Za njezinu savršenu liniju zaslužno je redovito vježbanje, i to kombinacija borilačkih vještina, treninga snage i izdržljivosti, joge.
 Foto: Promo
Tajna Halle Berry

S dijabetesom se bori 30 godina, ali i dalje je 'žena mačka'

11. rujan 2018.
Glumica je nedavno proslavila 52. rođendan te navodi kako za njenu liniju nije zaslužna magija, već isključivo disciplina.

 

Halle Berry svakoga petka objavljuje fotografije i priče u kojima objašnjava različite vježbe i treninge te nas ne prestaje oduševljavati svojom utreniranom figurom. Glumica je nedavno proslavila 52. rođendan te navodi kako za njenu liniju nije zaslužna magija, već isključivo disciplina.

 

Omiljeni obroci

A što je disciplina, Halle je saznala na teži način. Naime, tijekom snimanja serije 'Living Dolls' 1989. glumica se srušila i završila u dijabetičkoj komi. Bez svijesti je bila tjedan dana te su joj liječnici dijagnosticirali dijabetes tipa 1.

Godine 2007. Halle je rekla kako si je prestala ubrizgavati inzulin te da je izbalansirala svoju prehranu i način života. Liječnici su brzo shvatili da glumica zapravo ima dijabetes tipa 2 i da joj je u početku bolest bila pogrešno dijagnosticirana.

Naime, dijabetes tipa 1 je neizlječiv i odustajanje od inzulina nije opcija.

Halle je pobornica keto dijete, odnosno prehrane s malo ugljikohidrata i puno zdravih masnoća. Nakon što joj je dijagnosticirana bolest, počela je jesti više svježeg povrća, tjestenine, ribe i piletine, prestala jesti crveno meso. Također je, zbog visokog sadržaja šećera, smanjila unos voća.

- Pronašla sam idealnu prehranu koja ne smeta mom dijabetesu, stoga se uvijek trudim jesti četiri mala obroka zbog kojih se osjećam snažno i zdravo. Omiljeni obroci su mi tuna s grila i krumpir s češnjakom - rekla je glumica u jednom od intervjua. Dodaje kako je naučila da se ugljikohidrati brzo pretvaraju u šećer, pa je izbacila kruh i procesiranu hranu. Tu i tamo si, kaže, dozvoli čašu crvenog vina.

- Smatram da je ovaj način prehrane zaslužan za usporavanje procesa starenja. Ono što keto dijeta donosi su gubitak kilograma, kontrolu apetita, više energije i mentalne snage. Bit ćete fizički izdržljiviji, imat ćete ljepšu kožu i manje akni - napisala je glumica na svom Instagram profilu.

 

Foto: Facebook

 

Nema predaha

A za njezinu savršenu liniju zaslužno je redovito vježbanje, i to kombinacija borilačkih vještina, treninga snage i izdržljivosti, joge…

- Svako jutro trčim po pola sata, a nakon toga se bacam na pet jednostavnih, a vrlo efikasnih vježbi - govori. Radi pet serija po 50 ponavljanja, s tim što između svake pauzira 2 do 3 minute.

Za tricepse radi propadanja, tako što šake stavi na rub stabilne stolice i onda tijelo spušta gotovo do poda. Stolicu koristi i kao zamjenu za steper u teretanama, ali i kao odličan rekvizit za trbušnjake - sjedne na rub, šakama je uhvati sa strane i onda diže noge savijene pod kutom od 90 stupnjeva, pa ih pušta ispružene ka podu.

Uz pomoć namještaja radi i sklekove, tako što šake drži na slobodnim krajevima stolice, potpuno ravno tijelo privlači sjedalom dijelu, a onda se odupire. I, za kraj, jedno stopalo je na stolici, a drugo malo udaljeno na podu. Tijelo povlači unazad da bi ispružila nogu koja je na stolici i u savijenom položaju dodirnula prste na nozi, a onda ispruži koljeno, potpuno ispravljajući tijelo držeći šake na struku.

 

Foto: Facebook

 

Također tu je i klasično trčanje na traci koje troši najviše kalorija. Halle s osobnim trenerom vježba čak pet puta na tjedan.

Savjeti Halle Berry:

  • Vježbajte s girjom
  • Kolagen u kavi kontrolira apetit i pomaže koži da sjaji
  • Meditirajte deset do 30 minuta dnevno
  • Prije i poslije vježbanja razgibajte se jogom

 

Bacite oko na njen insipirativni Instagram profil.

Teme
Linker
02. siječanj 2021 17:56