Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 SNIMILA: NEJA MARKIČEVIĆ/HANZA MEDIA
VIDEO SPECIJAL JOGA ZA POČETNIKE

Štipaljka: efikasno uklanja višak masnih naslaga i tkiva u predjelu trbuha

08. siječanj 2019.
Pridružite nam se i jogom ispunite duh i tijelo pozitivnom energijom! Sve što vam treba za uspješno vježbanje je joga prostirka, jastuk, (po potrebi-joga blok), malo prostora toliko da možete raširiti ruke i dobra volja!

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović učiteljica joge

NAČIN IZVOĐENJA: sjednite na pod, sa nogama opruženim ispred tijela. Dlanove postavite na natkoljenice. Opustite cijelo tijelo, a posebno mišiće leđa. Lagano se savijajte naprijed, klizeći dlanovima niz noge. Pokušajte dohvatiti palčeve na stopalima. Ukoliko to nije moguće, obuhvatite pete, skočne zglobove ili noge što bliže stopalima. Svjesno opustite mišiće nogu i leđa. Koljena držite opruženima. Potrudite se sa šakama krenuti još niže, ne upotrebljavajući mišiće leđa, već samo ruke. Ukoliko je moguće, dotaknite čelom koljena. Opustite se koliko je god moguće u završnom položaju i ostanite u njemu koliko vam odgovara. Zatim udahnite, zadržite dah i lagano se vratite u početni položaj ili udahnite, te se izdahom vratite u početni položaj.

TRAJANJE: završni položaj se može držati i do 5 minuta, ukoliko je ugodno.

NAPOMENA: nemojte raditi nikakvo iznenadno i naglo trzanja. Pokret kreće iz kukova i trudite se ramena odmaknuti od vrata i ušiju.

DOBROBITI: isteže mišiće stražnje strane natkoljenice i opušta zglobove kukova. Efikasno uklanja višak masnih naslaga i tkiva u predjelu trbuha. Masira sve trbušne organe i blagotvorno djeluje na oboljenja probavnog sustava i dijabetes. Aktivira bubrege, jetru, gušteraču i nadbubrežne žlijezde. Jača i organe zdjelice te je korisna za uklanjanje poremećaja ženskog reproduktivnog sustava.

KONCENTRACIJA: na trbuh, opuštanje leđnih mišića ili dah.

OGRANIČENJA: osobe sklone iskliznuću diskova, išijasu

Teme
Linker
22. ožujak 2023 18:21