Inicijativa Europske komisije kojom se želi poticati ljude na veću fizičku aktivnosti, ima sve veći odjek. I vi možete biti bolji prema sebi...
 Foto: Aktivna Hrvatska
Počeo je Europski tjedan sporta

Živimo sport - priključite se i učinite više za svoje zdravlje

12. rujan 2016.
Utrkom građana zagrebačkim ulicama, raznim sportskim prezentacijama, radionicama i aktivnostima započeo je drugi po redu Europski tjedan sporta.

Brojni Zagrepčani i njihovi gosti, upravo na poticaj ove hvalevrijedne inicijative Europske komisije, pokazali su zajedničku želju za uvođenjem tjelesne aktivnosti u svakodnevni život kako bi promijenili porazne statistike kako o neaktivnosti tako i o njezinim posljedicama na zdravlje Hrvata. Uz dosadašnju podršku brojnih hrvatskih uspješnih sportaša i osoba iz javnog života, svoja iskustva na otvaranju Europskog tjedna spota podijelili su i košarkaši Cibone, vaterpolisti zagrebačke Mladosti, gimnastičar Marijo Možnik i brojni drugi sportaši.

 

Svi su pozvani

„Iznimno smo zadovoljni posjetom na samom otvaranju Europskog tjedna sporta. Ove je godine bilo puno više posjetitelja što je pokazatelj da se mijenja svijest svih nas prema aktivnosti, prevenciji bolesti i mogućnošću utjecaja na vlastiti život. Nastavljamo brojnim aktivnostima kroz cijeli tjedan, pozivam sve poslovne subjekte kao i naše građane da nam se pridruže!“ rekla je koordinatorica projekta Marija Crnković.

U prvom danu ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta posjetitelji su imali prilike uživati u sportskim aktivnostima kao što su Zumba® fitness sa Snježanom Panjkret (jump in), happy hoop prezentacija, Fit&Fun mini trampolin, prezentacija mačevanja, Dharma yoga Sandre Petre Pintarić, nastup mažoretkinja, pilates uz proslavljenu trenericu Asju Petersen te borilački sportovi capoeira, Krav Maga, taekwondo, kendo, judo, sambo i aikido. Na glavnoj pozornici održao se i posljednji ovosezonski trening nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

U nastavku Europskog tjedna sporta kroz ovaj nas tjedan očekuje vježbanje sa zaposlenicima u Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta, u tvornici i školama. U Karlovcu će se 16. rujna obnoviti košarkaško igralište u sklopu nacionalnog projekta Koš za Koš.

 

Veliko finale Europskog tjedna sporta 2016. održat se 17. rujna od 12 do 20 sati u Dubrovniku na plaži Banje cjelodnevnim prikazom aktivnosti i sportova na vodi kao što su ronjenje, kayak, jedrenje, vaterpolo, plivanje, veslanje, picigin te sportovi na plaži, odbojka, nogotenis i yoga. Svi sadržaji besplatni su za sve posjetitelje.

 

Više o Europskom tjednu sporta pronaći ćete na www.europski-tjedan-sporta.hr.

A kako je izgledalo otvorenje ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta, pogledajte u nastavku.

 

Teme
Linker
19. prosinac 2020 08:40