.
 FOTOGRAFIJE: FRESHSPLASH GETTY IMAGES
Tko bi rekao

Sedam ‘kućnih‘ predmeta koji mogu savršeno dobro odglumiti fitness opremu

Vaš dom obiluje besplatnom i vrlo učinkovitom fitness opremom


Ako želite postati aktivniji, dovoljna je dobra volja. Uostalom, vaš dom obiluje besplatnom i vrlo učinkovitom fitness opremom : evo što i kako možete upotrijebiti


Ručnik

Nekome služi kao ručnik, a nekome kao traka za vježbanje. Upotrijebite svoj ručnik kao pomoć u vježbama za istezanje ili za jedan ubojiti trening za ruke. Želite aktivirati i noge? Postavite se u položaj za plank na glatkoj površini (npr. parket), a ispod svakog stopala stavite mali ručnik. Zatim vrlo polako pokušajte širiti noge i ponovo ih skupljati. Osjetit ćete kako vam mišići gore!


Zid

Svaki stan ili kuća ima najmanje četiri zida, dakle ovo je oprema koju sigurno posjedujete. Zid vam može pomoći u održavanju stabilnosti kod nekih vježbi istezanja ili za aktiviranje kvadricepsa i gluteusa ako izvodite vježbu spuštanja u čučanj leđima priljubljenim uza zid.


Stepenice

Zašto trošiti novac na steper kad u zgradi ili u kući u kojoj živite imate savršene stepenice za vježbanje? Hodanje ili trčanje gore dolje po stepenicama je odličan način da ubrzate ritam rada srca, da natjerate srce da jače pumpa krv i gluteuse da rade najintenzivnijim tempom – i sve to bez da se potrošili jednu lipu.


Konzerve, boce od vode ili od tekućeg deterdženta

Bilo koji od tih predmeta možete pretvoriti u utege i dovesti svoje nadlaktice u red vježbama za ruke s utezima.


Metla

Osim metenja, metla može poslužiti i za vježbanje mišića srednjeg dijela tijela, bokova i stražnjice. Sljedeći put kad uzete metlu u ruke, primite je dlanovima iza leđa tako da prati kralježnicu i radite pokrete kao da se klanjate. Možete je primiti i vodoravno u odnosu na tijelo te podizati iznad visine glave (ili koliko možete) i spuštati.


Stolica

Stolica koja je stabilna može odlično poslužiti da usavršite svoje sklekove ili da sjedeći na njoj podižete i spuštate ispružene noge. Možete pokušati i sa sklekovima na dvije stolice ili pak upotrijebiti stolicu za pomoć pri istezanju.


Radna površina u kuhinji

Ojačajte mišiće ruku i ramena izvodeći setove vježbi podizanja na ruke oslanjajući se na radnu površinu. To je odlična aktivnost koju možete provoditi dok čekate da zavrije voda za čaj ili da se zagrije pećnica.

Linker
16. travanj 2024 06:12