Ono što će vam se desiti kada krenete s treninzima su ravan trbuh, čvrsta guza i lijepo definirane ruke.
 Foto: TinyBizz Photography
Ideali ljepote se razlikuju

Zašto se žene ne bi trebale bojati mišića

Ja oduvijek uzdišem za mišićavim ženskim tijelima pa sam si takvo i nabavila. Međutim, za mene to nije samo stvar estetike. Moji mišići znače moju snagu, više psihičku nego fizičku, snagu volje, disciplinu, predanost i moj inat. Možda najviše od svega inat!

Znate ono: Žene su slabiji spol? E pa ja sam žena i mogu biti sve što poželim: najbolja mama, odlična kuharica, fotograf(kinja), načitana, magistra, neovisna (u svakom pogledu), alternativni model u tridesetičetvrtoj... i biti najjača! Nasilje nad ženama? Još se nije rodio taj tip koji će dignuti ruku na mene!

Najviše volim kada mi priđu dečki u teretani i pitaju: "Zašto dižeš toliku kilažu?" Zato što mogu! Vrlo jednostavno (a oni ne mogu). Još su mi draži oni koji kažu: "To su ozbiljne kilaže za ženu." To su ozbiljne kilaže i točka. (Takvi također ne dižu toliko!)

Osim što se osjećam snažno, osjećam se poprilično sexy i ženstveno. Osjećam se odlično u svom tijelu. Puno puta sam čula kako žene komentiraju da je to njima odbojno, nikada ne bi imale mišiće - i to je OK! Poštujem to. Kada bi svi izgledali jednako, svijet bi bio vrlo dosadno mjesto!

Za sve one žene koje se boje mišića i strahuju za svoju ženstvenost nabrojati ću nekoliko činjenica:

1. Nećete se nabildati!

Prestanite govoriti mene je strah da se ne nabildam jer se to ne dešava slučajno. To je dugotrajan proces, pun odricanja, mukotrpnih treninga, ogromnih kilaža i još većih količina hrane i dodataka prehrani. Ja se želim nabildati, zato imam velike mišiće. Ono što će vam se desiti kada krenete s treninzima su ravan trbuh, čvrsta guza i lijepo definirane ruke.

2. Na svim slikama mišićave cure napinju svoje bicepse i trbušne mišiće.

Kada ih vidite u šetnji gradom ne izgledaju tako, ne hodaju po cesti napetih bicepsa i ne izgledaju tako zastrašujuće.

Foto: TinyBizz Photography
Osim toga na treningu se desi pump koji na moju žalost traje vrlo kratko.

3. Mišići znače i mentalnu snagu.

Sigurna sam da većina vas nije na to tako gledala, ali isklesano tijelo meni predstavlja veliku upornost, fokusiranost, disciplinu, odricanje i ogromnu mentalnu snagu!

4. Mišići imaju i svoju funkciju.

Čuvaju vašu kralježnicu, vaše organe. Najbolji lijek za osteoporozu su također trening i čvrsti mišići koji će zaštiti vaše oslabljene krhke kosti.

5. Mišići troše više kalorija.

Mišićima je u mirovanju potrebno više hrane nego masnom tkivu. Iako je ta razlika malena i iznosi 5-10 kalorija dnevno za kilogram masnog tkiva prema 12-20 kalorija dnevno za kilogram mišića, ipak je razlika.

6. Nakon tridesete godine vaša mišićna masa počinje propadati.

I to za 3-5% po desetljeću (prema nekim izvorima i do 10 %). Ta pojava zove se sarcopenia, izraženija je kod žena nego kod muškaraca i najjednostavniji način da ju spriječite su trening i prehrana. Kada izgubite 5 ili 10% vaše mišićne mase, nećete osjetiti velike razlike u obavljanju svakodnevnih aktivnnosti, međutim kada taj deficit padne na 50% izgubiti ćete mnogo snage i svakodnevni poslovi će postati izazov.

7. Zadnji, meni meni najdraži razlog.

Vaše dijete će biti super ponosno što ima jaku mamu!

Foto: TinyBizz Photography
Moja Tia kaže kako je njena mama jača od svih tata u školi. To naravno nije istina, ali nije niti važno, meni je dovoljno što me moje dijete tako vidi.

I stoga, kada idući put vidite sliku mišićave žene, nemojte reagirati sa: "Meni je to ružno!"

Recite: "Wow, kakva snažna žena!" i slavite različitosti!

Osim na portalu Živim.hr možete me pratiti na mojem Instagram profilu instagram.com/daniela.gymfreak i na TinyBizz Photography Facebook stranici facebook.com/tinybizzfamily.

Ovim putem zahvaljujem našoj teretani Terminal 7 na prostoru za fotkanje!

Linker
17. travanj 2024 21:16