Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 Snimila: Neja Markičević/Hanza Media
VIDEO SPECIJAL JOGA ZA POČETNIKE

Svijeća - kraljica joga asana: potiče štitnjaču, a povoljno djeluje i na dijabetes

Pridružite nam se i jogom ispunite duh i tijelo pozitivnom energijom! Sve što vam treba za uspješno vježbanje je joga prostirka, jastuk, (po potrebi-joga blok), malo prostora toliko da možete raširiti ruke i dobra volja!

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović učiteljica joge

NAČIN IZVOĐENJA: Lezite ravno na leđa sa spojenim stopalima, ruke s usa strane s dlanovima na podu. Koristeći ruke kao poluge podignite polako noge i leđa u vertikalan položaj, savijte laktove koristeći ruke kao potporu da učvrstite leđa, pritiskujući ih dlanovima. Trup i noge bi trebale stajati pod pravim kutom u odnosu na vrat dok brada vrši pritisak na prsa, odnosno vrat.

DISANJE: zadržite dah unutra dok ulazite u položaj kao i kada izlazite iz njega, dišite normalno dok stabilno održavate tijelo u završnom položaju.

TRAJANJE: iskusniji vježbači mogu držati i do 15 min, početnici nekoliko sekundi i dodaju po nekoliko sekundi dnevno, a za opće zdravlje zadržati položaj 3 do 5 minuta.

NAPOMENA: najbolje ju je raditi neposredno prije položaja pluga. Položaji koji je dobro izvesti nakon svijeće su: položaj ribe i položaj deve, koje bi trebalo držati u pola vremena koliko smo bili u položaju svijeće.

KONCENTRACIJA: na grlenu čakru, štitnjaču ili dah

DOBROBITI: potiče štitnjaču te poboljšava ravnotežu cirkulatornog, probavnog, reproduktivnog, živčanog i endokrinog sustava. Utječe povoljno na slučajeve nepravilnog rasta. Veoma je dobra za liječenje astme, bronhitisa. Oslobađa normalni gravitacijski pritisak iz donjeg dijela tijela, jača noge, trbuh, ženske reproduktivne organe, kralježnicu i vrat. Uklanja višak masnog tkiva oko struka. Povoljno djeluje na dijabetes.

OGRANIČENJA: povećana štitnjača, jetra ili slezena, povišeni krvni pritisak, srčana bolest.

Linker
23. travanj 2024 03:48