinite budilicu malo ranije, šmugnite u kupaonicu i malo se osvježite prije seksa. No, jutarnji seks može biti i onaj slatki seks na brzaka - preuzmite inicijativu, to će i vas dovesti u stanje uzbuđenosti, a onda vam daljnje upute više neće trebati. I cijeli dan ćete imati smiješak na licu.

Prezirete seksi igračke

Seksi igračkice i pomagala smatrate samo šaljivim poklonom za momačku večer ili neki ludi ženski tulum.

Rješenje: Promijenite perspektivu. Otiđite s partnerom u sex shop i odaberite nešto zajedno. Već će vas taj korak uzbuditi i pripremiti za ono što slijedi. Kad se jednom uvjerite da to može biti i zabavno i ugodno, to će vam postati omiljena igra. A moglo bi donijeti i posebnu, novu bliskost između vas i partnera.

Foto: iStock
Seks ne biste trebali shvaćati olako - aktivnost je to koja osim što pruža užitak čini toliko dobra za naše tjelesno zdravlje, ali i odnos s partnerom...

Glumite orgazam

Većina vaših orgazama je odglumljena. Zapravo već ste se u tome tako izvježbali da biste vjerojatno bili bolji od Meg Ryan u filmu "Kad je Harry sreo Sally".

Rješenje: S tim morate prestati odmah. Teško i sami možete povjerovati da on "pada" na glumljeno stenjanje. Uostalom, zar ne želite stvarno uživati? Zaboravite na sve obaveze, prestanite uzimati partnera zdravo za gotovo i pokušajte ga zamisliti s nekom drugom ženom koja će uživati u seksu. To bi vas trebalo trgnuti. Opustite se kao nekad kad vam je seks s njim bio jedna od najvažnijih stvari.

Predigra, što je to?

Vaša predigra traje toliko koliko vam treba da izvadite prezervativ iz ladice. Samo želite da to završi što prije.

Rješenje: To je vrlo opasan znak da nešto s vašim seksualnim životom ne štima. Ako ste zaboravili kako predigra uopće izgleda, evo nekoliko savjeta: prvo se poigrajte poljupcima oko njegovih usnica. Jedva ih dotičite, na tren liznite, a zatim odlutajte prema vratu. Onda prijeđite na laganu, erotičnu masažu. Počnite u gornjem dijelu tijela, a završite u glavnoj erogenoj zoni. Dalje će stvari ići same od sebe...

Zašto bih ga zavodila?

Vaša najjača tehnika zavođenja je skidanje grudnjaka? U tom slučaju ne trebate se čuditi što ni njegov interes za seks nije na visini. Gdje je tu čarolija, atmosfera?

Rješenje: Oko seksa se treba potruditi, a vama kao da do toga više nije stalo. Odjenite nešto izazovno, lagano prozirno i prošećite mu se nehajno pred nosom. Kada to najmanje očekuje, recite mu točno što želite da vam čini i kako to želite. Pošaljite mu izazovnu poruku na mobitel i najavite mu što ga čeka kad dođe kući...

Odgovara vam samo brzi seks

Brzi seks možda je najpraktičniji za vaš pretrpan raspored, ali ne baš toliko za postizanje užitka, naročito ako je to jedini način na koji vodite ljubav posljednjih mjeseci.

Rješenje: Usporite malo, a u tome će vam najbolje pomoći savjeti za predigru.

Linker
20. travanj 2024 02:39