Detox 21 dobro može doći svakome, a pogotovo onima koji žele izgubiti višak kilograma.
 Foto: iStock
Detox 21

Vratite organizam u formu u samo 21 dan

04. siječanj 2017.
Riječ je o programu koji u 21 dan omogućuje oporavak organizma od blagdanskog pretjerivanja u jelu i piću, njegovu čišćenju od toksina i stvaranju preduvjeta za povratak tijela u dobru formu.

Sunčana Seletković, osnivačica programa Budi fit mama, za početak nove godine osmislila je program Detox 21. Riječ je o programu koji u 21 dan omogućuje oporavak organizma od blagdanskog pretjerivanja u jelu i piću, njegovu čišćenju od toksina i stvaranju preduvjeta za povratak tijela u dobru formu.

Kako bi se tijelo što bolje pripremilo za sve izazove koji ga čekaju kroz godinu, neophodno je poboljšati probavu, ojačati imunitet i obnoviti energiju. Uz kvalitetan odmor i umjerenu fizičku aktivnost za to je neophodna regulirana prehrana.

Promo
Sunčana Seletković osnivačica je programa Budi fit mama.

Naglasak na prehrani

- Detox 21 je program koji djeluje iznutra i izvana. U ovom programu naglasak nije na vježbanju nego na prehrani koja oslobađa tijelo od otrova nakupljenih tijekom godina, a posebice za vrijeme blagdana. Zbog toga se u prva dva tjedna programa ne jedu meso ni namirnice životinjskog podrijetla. Meso se postepeno uvodi u trećem tjednu. Uz namirnice koje pomažu detoksikaciji, i uravnoteženu prehranu, te tjelovježbu, ubrzava se izlučivanje toksina, cirkulacija se poboljšava i razvija se gipkost. Zahvaljujući takvoj regeneraciji organizma čovjek se osjeća preporođen, pun energije i lak kao pero - rekla je Sunčana Seletković.

Svjesna činjenice da mnoge zaposlene majke nemaju dovoljno vremena za vježbanje, i najnoviji je program, kao i njegove uspješne prethodnike, temeljila na internetu i društvenim mrežama.

Putem interneta žene primaju poseban jelovnik i plan vježbanja s video treninzima, a dodatnu potporu i savjetovanje korisnice imaju u posebnoj Facebook grupi Budi fit mama. Naime, dokazano je da je nedostatak motivacije i potpore ljudima jedan od glavnih razloga za odustajanje od programa. Zato je Sunčana osmislila zatvorenu grupu kao idealnu potporu onim ženama koje podršku za vježbanje i dijetu nemaju u najbližoj okolini.

Promo
U prva dva tjedna programa ne jede se meso ni namirnice životinjskog podrijetla.

Dijele se iskustva

Unutar te grupe članice dijele svoja iskustva, postavljaju pitanja, hvale se i jadaju, a u svemu ih bodre žene s kojima dijele isti cilj. Za dodatne savjete tu su profesionalna trenerica i nutricionistkinja koje ženama kako bi ih potaknule da budu ustrajne u svojem planu, svaki tjedan šalju posebne motivacijske poruke.

Program traje 21 dan jer je upravo toliko vremena, pojašnjava Sunčana Seletković, većini ljudi potrebno za usvajanje zdravih prehrambenih navika. Pritom ističe da je nutricionistkinja Jelena Pugelnik osmislila jelovnik, baziran na lako dostupnim namirnicama, s jelima koja su ukusna cijeloj obitelji.

Detox 21 dobro može doći svakome, a pogotovo onima koji žele izgubiti višak kilograma. Nakon takvog programa tijelo je spremno za nove napore, tj. nove programe vježbanja jer će detoksicirano brže sagorijevati masne naslage.

Teme
Linker
13. svibanj 2022 19:33