Ukradite ideju

Tri slavne Jennifer - otkrijte tajnu njihovih zamamnih figura

Osim po građi tijela, razlikuju se i po odabiru vježbi kojima održavaju liniju.

Ako je vjerovati vlasnicama nekih od najzamamnijih tijela na svijetu, tajna uspjeha nije u određenom tipu treninga, cjelodnevnom boravku u teretani ili pobožnom brojanju kalorija nego u ustrajnosti te povremenom ugađanju svojim gastronomskim hirovima.

Tri slavne Jennifer - Aniston, Lawrence i Lopez - osim po građi tijela, razlikuju se i po odabiru vježbi kojima održavaju liniju pa tako Aniston već čitavo desetljeće vježba jogu, a i redovito planinari, baš kao i Jennifer Lawrence, koja zbog nemirnog duha najradije kombinira niz aktivnosti kao što su trčanje, pilates i vožnja bicikla, dok Jennifer Lopez, više iz ljubavi nego iz potrebe, dane provodi u plesnoj dvorani.

JENNIFER LAWRENCE

Nikad ne bih mogla živjeti na dijeti, izjavila je 27-godišnja Jennifer Lawrence, jedna od najpopularnijih glumica nove generacije koja se, među ostalim, proslavila ulogama u postapokaliptičnoj trilogiji "Igre gladi", gdje je utjelovila hrabru Katniss Everdeen, te ulogom mutantice Mistique u znanstvenofantastičnom serijalu "X-Men".

Osim planetarne popularnosti, neposrednoj plavuši iz Kentuckyja te su dvije fizički zahtjevne uloge donijele i drastičnu promjenu lifestylea. Uz pomoć osobnog trenera Daltona Wonga, koji je za Lawrence osmislio program vježbanja i prehrane prilagođen njezinu životnom tempu, ali i gastronomskim preferencijama (strastvena je obožavateljica pizze i ostalog junka), glumica je isklesala zavidnu figuru pritom se ne odričući ničega.

S obzirom na to da, kao i velik broj žena, nije fan monotonih treninga, Jennifer Lawrence kombinira najrazličitije aktivnosti kao što su trčanje, vožnja bicikla, pilates i joga, a dnevno vježba, kako tvrdi, samo dvadeset minuta.

To je najviše na što se može obvezati, a i prema mišljenju stručnjaka sasvim je dovoljno ako ste, naravno, redoviti. Uz to, smatra se da takva kombinacija različitih vježbi daje najbolje rezultate. Isto tako, zahvaljujući svom treneru holivudska je glumica uspjela usvojiti naviku redovitog hidratiziranja, nužnu za održavanje tjelesne težine, ali i sprečavanje nakupljanja omraženog celulita.

Također se ne usteže posegnuti za čokoladom - doduše više ne jede mliječnu, već onu s velikim udjelom kakaa, a umjesto energetskih pločica, obično punih skrivenih šećera, za međuobrok bira bademe, borovnice ili grčki jogurt koji obiluje proteinima.

Foto: Reuters
Jennifer Lawrence kombinira najrazličitije aktivnosti kao što su trčanje, vožnja bicikla, pilates i joga.

JENNIFER ANISTON

S obzirom na to da i u dobi od 48 godina izgleda bolje od upola mlađih kolegica, o prehrambenim navikama i režimu vježbanja američke glumice Jennifer Aniston već godinama kruže najbizarnije glasine - od "provjerenih činjenica" da vježba nekoliko puta dnevno i živi isključivo na salati i lososu kuhanom na pari pa sve do toga da u organizam nije unijela ni gram ugljikohidrata od početka devedesetih. Međutim, iza njezina mladolikog izgleda i blistave kože ne stoji spartanska posvećenost vježbanju niti skupi preparati i tretmani, već nekoliko jednostavnih pravila.

Jennifer Aniston već je godinama veliki fan joge, a vježba, više iz ljubavi nego iz potrebe, pet puta tjedno, s tim da se nedjeljom obavezno odmara. Uz to često planinari, a uživa i u satovima spinninga i kardio treninzima na kojima se "ispuca".

Dan počinje čašom tople vode s limunom, za doručak obično bira poširana jaja (inače izvrstan izvor proteina) i tost ili shake koji pripravlja od banana, borovnica, zamrznutih trešanja i kombinacije zelenog lisnatog povrća. Za ručak i večeru na njezinu je meniju obično nemasno meso ili riba uz dodatak povrća. U njezinoj prehrani, doduše, nema krumpira ni riže, no zato uživa u tjestenini, pogotovo carbonari po receptu svog supruga Justina Therouxa.

- Jako se zdravo hranim i dosta vježbam, ali isto tako si ugađam kada želim. Pokušajte mi oteti jutarnju kavu ili čašu vina uvečer i neće dobro završiti - rekla je Aniston, koja je s godinama uspjela razviti metodu zahvaljujući kojoj je redovita s tjelovježbom.

Kada joj se baš silno ne da trenirati, natjera se da zbog kontinuiteta barem deset minuta provede vježbajući. Povremeno se taj ustupak pretvori u cijeli trening, a povremeno ostane samo na tih deset minuta, što je ipak više nego ništa.

Foto: Reuters
Jennifer Aniston već je godinama veliki fan joge, a vježba, više iz ljubavi nego iz potrebe. I to pet puta tjedno.

JENNIFER LOPEZ

Posve sam uvjerena da je redovita tjelovježba uvelike zaslužna za moju sreću. Ples je oduvijek bio dio mog života, a odlaskom na trening ujedno činim nešto dobro za svoje tijelo, ali i dušu, smatra 48-godišnja Jennifer Lopez, koja danas izgleda gotovo identično kao i prije dvadesetak godina, na početku svoje karijere. Doduše, ne bez žrtve.

Prva stražnjica svijeta i po mnogima najseksepilnija žena baš nikada ne pije alkohol - pa ni čašu šampanjca na proslavi Nove godine, kava je također zabranjena, kao i cigarete. Spava minimalno osam sati dnevno, kloni se sunca i, naravno, iz kuće ne izlazi bez kreme sa zaštitnim faktorom.

Njezina prehrana obiluje svježim voćem i povrćem, a prerađena hrana i šećer, očekivano, u životu glazbene dive spadaju u kategoriju mitskih bića. Iako u plesnoj dvorani dnevno provodi sate i tako odrađuje ozbiljan kardio trening, to nije sve što J. Lo čini za svoju figuru. Ima i dva osobna trenera, s kojima radi nekoliko puta tjedno, i to uglavnom vježbe koje uključuju dizanje utega, kickboxing i nepreglednu količinu čučnjeva i trbušnjaka, a voli i program vježbanja koji je osmislila Tracy Anderson, usmjeren na jačanje i transformaciju vretenastih mišića.

No, osim na vlastitoj, Lopez inzistira i na fizičkoj spremi i kondiciji svojih bližnjih.

Tako je, primjerice, tvrde njezini prijatelji, jedan od uvjeta pod kojima će se pristati udati za svog trenutačnog odabranika, bivšeg bejzbolaša Alexa Rodrigueza, s kojim nerijetko vježba u paru, njegovo obećanje da se neće fizički zapustiti u trenutku kada se jedno drugome zakunu na vječnu ljubav.

Foto: Reuters
Njezina prehrana obiluje svježim voćem i povrćem, a prerađena hrana i šećer, očekivano, u životu glazbene dive spadaju u kategoriju mitskih bića.

Koji recept slavnih dama ćete vi isprobati?

Linker
19. travanj 2024 06:33