Cilj je utezima malo otežati vježbu i na taj način postići još bolje rezultate.
 Foto: Fitness.com.hr
Utezi za zglobove

Za čvrstu guzu, noge i trbušnjake dovoljan je jedan mali rekvizit i ovih 5 vježbi

22. rujan 2016.
Osim što su vrlo praktični jer ih možete ponijeti baš svugdje sa sobom, utezi za zglobove jednako dobro 'treniraju' gornji i donji dio tijela, ovisno o tome stavite li ih na ruke ili noge. A dobra im je strana i to što ne koštaju puno.

Utezi za zglobove su jednostavni fitness rekviziti koji imaju nevjerojatno široku primjenu.

U različitim težinama, ali i s mogućnosti primjene na ručnim ili nožnim zglobovima, ovi utezi mogu se koristiti u početničkim, ali i nekim naprednim vježbama, poput recimo vježbi s vlastitom težinom u kojima ovi utezi dodatno povećavaju težinu vježbačevog tijela.

Uz navedeno, utezi za zglobove su jednostavni za ponijeti sa sobom, pa trening možete odraditi doslovno bilo gdje, od parka, ureda, hotelske sobe ili mira vlastitog doma. Na kraju, ali ne manje važno, utezi za zglobove su i cjenovno jako prihvatljiv rekvizit pa će se naći u mnogim domovima onih koji oblikovati noge i stražnjicu te ojačati trbušne mišiće i sveukupno osjećati se bolje i zdravije.

Niz je vježbi koje možete izvoditi korištenjem zglobnih utega, a koji će vježbu otežati i učiniti je učinkovitijom.

Foto: Fitness.com.hr
Utezi za zglobove dolaze u različitim težinama. Najvažnije je da se daju dobro učvrstiti za zglob.


Donosimo 5 vježbi koje preporučujemo da radite korištenjem zglobnih utega:

1. Visoki skip

Vježba se izvodi tako da trčite u mjestu tako da podižete koljena što više možete. Trbuh je tijekom izvođenja vježbe aktivan i stisnut. Rukama se izvode pokreti kao kod klasičnog trčanja.

Vježbu možete izvoditi u trajanju od 30 sekundi ili određeni broj ponavljanja, primjerice 20.

2. Bočno podizanje nogu

Lezite na bok. Laktom donje ruke se oslonite o pod. Podižite gornju nogu 10 puta. Noga treba biti potpuno opružena. U najvišoj točki do koje možete podići nogu na trenutak zastanite, pa nogu vratite u početni položaj.

Nakon 10 ponavljanja, okrenute se na drugi bok i isto ponovite drugom nogom.

Foto: Fitness.com.hr

3. Sumo čučanj sa zanoženjem

Vježba se izvodi tako da stanete uspravno, nogu raširenih više od širine ramena i obje ruke prekrižite na prsima. Iz tog položaja se spustite u čučanj, vratite u početni položaj pa naizmjence lijevu pa desnu nogu bočno podignite koliko možete pa se vratite u početni položaj za čučanj.

Vježbu ponovite 10 puta.

4. "Bicikl"

Lezite na leđa. Laktovima se podbočite o podlogu, ispod tijela. Koljena podignite tako da natkoljenice budu pod pravim kutom naspram površine. Imitirajući vožnju biciklom, privlačite jedno po jedno koljeno prema tijelu.

Vježbu izvodite 15 puta po koljenu.

Foto: Fitness.com.hr

Ako želite vježbu otežati, možete je izvoditi i na sljedeći način: Podignite i trup i noge tako da vam tijelo bude pod kutom od cca 45 stupnjeva. Jednu po jednu natkoljenicu naizmjence povlačite prema trupu te ga dotaknite laktom suprotne ruke. Isto ponovite i drugom stranom.

Vježbu izvodite 10 puta po strani.

5. Podizanje nogu

Lezite na leđa na prostirku. Dlanove stavite ispod stražnjice, kako biste bili stabilniji. Sunožno, podižite noge, bez savijanja u laktovima. Noge podignite do trenutka u kojem su okomite prema podu. Polako ih vraćajte u početni položaj.

Vježbu ponovite 10 puta.

Utege za zglobove možete kupiti u Fitness.com.hr Web shopu.

Teme
Linker
27. kolovoz 2022 14:00