Svaki dan vježbamo s Hanom Dervović!
 Snimila: Neja Markičević/Hanza Media
VIDEO SPECIJAL JOGA ZA POČETNIKE

Riješite se masnih naslaga na trbuhu jednom zauvijek

Pridružite nam se i jogom ispunite duh i tijelo pozitivnom energijom! Sve što vam treba za uspješno vježbanje je joga prostirka, jastuk, (po potrebi-joga blok), malo prostora toliko da možete raširiti ruke i dobra volja!

Joga vježbe osmislili su i pripremili: Divine Energy Park, Hana Dervović učiteljica joge

Ubrzajte metabolizam i detoksikaciju, riješite se masnih naslaga na trbuhu jednom zauvijek! Ovom sekvencom ćete stanjiti struk i zategnuti tijelo. Povećat će vam se izdržljivost i mišićna masa te ćete imati puno više energije!

1) Uvrtanje iz stajanja

Zauzmite uspravni stojeći položaj i spojite stopala. Udahom podignite ruke iznad glave, spojite dlanove. Izdahom uđite u čučanj, spustite i okrenite trup u desno te postavite lijevi lakat s vanjske strane desnog koljena. Udahom se vratite u početni položaj s rukama iznad glave i ponovite na lijevu stranu. Ponoviti 5 puta u svaku stranu.

Dobrobiti: potiče detoksikaciju, ubrzava metabolizam, masira trbušne organe, topi masne naslage na struku, povećava fleksibilnost kralježnice, jača bedra i stražnjicu.

2) Dinamični Ratnik

Iz širokog raskoračnog stava postavite desno stopalo prema naprijed pod kutom od 90 stupnjeva, a lijeva noga neka ostane ispružena (kut od 60 stupnjeva). Udahom podignite ruke u zrak dlanovi su okrenuti jedan prema drugom, izdahom uđite u položaj ratnika 2 – ruke su u paraleli s podom, desno koljeno savinuto i u ravnini sa skočnim zglobom. Udahom dignite ruke iznad glave i opružite desno koljeno. Ponovite 20 puta ili zadržite krajnji položaj 1 do 2 minute duboko dišući. Ponovite na drugu stranu.

Dobrobiti: jača bedra, stanjuje struk, ubrzava metabolizam, topi masne naslage, povećava mišićnu masu, snagu i izdržljivost.

3) Plank

Zauzmite položaj planka. U planku napravite udah i izdahom spustite jednu pa drugu podlakticu, udahom vratite jednu pa drugu ruku u početni položaj planka. Ponoviti 10 puta.

4) Postranični plank

Uđite u položaj planka. Podignite jednu ruku i okrenite tijelo u stranu. Gornju ruka odignite u zrak ili oslonite na gornju natkoljenicu. Zadržite položaj 30 do 60 sekundi. Vratite se u početni položaj i ponovite na suprotnu stranu.

Napomena: stopala neka vam budu flektirana i jedno na drugom. Ukoliko nemate ravnotežu, možete staviti jedno stopalo ispred drugog. Produbite položaj podižući trup i kuk prema gore.

Dobrobiti: povećava snagu, izdržljivost i mišićnu masu te topi masne naslage pogotovu u struku i bedrima.

Linker
17. travanj 2024 16:26