Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 IVANA NOBILO/HANZA MEDIA
JOGOM DO BIKINI TIJELA

Uz jogu za bokove i bedra možete lijepo oblikovati i učvrstiti noge

Za učiteljicu joge, Hanu Dervović nema stajanja ni preko ljeto. Nakon joge za početnike, za vas je pripremila i niz učinkovitih vježbi koje tope masne naslage, jačaju guzu, poboljšavaju cirkulaciju, držanje, izdržljivost, snagu i još mnogo toga. Pridružite nam se i otkrijte sve čari joge.

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović, učiteljica joge.

Ova sekvenca će povećati gipkost, otvara kukove, jača unutarnju stranu bedara i lijepo oblikuje noge.


1. Molitva u čučnju

Uđite u čučanj. Stopala su na podu lagano razmaknuta. Spojite dlanove ispred srca, laktove stavite u koljena i napravite 3 udaha i izdaha.

Dobrobiti: Otvara kukove, povećava cirkulaciju u donjem dijelu trbuha i leđa. Pomaže u olakšavanju napetosti kod PMS-a.


2. Molitva s otvorenim rukama

Iz prethodnog položaja lijevu dlan postavite na pod tako da vam je lijeva nadlaktica naslonjena uz lijevo koljeno, a desnu ruku dignite iznad glave. U položaju napravite 3 udaha i izdaha te ponovite s drugom rukom.

Dobrobiti: jača unutarnju stranu bedara, otvara kukove, jača ruke i leđa te uklanja napetost iz donjeg dijela leđa.


3. Niski čučanj

Iz čučnja ispružite desnu nogu u stranu, flektirajte stopalo (prste usmjerite prema sebi). Lijeva peta je na podu. Tijelo opustiti malo prema nazad. Spojite dlanove ispred srca i pogled usmjerite prema podu. U položaju napravite 3 udaha i izdaha te ponovite na drugu nogu.

Dobrobiti: Jača unutarnju stranu bedara, mišiće lista i stražnjice. Uklanja masne naslage s bokova.


4. Pretklon PRASARITA PADOTTANASANA

Iz prethodnog položaja, stavite dlanove ispred sebe i zauzmite široki raskoračni stav. Pomaknite dlanove ispred sebe što više možete, a da vam noge ostanu ravno. U položaju napravite 3 udaha i izdaha. Zatim trup premjestiti na desnu, pa na lijevu nogu. Probajte trup što više približiti nozi. Na svaku stranu zadržati položaj 3 udaha i izdaha.

Napomena: U položaj pretklona ući pažljivo i svjesno. Paziti na stražnje lože, ako osjetite preveliku napetost, lagano savinite koljena i smanjite opseg pretklona.

Dobrobiti: Isteže unutarnju i stražnju stranu nogu, jača bokove te uklanja masne naslage s nogu, bokova i struka. Stimulira unutarnje organe, djeluje terapeutski kod glavobolje i kroničnog umora, otvara kukove te povećava snagu i izdržljivost.


5. Istezanje u stranu

Sve je isto kao u prethodnom položaju, samo postavite desnu ruku na lijevo stopalo, a lijevu ruku podignite iznad glave. Zadržite položaj 3 udaha i izdaha i ponovite na drugu stranu.

Dobrobiti: Isteže unutarnju i stražnju stranu nogu, jača bokove te uklanja masne naslage s nogu, bokova i struka.


6. Položaj boginje

Napravite široki raskoračni stav, stopala okrenite prema van. Napravite dublji čučanj, vodite računa da su vam leđa ravna. Spojite dlanove ispred srca i zadržite položaj 3 do 5 udaha i izdaha.

Dobrobiti: Ovaj položaj otvara kukove, uklanja masne naslage s nogu, jača koljena, bedra te povećava izdržljivost.


OVDJE pogledajte i video specijal - JOGA ZA POČETNIKE.


Linker
24. travanj 2024 13:42